bon appétit
home made by rafa
Foto
Foto
Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Zoeken in blog

    Inhoud blog
  • verse pruimen taart,
  • Paas gebak !
  • voor valérie
  • variatie met " biscuitdeeg "
  • het was lekker !
  • menu !
  • _
  • beste wensen !
  • franse uiensoep,
  • bijna Kerst, Noel, Christmas...............
  • fijne feestdagen !
  • zelf worstenbroodjes maken .
  • luik 13/12/2011
  • bisque van noordzee garnaal.
  • terinne met konijn.
  • pate brisée
  • idee deco Kerst-Noel-christmas
  • koekjes !
  • kerststronk,buche de noel maison .
  • handwerk Kerstversiering by rafa
  • chocolademelk met kaneel,
  • variatie met marsepein !
  • speculaas, speculoos
  • voor chloe !
  • roulade met pesto
  • berlijnse bollen - boulle de berlin
  • prei soep,
  • feestelijk gebak !
  • bloemstukje ' Herfst '
  • cocos rotsjes, rocher coco
  • pompoen - handwerk
  • handwerk
  • hand made !
  • kaneel broodjes .
  • Zondagse pistolets !
  • chocolade koekjes
  • zomerse kip brochette.
  • mosselen nature .
  • tomaat courgette soep
  • de vinaigrette familie
  • mascarponemousse met aardbeien
  • rabarber taart
  • omelet met verse kruiden,
  • Paaskaart !
  • Paas, Easter, Paques deco
  • appel cakejes
  • cakejes met chocolade druppels
  • chococakjes met ganache.
  • cupcakes "brownie"
  • choucroute garnie - zuurkool
  • witloofsoep,
  • kerst menu 2O1O !
  • soep met een hoedje.
  • Cava,een alternatief voor Champagne.
  • huis gemaakte koekjes!!
  • ajuin soep.
  • koekjes bakken,bokkepootjes
  • marsepein
  • warme wijn,
  • de eerste sneeuw !
  • bijna Kerst !
  • Kerst gebak, biscuit-mokka
  • home made by rafa
  • klassieke cake,
  • pompoen soep
  • soep, courgette-tomaat
  • pizza op de bbq.
  • gegrilde wilde zalm.
  • verse Kruiden,
  • vlinder,
  • hand made, by Rafa
  • handwerk " Home Sweet Home "
  • vanille cupcakes
  • gaufres de Bruxelles-Brusselse wafels.
  • lente !
  • macarons.
  • victoriabaars,spinazie en hollandaise saus.
  • handwerk !
  • pasen lili & lila
  • pitta broodjes
  • kip met een korstje, chicken nuggets
  • cake met chocolade en geconfijte sinaasappel.
  • pattiserie maison.
  • sneeuw !
  • mokka gebak, genoise creme mokka !
  • menu kerst.
  • Kerst, Noel recepten
  • kerst,
  • foto, bisque
  • zoekertje !
  • vervolg kerstversiering.
  • kerst dessert,
  • kerst engel,handwerk
  • gepaneerd varkenslapje,met pasta tomaat.
  • een mooie herfstdag !
  • krentenbrood
  • blinde vink (italiaans )
  • vlinder pasta, farfalle
  • gevulde zuiderse tomaat,
  • handwerk
  • broodje,spek en kaas
  • zomerse rijst.
  • zomers handwerk,
  • handwerk,
  • handwerk, keukenschort
  • handwerk, point compte
  • le temps des cerise,
  • tomaat met grijze garnaal.
  • salade de fruits...........
  • steak tartaar,
  • voor en na
  • op bezoek,
  • crème anglaise
  • kroningsfeesten tongeren.
  • zanddeeg taart
  • lavendel zakje,
  • verse aspergesoep a la flamande
  • een zomerse dag,
