zelf marsepein maken, dit heb je nodig, 200gr gemalen amandelnoten, 200gr gezeefde bloemsuiker, 2 eetlepels oranjebloesemwater.
doe allle ingredienten in een kom en kneed tot een samenhangende massa, laat opstijven in de koelkast voor gebruik. je kan er nu bolletjes van rollen of figuurtjes van maken, weer in frigo laten opstijven, nu kun je de bolletjes in cacao poeder rollen,dan krijg je de lekkere patatjes. de figuurtjes kun je nu een kleurtje geven met kleurstof voor voeding. (te koop bij aveve)
oranjebloesemwater wordt veel gebruikt in de marokkaanse keuken,wees er zuinig mee want de smaak overheerst snel.
dit heb je nodig, 1fles lekkere rode wijn,naar eigen smaak. 1 citroen,en of 1/2 appelsien, 4 kruidnagels, 1 kaneelpijpje, 8-10 klontjes suiker,
was de citroen goed met warm water en steek er de kruidnagel in, was de sinaas en snij in stukken, verwarm de wijn op een zacht vuur,niet laten koken, samen met citroen en sinaas. voeg de suiker toe, je kan er ook een scheutje cognac aan toe voegen. serveer warm.
voor de gateaux, 8 eieren, 250 gr fijne suiker, 250 gr bloem,gezeeft, 50 gr gesmolten boter.
voor de creme mokka, 200 gr zachte roomboter ongezouten, 150 gr fijne suiker, 5 eetlepels water, 5 eigeel, mokka aroma.
beginnen met de biscuit, klop de eieren op met de suiker, je moet voor dit deeg zeker 15min kloppen,dan wordt het dik en roomig, gezeefde bloem toevoegen,en door het deeg spatelen, niet meer kloppen. bekleed een bakblik met bakpapier, stort er het deeg op een maak gelijk tot ongeveer, 1cm dik met een spatel. bak gedurende 18 min op 200graden, in voorverwarmde oven.
laat afkoelen, nu kun je de vormpjes uitsteken.
voor de mokka creme,
doe het water samen met de suiker in een pot en laat smelten. klop het eigeel,voeg het warme suiker mengsel toe,en blijf kloppen tot het geheel afkoelt. voeg dan de boter er beetje bij beetje aan toe. als laatst het mokka aroma,naar smaak. laat wat opstijven in koelkast.
klassieke cake, dit heb je nodig voor 24 cakjes, 250gr zachte boter, 200gr suiker, 4 losgeklopte eieren, 250gr zelfrijzend bloem, 2tl bakpoeder, chocolade druppels,kersen voor de afwerking.
klop de boter en de suiker licht en luchtig met de mixer, klop er beetje bij beetje de eieren bij. spatel er de bloem en bakpoeder door, roer tot een glad deeg verdeel het deeg over de vormpjes, bak ongeveer 13min in voorverwarmde oven, 180°
als je het sap van 1 citroen aan het deeg toevoegt, krijg je een citroen cake.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.