je koopt een blok marsepein of maakt hem zelf, rol er kleine bolletjes van, ik maakte vier variaties, - marsepein, chocolade, coco schilfers - marsepein, cacao poeder - marsepein,chocolade,amandel schilfers - marsepein, chocolade,mengeling van cacao poeder en kaneel
bolletje marsepein-dan rollen in de gesmolten chocolade, dan in de coco of amandel .......
lekker om zelf van te genieten of om cadeau te geven met de feesten.
speculaas, dit keer gebruikte ik een mengeling van aveve, simpel en heel lekker. dit heb je nodig, 1 zakje van 400gr speculaas mengeling (hier zit de bloem, de suiker en de kruiden in) 1 ei, 100gr koude boter.
vermeng de bloem met het ei, voeg er stukje bij stukje de boter toe tot je een deegbol hebt, laat minstens 30 min in frigo rusten. rol het deeg uit, steek de gewenste vormpjes uit.
je kan er ook gehakte amandelen aan toe voegen, heel lekker.
bak in voorverwarmde oven op 175°, gedurende 18 min. laat afkoelen op een rooster.
roulade met pesto van parmezaan en gedroogde tomaten. dit heb je nodig, -1 kg varkensfilet gebraad, -olijfolie, -2dl bouillon (oxo blokje) - keukentouw, voor de pesto. -3 tenen knoflook, -1 eetlepel pijnboompitten, -50 gr gemalen parmezaan, -8 gedroogde tomaten, -peper en zout, -2 eetlepels olijfolie,
doe de look de pijnboompitten,de tomaten, en de parmezaan in de vijzel en maal fijn,voeg de olijfolie toe,je kan dit ook in de keukenrobot doen. snij het vlees open,en smeer er de pesto op, rol op,maak vast met keuken touw. bak het vlees goed aan in een braadslede in een beetje olie,kruid met peper en zout. voeg dan de bouillon toe, zet nu in de oven op 200°, ongeveer 1 uur,indien nodig wat water toevoegen. laat het vlees even rusten,snij in plakken, serveer met groenten naar keuze en gebakken aardappeltjes.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.