dit heb je nodig, 1 courgette, 1 doos tomaat in blokjes, 1 pakje gezeefde tomaat, ( couli ) 2 ajuin peper, zout
room,basilicum voor de afwerking !
doe een weinig olijfolie in de ketel, stoof de ui er even in, voeg de courgette, in blokjes gesneden toe laat even stoven, voeg nu de blokjes tomaat toe, laat even stoven, leng aan met de gezeefde tomaat, en indien nodig met wat water. kruid met peper en zout. laat de soep ongeveer 2O min zachtjes koken. mix de soep,
werk af met een beetje room, en verse basilicum !
je kan de soep wat pittiger maken door pikante olie te gebruiken.
klassieke vinaigrette, 75 dl witte of rode wijnazijn (1 deel) 3,7 dl extra vierge olijfolie (5 delen) zeezout,verse gemalen peper
doe al de ingredienten te samen en klop goed. bewaar de vinaigrette op een koele donkere plaats voor een slatje voor 2 pers,2 eetlepels azijn,10 eetlepels olie,kruiden naar smaak.
lichte vinaigrette, vervang de helft van de olijfolie door druivenpitolie.
knoflookvinaigrette, voeg 1 geperst teentje look toe, vervang de helft van de azijn door balsamico-azijn.
mosterdvinaigrette, voeg een eetlepel mosterd toe, dijon,graanmosterd,.....
yoghurtvinaigrette, voeg 2 eetlepels griekse yohurt of zure room toe, 1 eetlepel vers gehakte dille en 1 eetlepel karwijzaadjes.
verse kruiden,peterselie,bieslook,estragon, citroenmelisse,munt,basilique.........al deze kruiden doen het goed in een vinaigrette .
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.