  • zeeland
  • kussen nummer 2
  • zappa,
  • mijn lieveling,
  • griekse brochette,
  • handwerk in xxxx steek,
  • vervolg, handwerk 1 mei
  • osso bucco .
  • lente !
  • 1 mei handwerkje,
  • zakje voor foto toestel,
  • handwerk, vogelhuisje
  • waterkers soep ( cresson )
  • Paas omelet,
  • alfabet, handwerk
  • gevulde Paaseitjes,
  • rommelmarkt,
  • handwerkje voor Pasen.
  • lente !
  • lasagne uit de oven,
  • cocos koekjes,home made
  • deco, binnen of buiten
  • vriendschap
  • pitta broodjes, home made
  • kattentongen - koekjes
  • bonen soep
  • fifi,
  • zalmfilet mousseline saus,
  • mouchi,
  • lili muis
  • tommy,
  • chocolade gebakje,
  • Zappa,
  • variatie met soezendeeg, (kookdeeg)
  • Soezendeeg (kookdeeg)
  • kip - pasta - tomaat
  • vidé-bouché a la reine
  • oud kook en huishoudboek
  • winterbeelden.
  • slide show,
  • kippensoep
  • winter in het land,
  • mini soesjes,
  • lamsfilet,
  • Mini muis,
  • kerst gebak in beeld
  • winter beelden,
  • koffie-pudding,
  • herfst
  • lekker gewoon.
  • hand made by rafa, Lowie
  • pikante gehaktballetjes,
  • recepten opbergmap,
  • chineese kool,
  • een mooie herfstdag !
  • witloof,hesp en kaassaus.
  • hand made, kerst versiering
  • croque a la rafa,
  • kip op de bbq ,
  • prutselke,
  • kip,dragon en tomaat
  • lavendel zakje,
  • zomerse bbq.
  • chocolade pudding
  • voor culimieke,
  • zelf pizza maken.
  • broodzak
  • wilde braambessen gelei
  • pannekoek
  • brood.
  • rijst met curry,
  • prutselke,
  • vakantie Alsace-France
  • bloemstuk, hortensia
  • Frans brood .
  • Bretzels.
  • stoofvlees met bruin bier !
  • Luikse salade.
  • buiten keuken.
  • brood
  • zelf brood bakken.
    Foto
    Pluk de dag
    kruidentuiltje,
    bestaat meestal
    uit 3 takjes peterselie,
    1 takje tijm,
    2 laurierblaadjes,
    die je met keukentouw
    aan elkaar bindt.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nieuws HLN
  • EXCLUSIEF. Techjournalist deelt eerste indruk van nieuwe iPhone 16: “Nieuwe knop voelt Apple-onwaardig”
  • Braziliaanse rechter stelt Musk ultimatum om te vermijden dat X in het land wordt geblokkeerd
  • Refurbished laptops: dit zijn de pro's en contra's
  • Microsoft kampt opnieuw met storingen
  • Aandeel Apple omlaag na zorgen over populariteit nieuwe iPhone
  • Apple en Google verliezen rechtszaken en moeten miljarden euro’s betalen: “Grote overwinning voor Europese burgers”
  • DIGI belooft straks prijzen die 10% lager liggen: maar waar betaal je nú het minst voor internet, tv en mobiele telefonie?
  • Apple stelt nieuwe iPhone 16 voor: minst dure model kost 969 euro
  • Apple toont nieuwe iPhone 16 bomvol AI aan de wereld, maar daar zal je bij ons voorlopig weinig aan hebben
  • Gebruik jij een of meerdere van deze twintig wachtwoorden? Dan verander je die best zo snel mogelijk
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • 25-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verse pruimen taart,






