zelf marsepein maken, dit heb je nodig, 200gr gemalen amandelnoten, 200gr gezeefde bloemsuiker, 2 eetlepels oranjebloesemwater.
doe allle ingredienten in een kom en kneed tot een samenhangende massa, laat opstijven in de koelkast voor gebruik. je kan er nu bolletjes van rollen of figuurtjes van maken, weer in frigo laten opstijven, nu kun je de bolletjes in cacao poeder rollen,dan krijg je de lekkere patatjes. de figuurtjes kun je nu een kleurtje geven met kleurstof voor voeding. (te koop bij aveve)
:idea: oranjebloesemwater wordt veel gebruikt in de marokkaanse keuken,wees er zuinig mee want de smaak overheerst snel.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.