dit heb je nodig voor een dik brood 500 gr tarwe bloem 15 gr verse gist 25 gr suiker 1tll zout 1 1/4 tl kaneel 1 ei 30 gr zachte boter 300 ml lauwe melk 300 gr krenten
vermeng de bloem met het zout en de kaneel, maak een kuiltje, los de gist op in de melk,voeg de suiker toe, giet in het kuiltje, voeg het losgeklopt ei toe. begin met mengen, voeg de stukjes zachte boter toe, kneed minstens 8 min tot een zacht niet kleverig deeg, eventueel wat bloem toevoegen. voeg de krenten toe, verwerk ze mooi in het deeg, voem een mooie bol, leg in een geoliede kom te rijzen, minstens 1 uur kneed nog eens goed door, laatste rijs 30 min. bestrijk met eigeel.
bak in warme oven op 180° gedurende 35-40 min
bon appétit.
Reacties op bericht (7)
30-09-2009
Gezellige midweek !!!!
TEDERHEID IS DE RUST DER PASSIE !!!!
Goede morgen lieve Fabienne .Geniet nog gezellig van deze laatste
septemberdag en hopelijk gaat het al wat beter nu.Geef maar een gil als je wilt,Fabienne,ik ben de'r voor jou !!!
Een dikke warme knuf van je blogmateke,Rebecca.
30-09-2009, 07:08 geschreven door Rebecca
28-09-2009
Kiekeboe lieve Fabienne.......
NIEMAND HEEFT EEN GLIMLACH ZO NODIG,ALS HIJ DIE
NIET ZELF KAN GLIMLACHEN !!!
Hier ben ik weer op bezoek met een lieve groet.
Dikke knuffels van mij en dank je wel voor je altijd
zo lieve bezoekje's,die mij zoveel deugd doen.
Vanwege je blogvriendinneke,Rebecca.xxxxxxxx
Hou je goed lieverje en ik denk véél aan jou hoor !!!
Dikke kuzzzzzzzzz voor jou,lieve vriendin van mij.
28-09-2009, 23:06 geschreven door Rebecca
mjam
Nou Fabienne, dat brood ziet er lekker uit! Zou er zo een hap uit kunnen nemen! Ik ga hem zeker maken! Mag het ook met rozijnen, of zijn die te nat? Ik kom zeker nog wel neuzen voor een een of ander lekker recept. Groetjes, Maria
Heb momenteel weinig tijd om op blogbezoek te gaan. U kent dat wel hé! Werk in de tuin, mijn website bijwerken, 't vrouwtje onderhouden ... en nu heb ik mij nog een banjo aangeschaft, waar ik op wil leren spelen... niet gemakkelijk!
Maar toch wil ik het niet laten om af en toe eens op uw mooie blog te komen bijlezen.
Voor morgen een aangename zondag en verder een fijne week!
groetjes, Wilbert & Mia
En mocht je toevallig op mijn groenten site komen, ik heb er nu een forum op geplaatst. Eens zien of dat succes heeft????.
26-09-2009, 17:56 geschreven door wilbert
25-09-2009
Goede morgen,lieve Fabienne............
EEN HART DAT GELEERD HEEFT OM TE VERTROUWEN,
KAN GERUST ZIJN.....
Een fijne vrijdag en ook een gezellig najaarsweekende kom
ik jou wensen.De maand september zit er ook alweer bijna
op,wat gaat het toch vlug allemaal.
Een dikke warme
knuffels van je blogvriendinneke ,Rebecca.
Ik ben blij dat ik weer overal kan gaan bloggen nu,hihi...
25-09-2009, 05:06 geschreven door Rebecca
23-09-2009
IK BEN TERUG IN BLOGGENLAND !!!!
Na een prachtige en zéér geslaagde trip uit Engeland,
kom ik weer genieten van alle mooie blogs en ik heb de'r
véél plezier in ook lieve Fabienne.
Van harte wens ik jou een fijne woensdag en zekers een
gezellige week nog.
Met warme oprechte knuffels van Rebecca,je blogvriendin.
Hopelijk is alles goed met jou.
Dikke kuzzzzzzzzzzz voor jou,lieve vriendin.
23-09-2009, 09:01 geschreven door Rebecca
18-09-2009
ppsjes en link naar onze wandelingen enz...........
Groetjes uit middelkerke
dat kan niet anders dan lekker zijn
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.