    pruimentaart dit heb je nodig voor 2 taarten,
    250gr bloem voor patiserie,
    75 gr boter,
    1 ei plus een voor de afwerking,
    15 gr fijne suiker,
    13 gr verse gist,
    1 dl lauwe melk,
    1 kg bakpruimen.

    roer de gist door de lauwe melk,voeg de suiker toe.
    doe de bloem in een kom, maak een kuiltje,
    strooi het zout (een snuifje) rond de kom,
    giet de melk in het kuiltje, voeg het losgeklopt ei toe,
    vermeng alles goed, voeg de boter in stukjes toe,
    goed kneden tot je een bol bekomt.
    dek af en laat ongeveer 45 min rijzen.

    verdeel het deeg in twee en rol uit.
    een taartvorm met boter insmeren,de pruimen schikken,
    strooi er wat suiker over naar smaak, en een beetje kaneel.
    losgeklopt ei op de boord smeren.

    verwarm oven op 200°, bak de taart ongeveer 20 min.
    ( ik gebruik een gasoven )



    bon appétit










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (16 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (3)
    20-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paas gebak !






    Paas gebak,

    biscuit deeg, gènoise.
    afgewerkt met mokka creme

    voor de creme mokka,
    200 gr zachte roomboter ongezouten,
    150 gr fijne suiker,
    5 eetlepels water,
    5 eigeel,
    mokka aroma.


    voor de gateaux,
    8 eieren,
    250 gr fijne suiker,plus 1 zakje vanille suiker,
    250 gr bloem,gezeeft,
    50 gr gesmolten boter.

    zie ook mokka gebak,
    kerst gebak.



    - bon appétit -





















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (11)
    29-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.variatie met marsepein !




     

    marsepein bolletjes

    je koopt een blok marsepein of maakt hem zelf,
    rol er kleine bolletjes van,
    ik maakte vier variaties,
    -  marsepein, chocolade, coco schilfers
    -  marsepein, cacao poeder
    -  marsepein,chocolade,amandel schilfers
    -  marsepein, chocolade,mengeling van cacao poeder en kaneel

    bolletje marsepein-dan rollen in de gesmolten chocolade,
    dan in de coco of amandel .......


    lekker om zelf van te genieten of om cadeau te geven met de feesten.


    bon appétit,




                                                            



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (1)
    27-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.berlijnse bollen - boulle de berlin




    berlijnse bollen,

    dit heb je nodig voor 8 bollen,
    250 gr bloem voor gebak,
    12 gr verse gist,
    20 gr suiker,
    50 gr boter,
    125 ml lauwe melk,
    een snuifje zout,
    1 klein ei

    doe de bloem in een kom,
    maak een kuiltje, voeg het zout toe.(aan de rand van de kom)
    los de gist op in de melk, giet in het kuiltje,
    voeg de suiker en het losgeklopt ei toe,
    meng goed, voeg de stukjes boter er beetje bij beetje aan toe,
    kneed goed, maak een bol,
    laat 15 min  afgedekt rusten op een warme plaats.
    maak 8 bolletjes,laat 1 uur rijzen.

    bak in frituurolie op 180 °,
    8 min, regelmatig omdraaien.
    laat afkoelen,
    snij in twee, doe er wat vanilleroom tussen,
    bestrooi met bloemsuiker.



    bon appétit




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (16 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (2)
    18-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feestelijk gebak !






    chocolade genoise,framboos en chocolade vulling.




    (het is een samenvoeging van gebak,vulling en coulli dat ik zelf heb samengesteld)
    en het resultaat was super lekker !






    dit heb je nodig,

    voor de chocolade genoise,
    3 eieren,
    100gr suiker,
    100gr bloem voor gebak,
    1/2 zakje bakpoeder.
    20gr cacao.

    verwarm oven op 180°

    de eieren samen met de suiker dik en schuimig opkloppen,
    bloem en bakpoeder mengen,
    zeven en aan eimengsel toevoegen.
    voorzichtig mengen.

    een ronde vorm beboteren,
    giet het deeg er in .
    bakken op 180° gedurende 20 min.
    (ik gebruikte een siliconen vorm van ong 35 cm)

    laat afkoelen op een rooster.

    als het afgekoeld is kun je er kleine vormen uit steken,
    of je kan het ook in zijn geheel maken, dan heb je grote gateaux.

    -

    dit heb je nodig voor de chocolade creme vulling.

    125gr pure chocolade,
    60ml room van minstens 35% vet.

    room plus chocolade zachtjes opwarmen tot de
    chocolade is gesmolten.
    roer goed .

    giet in een kom en klop met mixer tot het mengsel,
    koud is.
    laat ong 1/2uur opstijven in de frigo.
    haal uit de frigo en klop nu nog eens goed door
    met mixer.
    zet even weg in de frigo.

    -

    dit heb je nodig voor de frambozen coulli,

    250gr frambozen,
    25gr suiker.

    doe de frambozen samen met de suiker in pot,
    en breng aan de kook, laat een 10min
    goed doorkoken.
    vind je het te zuur dan kun je altijd naar smaak wat suiker bij doen.
    giet door een fijne zeef, er mogen geen pitjes meer in zitten.
    laat afkoelen en opstijven in frigo.
    (dit maak je best wat op voorhand)
    je kan ook confituur gebruiken.


    de afwerking,
    snij de gebakjes in twee,
    bestrijk een kant met de coulli,
    spuit er nu van de creme vulling op,
    leg het andere stuk genoise er op.
    zet op een rooster en overgiet met chocolade,
    werk af met een framboos, en een beetje
    creme fraiche.



    bon appétit.









