deze doet het altijd goed in een feestmenu. dit heb je nodig, 300gr witoof, 2 bouillontabletten, 1/8 liter room, 1eetlepel peterselie; peper,zout, amandel schilfers,
in de ketel 1 1/2 l water aan de kook brengen, los hierin de bouillon blokjes op. witloof schoonmaken in stukken snijden, en in de bouillon gaar koken. 20min laten koken, soep mixen.
voor het serveren de room toevoegen en eens goed laten door koken.op smaak brengen met peper en zout. als garnering wat geroosterde amandel schilfers en peterselie.
de amandel schilfers kun je zelf roosteren,neem een antikleef pan, doe er wat amandel in en laat een bakken,tot ze lichtbruin zijn.
bon apetit.
dit is soepje doet het zeker goed bij een feestmenu!
Reacties op bericht (1)
17-11-2007
dag
Dag Rafa, een heerlijk en origineel recept die witloof soep , ik ga het zeker maken. Nog een fijn weekend en tot ziens. Groetjes , Jeanine
koken,kunst en weetjes vinden jullie op Cleo's blog.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.