zomerse bbq, dit heb je nodig, veeeeel zon ! ik hab deze keer worst,spare ribs en lamskotelet, een slaatje,aardappel,en vers gebakken broodjes, de spare ribs hab ik laten marineren in olijfolie met kipkruiden, de koteletjes in olijfolie,provencaalse kruiden en verse look, de kriel aardappel gebakken in olijfolie, met verse rosemarijn en een paar geplette teentjes look, en lookboter voor er bij, gezouten boter,look geperst,gehakte peterselie,peper, nootmuskaat en een paar druppels citroensap. een fris slaatje met tomaat en een vinaigrette met hazelnootolie. en ik moet zeggen het was lekker,niks dan lachende gezichten aan de tafel !
chocolade pudding, dit heb je nodig, (6 potjes) 3/4 l halfvolle melk, 75 gr fijne suiker,of zoetstof 75 gr zwarte chocolade, 1 zakje puddingpoeder.
los de puddingpoeder op in 1 tas melk, breng de melk aan de kook samen met de suiker en de chocolade,juist voor het koken de puddingpoeder toevoegen,even laten doorkoken. verdeel over de potjes.
Pizza deeg, dit heb je nodig,voor 4 pizzas, 45O gr witte bloem, 2,5 dl lauw water, 1 eetlepel fijne suiker, 2 theelepels gedroogde gist,of 15 gr verse gist, 1/2 theelepel zout, 3 eetlepels olijfolie.
meng de bloem met de suiker en het zout, maak een kuiltje doe er het water en de gist in, voeg de olijfolie toe en meng en kneed tot een mooie deegbol.dek de kom af en laat anderhalf uur rijzen, verdeel het deeg in 4 porties,en maak 4 mooie bollen, laat nog minstens een uur rijzen. duw de bol plat,maak het tot een rondje van ong 30cm, je kan de deegrol ook gebruiken.
voor de garnering, tomaten coulli,olijfolie, anjovis,artichok,chamignons, hesp,salami,olijven,gemalen mozarelle en wat oregano en of basilicum de garnering kan naar ieders smaak. eerst wat tomaten coulli op de pizza bodem uitstrijken, dan de garnering aan brengen ,als laats de kaas, dan nog wat oregano een scheutje olijfolie en, dan de warme oven in 200°, voor ongeveer 12 min.
toen ik laatst in Frankrijk was zag ik verschillende stoffen zakken voor het brood in weg te bergen,ik vond het best mooi en handig,ik heb me er eentje gemaakt.
wilde braambessen gelei, dit heb je nodig, 1kg fruit, 1 pakje suiker voor confituur, maak het fruit schoon,staartjes verwijderen, doe het in een ketel en laat zachtjes opwarmen,druk de bessen wat plat met de puree pletter, duw het door een puntzeef,vang het sap op. weeg het sap af,van 500 gr heb je 1 lekkere pot gelei. breng het sap met de confituursuiker aan de kook, ong 3 min laten koken en dadelijk in potjes doen.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.