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (1)
    11-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cocos rotsjes, rocher coco







    coco rotsjes, dit is een heel eenvoudig recept.
    dit heb je nodig voor ong. 25 stuks

    220gr geraspte coco,
    10gr bloem,
    200ml eiwit,dat is ongeveer van 8 eieren,
    180gr fijne suiker,

    vermeng de bloem en de coco,
    doe het eiwit in een steelpan voeg al roerend de
    suiker toe, en verwarm het geheel al roerend tot max 50°,

    verwarm de oven op 200°,

    voeg bloem-coco mengsel al roerend bij het opgewarmde eiwit,
    meng alles goed door.

    bekleed een bakblik met bakpapier,
    leg hoopjes van een soeplepel.

    bak mooi bruin gedurende ong 15 min.
    laat afkoelen op rooster.

    je kan de koekjes meerdere dagen bewaren in de
    koekendoos !



    bon appétit




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (0)
    17-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaneel broodjes .




     


    kaneel broodjes,

    dit heb je nodig,
    275 gr tarwebloem,
    5 gr verse gist,
    25 gr fijne suiker,
    120 gr parel suiker,
    5 gr zout,
    120 gr lauwe melk,
    65 gr zachte boter,
    1 ei.

    los de gist op in de melk,
    doe de bloem in een grote kom, maak een kuiltje,
    strooi het zout rond de rand,
    giet het gist mengsel in het kuiltje, voeg de 25 fijne suiker en het
    los geklopt ei toe, meng goed.
    voeg dan stukje bij stukje de boter toe,
    kneed alles goed,
    laat ongeveer 15 min rusten ,kneed er dan de parel suiker door,
    laat nu ongeveer 30-40 min rijzen.

    maak de vulling,
    dit heb je nodig,
    30 gr gesmolten boter,
    75 gr bruine suiker (donkere)
    1 eetlepel kaneel poeder.

    boter smelten, suiker en kaneel vermengen.


    neem het deeg, druk het plat om de lucht er uit te drukken,
    laat ongeveer 10 min rusten.
    rol nu het deeg vierkant uit,
    smeer er de gesmolten boter op,
    verdeel het suiker kaneel mengsel er over.

    rol het nu in de lengte op,
    snij in stukken,
    leg ze in bloemvorm op een bakplaat,
    laat nu nog 30 min rijzen.

    bak in voorverwarmde oven op 180°
    voor 20-25 minuten.

    laten afkoelen en smullen maar .


    je kan ze zeer goed meerdere dagen bewaren!



    - bon appétit -





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (5)
    24-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade koekjes





    chocolade koekjes, met chocolade vulling
    i love it !!








    dit heb je nodig

    125 gr zachte boter,
    80 gr poedersuiker,
    120 gr bloem voor patiserie,
    6 eetlepels cacao poeder,
    1/2 theelepel kaneel

    vulling,
    125 gr pure chocolade,
    60 ml room.

    roer de boter met de suiker in een kom,
    licht en schuimig,
    zeef de bloem,de cacaopoeder en de kaneel erover.
    meng alles tot een deeg.
    leg het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol het uit
    tot 3mm dikte.
    steek er rondjes uit en leg op een bakplaat.

    verwarm de oven op 160°,
    bak de koekjes 15 min in de oven,
    tot ze stevig aanvoelen.
    laat afkoelen op een rooster.

    maak de vulling,
    verwarm op een laag vuurtje de room en de chocolade
    in een pannetje tot de chocolade is gesmolten,
    roer glad, laat afkoelen en zet dan
    ongeveer 1 uur in frigo om stevig te worden.
    plak twee koekjes met de chocolade vulling tussen tegen elkaar.
    bestuuf met cacaopoeder.


    bon appétit, rafa





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (0)
    15-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rabarber taart








                 



    rabarber taart
    dit heb je nodig voor 1 taart met deksel,
    250 gr bloem voor patiserie,
    75 gr boter,niet opwarmen.
    1 ei,
    15 gr fijne suiker,
    15 gr verse gist,
    een snuifje zout,
    1 dl lauwe melk.
    kaneel.

    bon appétit.








    meer uitleg vindt u bij het archief,appeltaart.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (0)
    10-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appel cakejes







    appel cakjes,
    zelfde recept als de cakjes met chocolade druppels,
    maar je vervangt de chocolade door een appel,
    in kleine blokjes gesneden.
    en een paar fijne schijfjes voor van boven.



    bon appétit





     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (5)
    09-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cakejes met chocolade druppels






    dit is een zeer gemakelijk recept
    dit heb je nodig, voor acht stuks.


