dit heb je nodig voor de buiscuitdeeg, 4 eieren, 125gr fijne suiker, 125gr gezeefde bloem, bakpapier, --------------- voor de afwerking, creme au beurre,(recept staat bij koekjes) marsepein, pure chocolade, --------------- beginnen met de biscuit,klop de eieren op met de suiker,je moet voor dit deeg zeker 15min kloppen,dan wordt het dik en roomig, gezeefde bloem toevoegen,en door het deeg spatelen, niet meer kloppen. bekleed een bakblik met bakpapier, stort er het deeg op een maak gelijk tot ongeveer, 1cm dik met een spatel. bak gedurende een klein kwartiertje op 200graden, in voorverwarmde oven. - rol ondertussen de marsepein heel dun uit, tussen 2 vellen huishoud folie. zet even opzij en laat wat opstijven. neem het deeg uit de oven en draai het om op een vochtige theedoek,doe voorzchtig het bakpapier af. rol het deeg nu op met de theedoek,laat zo afkoelen. - maak nu de creme au beurre, -maak je versiering,van marsepein,van chocolade neem de deegrol,rol voorzichtig open,bestrijk met de creme, rol nu voorzichtig terug op,gebruik de handdoek,dat is gemakkelijker. smeer nu de creme,laten opstijven, nu kun je versieren naar eigen smaak.
je maakt het best 1à 2 dagen op voorhand, dan kan het goed opstijven.
ik kocht dit boek van tilda en ben er dadelijk mee aan de start gegaan,met wat restjes stof,lint... veel fantasie en zeeeeer veel geduld, dit is het resultaat mijn eerst tilda by rafa is geboren, en nummer twee is in de maak.
varkenslapje,met pasta en tomatensaus, dit heb je nodig voor 2 personen, 2 varkenslapjes,dun gesneden, 1 ei,peper,zout, broodkruin,(paneermeel), parmezaankaas gemalen. - pasta, 2 blikjes tomaat in blokjes, 3sjalot in stukken, olijfolie, 10 groene olijven, look, peterselie,rozemarijn,thijm, - voor de saus,doe wat olie in een ketel en voeg de sjalot toe,even aanbakken en dan de look en de tomaat toevoegen,kruiden met peper en zout, voeg de verse tuinkruiden en de olijven toe en laat ongeveer 35 min op klein vuur prutellen.
paneer de lapjes,eerst in losgeklopt ei, dan in een mengeling van parmezaan en paneermeel, leg nog 30 min in frigo voor het bakken, dan is het korstje lekker krokant. bak in wat olijfolie en boter.
dit heb je nodig voor een dik brood 500 gr tarwe bloem 15 gr verse gist 25 gr suiker 1tll zout 1 1/4 tl kaneel 1 ei 30 gr zachte boter 300 ml lauwe melk 300 gr krenten
vermeng de bloem met het zout en de kaneel, maak een kuiltje, los de gist op in de melk,voeg de suiker toe, giet in het kuiltje, voeg het losgeklopt ei toe. begin met mengen, voeg de stukjes zachte boter toe, kneed minstens 8 min tot een zacht niet kleverig deeg, eventueel wat bloem toevoegen. voeg de krenten toe, verwerk ze mooi in het deeg, voem een mooie bol, leg in een geoliede kom te rijzen, minstens 1 uur kneed nog eens goed door, laatste rijs 30 min. bestrijk met eigeel.
dit heb je nodig voor 2 personen, 2 biefstuk fijn gesneden,het moet kunnen gerold worden, 4 schijven parmaham, parmezaan kaas, peterselie, look, gepelde tomaat,sjalot, olijfolie.
de biefstuk wat plat drukken, beleggen met de parma en de parmezaan, de gehakte peterselie en de look, goed oprollen en met prikker vast zetten. olie verwarmen en de vleerollen aanbakken, de gesneden sjalot toevoegen, even laten aanbakken en dan de gepelde tomaat toevoegen, kruiden met peper en zout, ongeveer 45min zachtjes laten koken.
Farfalle met champignons, dit heb je nodig voor 2 personen, 250 gr spek of hesp, 250 gr champignons, 25 cl room, 2 eierdooiers, 3 eetlepels parmezaan kaas, bieslook voor de versiering. bak het spek mooi bruin,laat de champignons goed uitzweten in een tefal pan,tot ze bijna al hun vocht hebben verloren, kook de pasta al dente, vermeng de room met de eierdooier en de kaas,. als de pasta gaar is afgieten,terug in ketel op vuur zetten,spek en champignons toevoegen, room mengsel toevoegen,goed roeren en wat laten inkoken,kruiden met peper en zout. versier met een beetje bieslook.
dit heb je nodig voor 4 pers. 4 dikke tomaten, 4 zakjes gekookte wilde rijst, 150gr gehakt, ajuin of sjalot, een handvol verse dragon, peper,zout,olijfolie.
lepel de tomaten uit en bewaar het vruchtvlees, snij de ui en de dragon fijn, doe een beetje olijfolie in een ketel en bak het gehakt samen met de ui tot het gaar is. voeg de rijst en de stukjes tomaat toe, roer goed om en voeg de estragon toe,breng op smaak met peper en zout. vul de tomaten met dit mengsel. serveer op een bedje van groene sla,met koude aardappeltjes en een vinaigrette met verse kruiden. heerlijk op zomerse dagen.
zomerse rijst, dit heb je nodig, gekookte rijst, tomaat in kleine stukjes, look en sjalot fijn gesneden, 1 kleine rode paprika, een handvol augurken op azijn, hesp in blokjes, peper,zout, 3 el olijfolie, 1 el dragon azijn. alles goed vermengen, heerlijk met een stuk gegrilde kip, en een fris groen slaatje.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.