zo simpel,lekker, dit heb je nodig, 1dikke ui, 2blikjes of diepvries asperges, 1 aardappel, 2 bouillon blokjes.
snij de ui in stukjes en laat even stoven, voeg de asperges toe,hou de puntjes opzij. laat nog even stoven,voeg nu de aardappel, en de bouillon toe,ongeveer anderhalve liter, kruid met peper en zout. laat ongeveer 25 min op een zacht vuur koken. mix de soep en voeg nu de aspergepunten toe. een beetje room maakt het nog lekkerder.je kan ook wat peterselie toevoegen voor versiering.
asperges zijn rijk aan vitamine c,fosfor en ijzer.
dit heb je nodig, een klein broodje,of geroosterd brood, een beetje rauw witloof,of andere sla vb.veldsalade,pruimtomaatjes, gebakken spekblokjes, een weinig vinaigrette, geitekaas vb.crotin
je kan de kaas er koud of warm tussen doen. bon apetit.
deze heb ik deze voormiddag gemaakt, ik ga ze gebruiken voor aan het raam te hangen, mss ga ik ze nog wat opfleuren met wat parels. ik hou jullie op de hoogte. wil je een patroontje laat het me dan weten.
deze doet het altijd goed in een feestmenu. dit heb je nodig, 300gr witoof, 2 bouillontabletten, 1/8 liter room, 1eetlepel peterselie; peper,zout, amandel schilfers,
in de ketel 1 1/2 l water aan de kook brengen, los hierin de bouillon blokjes op. witloof schoonmaken in stukken snijden, en in de bouillon gaar koken. 20min laten koken, soep mixen.
voor het serveren de room toevoegen en eens goed laten door koken.op smaak brengen met peper en zout. als garnering wat geroosterde amandel schilfers en peterselie.
de amandel schilfers kun je zelf roosteren,neem een antikleef pan, doe er wat amandel in en laat een bakken,tot ze lichtbruin zijn.
bon apetit.
dit is soepje doet het zeker goed bij een feestmenu!
de feestdagen komen er aan, het is tijd om er aan te beginnen, ik laat jullie meegenieten van mijn voorbereidingen, de koekjes, was het begin van het kerst-nieuwjaar avontuur, vandaag,varkenshaasje of varkensmédailon met gebakken spekreepjes,gearomatiseerde dijonmosterd (péterselie-look), duo van witloof,huisgemaakte kroketten.
dit hebt u nodig, vlees,sjalot,spek, mosterd,peper,zout. bak het vlees aan in wat boter, in een andere pan,sjalot geel stoven, spekreepjes toevoegen,goed bruin bakken,spek uit pan nemen en laten uitlekken. vlees bakken,goed kruiden met peper, neem het vlees als het gaar is uit de pan,voeg een weinig vocht toe, voeg het spek en 2 eetlepels mosterd toe,laat wat inkoken.
voor de witloof, stoof de witloof gaar in een weinig boter, laat een beetje karameliseren. neem nog een 2-3 stukken witloof en snij deze fijn,zoals voor een salade. om te serveren leggen we eerst de gestoofde witloof met bovenop wat rauwe witloof .
kroketten,kook de aardappellen,stamp ze fijn, laat afkoelen,kruid met peper,zout,muskaatnoot, vorm de kroketten,lang of bolletjes, rol ze dan eerst in bloem,dan in eiwit en als laatst in paneermeel. (je kan ze ook eens in amendel schilfers rollen ).
dit heb je nodig, 550gr bloem, 2 eieren, 1 1/4 koffielepel droge gist, 25 gr fijne suiker, 1/4 liter melk, 250gr boter of margarine, 10gr zout, 200gr gedroogde krenten, 75gr parelsuiker,
bloem,melk,eieren,fijne suiker,gist en zout goed vermengen,boter beetje bij beetje toevoegen, goed kneden,krenten en parelsuiker toevoegen,afdekken en laten rusten, het deeg in 6 porties verdelen,bolletjes maken,in vorm brengen, met een schaar inknippen voor de armen en de benen. oven verwarmen op 190 graden.
de mikke-man met eigeel insmeren, in oven zetten ongeveer 30 min.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.