    11O gr zachte boter,
    1OOgr fijne suiker,
    2 grote eieren of 3 kleine,
    1OOgr zelfrijzende bloem
    5Ogr chocolade druppels of stukjes chocolade.

    de zachte boter samen met de suiker goed mixen,
    voeg de eieren toe, mix dit minstens 5 min,
    voeg de bloem toe en mix goed door.
    voeg nu de chocolade druppels toe,en roer er door.

    vul de vormpjes tot 1cm van de boord.

    bak in voorverwarmde oven op 18O°
    gedurende 20-25min,
    tot ze mooi goedbruin zijn.

    laat op rooster afkoelen.


    bon appétit.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (1)
    23-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chococakjes met ganache.






    dit heb je nodig voor 8 stuks,

    80 gr zachte boter,
    50 gr fijne suiker,
    1 groot ei,
    75 gr zelfrijzend bakmeel,
    2 eetleprls cacao poeder,
    1 eetlepel melk,

    voor de ganache,
    100 gr zwarte chocolade,
    80 ml room.


    roer in een kom de boter en de suiker licht en schuimig,
    klop het ei erdoor.
    zeef het meel en de cacao boven de kom,
    spatel onder het ei mengsel.
    roer de melk er door.

    vul de cake vormpjes voor de helft.

    bak in voor verwarmde oven gedurende 15 min op 180 °
    laat ze op een rooster afkoelen.


    voor de ganache,
    verwarm de room samen met de chocolade op een zacht vuur,
    roer toto de chocolade gesmolten is.
    giet het chocolade mengsel in een kom,
    klop gedurende 10 min met de mixer tot een dikke glanzende creme;

    doe de ganache in een spuitzak met een stervormig mondje,
    spuit een mooi roosje op elk cakje,
    laat de cakjes voor het opdienen 1 uur in de koelkast staan.


    bon appétit.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (2)
    18-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cupcakes "brownie"




    cupcakes brownie
    voor 16 stuks


    dit heb je nodig,
    13O gr chocolade,liefst zwarte
    12O gr boter
    3 eieren
    21O gr fijne suiker
    1OO gr bloem
    1 koff lepel cacao poeder
    1/4 koff lepel bakpoeder
    een snuifje zout.

    laat de chocolade samen met de boter op een zacht vuurtje smelten,
    klop de eieren samen met de suiker wit die doe ik met de mixer,
    en voor drie eieren klop ik zeker 10 min.
    voeg nu de gesmolten chocolade toe, deze mag wel niet te warm zijn.
    goed mengen,
    zeef de bloem, de cacaopoeder en de bakpoeder,
    meng het er voorzichtig onder.

    vul de vormpjes tot op 1 cm van de rand,
    verwarm de oven op 18O °,
    bak de cupcakes ongeveer 2O-22 min.

    zet op een rooster en laat afkoelen.


    je kan ze zo eten, of met chocolade erover,
    of met een meringue overgoten met chocolade,
    dit maak je zo,

    4 eiwitten,2OO gr suiker,2OO ml water
    breng het water,samen met de suiker aan de kook,tot je 120 ° hebt,
    laat nu afkoelen tot 11O°.
    klop de eiwitten stijf met een snuifje zout,
    voeg nual kloppend het afgekoelde suiker mengel toe,blijf kloppen tot het
    geheel is afgekoeld.

    spuit een toetje van dit mengsel op de cupcakes,laat  3O min
    opstijven en laat er nu gesmolten chocolade over lopen .








    bon appétit





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (1)
    15-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.huis gemaakte koekjes!!




    koekjes bakken,

    dit heb je nodig,voor ong. 50 koekjes,
    125gr zachte boter,
    100gr fijne suiker,
    1dik ei,
    140gr bloem voor gebak,
    een snuifje zout.

    wat gemalen coco poeder,geconfeitte kersen,chocolade puur,
    creme au beurre,moka,meng boter met bloemsuiker,koffie extract.

    meng de boter samen met de suiker romig met de mixer,
    voeg het ei en een suifje zout toe,mix goed door,
    voeg de gezeefde bloem toe,gebruik een spatel om de bloen
    er door te mengen.
    verwarm de oven op 200 graden.

    doe het deeg in een spuitzak,spuit rosasjes op de bakplaat,op leg er eerst
    een baktapijt op.
    voor die met de kersen,versier ze nu.
    schuif de oven in,bak 10 a 15 minuten,naargelang ge groote
    haal uit de oven,laat afkoelen.
    werk af met chocolade,coco poeder.....naar eigen smaak en fantasie.

    plak er twee tegen elkaar met moka creme tussen.

    veel succes,rafa

    als je ze mooi verpakt in een doosje,is het een mooi cadeautje voor je vrienden
             bij de feestdagen . en lekker zijn ze ook !






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (1)
    06-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koekjes bakken,bokkepootjes




    bokkepootjes,
    dit heb je nodig voor ongeveer 20 stuks,
    3 eiwitten,
    100gr fijne suiker,
    100gr gemalen amandelen,

    voor de afwerking,
    zwarte chocolade,creme au beurre moka

    klop de eiwitten stijf met een snuifje zout,
    voeg beetje per beetje de suiker toe maar blijf kloppen,
    als al de suiker is toegevoegd roer je er de amandelen door,
    niet meer kloppen.
    bekleed een bakblik met bakpapier,
    verwarm de oven op 150 graden,
    spuit streepjes van ongeveer 6cm lang,
    strooi er wat amandelschifers op,en bak 15 min in oven,
    laat afkoelen,spuit er wat creme au beurre tussen en
    dompel de uiteinden in chocolade,
    laat op een koele plaats opstijven.



    heerlijk om eens cadeau te geven bij de feesten,
    Home made koekjes !

    bonne appétit





                                                          



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (0)
    30-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.marsepein
    Klik op de afbeelding om de link te volgen zelf marsepein maken,
    dit heb je nodig,
    200gr gemalen amandelnoten,
    200gr gezeefde bloemsuiker,
    2 eetlepels oranjebloesemwater. 

    doe allle ingredienten in een kom en kneed
    tot een samenhangende massa,
    laat opstijven in de koelkast voor gebruik.
    je kan er nu bolletjes van rollen of figuurtjes van maken,
    weer in frigo laten opstijven,
    nu kun je de bolletjes in cacao poeder rollen,dan krijg je de
    lekkere patatjes.
    de figuurtjes kun je nu een kleurtje geven met kleurstof
    voor voeding. (te koop bij aveve)

    oranjebloesemwater wordt veel gebruikt in de
    marokkaanse keuken,wees er zuinig mee want de smaak
    overheerst snel.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (1)
    26-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerst gebak, biscuit-mokka

     

                     

                    biscuit deeg, gènoise. afgewerkt met mokka creme
                   
                    voor de gateaux,
                    8 eieren,
                    250 gr fijne suiker,
                    250 gr bloem,gezeeft, 
                    50 gr gesmolten boter.
     
                    voor de creme mokka,
                    200 gr zachte roomboter ongezouten,
                    150 gr fijne suiker,
                    5 eetlepels water,
                    5 eigeel,
                    mokka aroma.



                                      beginnen met de biscuit,
                                      klop de eieren op met de suiker,
                                      je moet voor dit deeg zeker 
                                     15min kloppen,dan wordt het dik en roomig,
                                     gezeefde bloem toevoegen,en door het deeg spatelen,
                                     niet meer kloppen.
                                     bekleed een bakblik met bakpapier,
                                     stort er het deeg op een maak gelijk tot ongeveer,
                                     1cm dik met een spatel.
                                     bak gedurende 18 min op 200graden,
                                     in voorverwarmde oven.

                                     laat afkoelen, nu kun je de vormpjes uitsteken.


    voor de mokka creme,

    doe het water samen met de suiker in een pot en laat smelten.
    klop het eigeel,voeg het warme suiker mengsel toe,en blijf kloppen
    tot het geheel afkoelt.
    voeg dan de boter er beetje bij beetje aan toe.
    als laatst het mokka aroma,naar smaak.
    laat wat opstijven in koelkast.


    vorm nu de gebakjes,en versier naar wens.


    bon appétit























     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (0)
    03-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klassieke cake,







    klassieke cake,
    dit heb je nodig voor 24 cakjes,
    250gr zachte boter,
    200gr suiker,
    4 losgeklopte eieren,
    250gr zelfrijzend bloem,
    2tl bakpoeder,
    chocolade druppels,kersen voor de afwerking.

    klop de boter en de suiker licht en luchtig met de mixer,
    klop er beetje bij beetje de eieren bij.
    spatel er de bloem en bakpoeder door,
    roer tot een glad deeg
    verdeel het deeg over de vormpjes,
    bak ongeveer 13min in voorverwarmde oven, 180°

    als je het sap van 1 citroen aan het deeg toevoegt,
    krijg je een citroen cake.


    bon appétit.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (3)
    09-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vanille cupcakes




    dit heb je nodig voor 12 cupcakes;

    125 gr zelfrijzende bloem,
    125 gr fijne suiker,
    125 gr zachte boter (geen gesmolten boter)
    2 eieren,
    2 eetlepels melk

    een theelepel vanille extract of een zakje vanille suiker.


    doe al de ingredienten in een kom, suiker, eieren, bloem en suiker,
    meng goed met mixer, voeg de melk toe en roer nog eens goed door,
    verwarm de oven op 180°,
    vul de cake vormpjes tot 3/4,
    zet ongeveer 20 min in de oven.

    laat afkoelen.


    voor het glazuur,
    1 eiwit,
    100 gr gezeefde poedersuiker, (bloemsuiker)

    klop het eiwit los met mixer,voeg beetje bij beetje de suiker toe.
    goed opkloppen.
    bestrijk de bovenkant van de cakes, versier naar wens.
    laat op een koele plaats opstijven.


    bon appétit.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (3)
    06-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gaufres de Bruxelles-Brusselse wafels.


    met de komst van de lekkere aardbeien,moet je dit zeker eens proberen.

    brusselse wafels,zeer luchtig,
    dit heb je nodig,voor 10 wafels,
    500gr bloem,
    200gr boter,
    30gr gist,oplossen in wat lauwe melk,
    6 eieren,
    3/4l melk,lauw,
    vooral geen zout.

    de bloem in een kom gieten,een kuiltje maken,
    de lauwe melk in het kuiltje gieten en de bloem
    er goed klopend,in verwerken,
    de eierdooiers toevoegen,
    de gesmolten boter er onder roeren,
    daarna de gist en tenslotte de in sneeuw,
    geklopte eiwitten er door roeren.

    het deeg 3/4 uur laten rijzen,
    het deeg moet vloeibaar zijn als voor pannekoeken,
    bakken in warm wafelijzer.
    na het bakken de wafels bestrooien met suiker,
    versieren met slagroom en aardbeien.
    lekker!!!



    je hoeft geen speciale vorm voor dit recept,
    je kan ze bakken in de vorm van 4x7,
    je kan ze ook goed in de diepvries bewaren,
    dan warm je ze 3min in warme oven.
    bon apétit.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (28 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (4)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek guestbook livre d'or
  • Goedenmiddag,
  • Fijne Feestdagen
  • Leg de puzzel zelf in elkaar.
  • EHLZ
  • fijn Weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek leave message laisser message

    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
    Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
    Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
    ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht. geniet van mijn blogje.
    Foto
    Foto
    Foto
    vragen staat vrij !

    een mailtje krijgen is altijd fijn !!!

    Foto
    heel binnen kort koekjes bakken !!!!!
    Foto
    Archief per maand
  • 08-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
    al de recepten heb ik zelf uitgeprobeerd !!!!! BON APETIT
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto




     verse kruiden kun je goed
    bewaren door er een stuk
    krantenpapier of keukenrol
    rond te doen,dan wat nat maken
    en in de groentenla van frigo bewaren,
    of op een frisse donkere plaats.


    Foto
    Foto

    brood bakken op een tegel,
    een baktegel is een tegel van ongeglasuurd
    aardewerk,een grote vierkante of
    rechthoekige vloertegel op een ovenrooster
    doen het prima,
    op steen gebakken brood krijgt
    onderaan een mooiere korst,
    en de steen houdt de ovenwarmte,
    beter vast.
    de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.

    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    theohouben
    blog.seniorennet.be/theohou
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    hier een overzicht van de handwerkjes !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • roger (joge)
        op Zappa,
  • woke bro (joge)
        op Zappa,
  • weinig (linda)
        op cakjes met chocolade druppels!
  • GELUKKIGE VERJAARDAG LIEVERD !!!!! (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Warme Kerstgroetjes aan jou lieverd ...... (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!