125 gr zelfrijzende bloem, 125 gr fijne suiker, 125 gr zachte boter (geen gesmolten boter) 2 eieren, 2 eetlepels melk
een theelepel vanille extract of een zakje vanille suiker.
doe al de ingredienten in een kom, suiker, eieren, bloem en suiker, meng goed met mixer, voeg de melk toe en roer nog eens goed door, verwarm de oven op 180°, vul de cake vormpjes tot 3/4, zet ongeveer 20 min in de oven.
laat afkoelen.
voor het glazuur, 1 eiwit, 100 gr gezeefde poedersuiker, (bloemsuiker)
klop het eiwit los met mixer,voeg beetje bij beetje de suiker toe. goed opkloppen. bestrijk de bovenkant van de cakes, versier naar wens. laat op een koele plaats opstijven.
met de komst van de lekkere aardbeien,moet je dit zeker eens proberen.
brusselse wafels,zeer luchtig, dit heb je nodig,voor 10 wafels, 500gr bloem, 200gr boter, 30gr gist,oplossen in wat lauwe melk, 6 eieren, 3/4l melk,lauw, vooral geen zout.
de bloem in een kom gieten,een kuiltje maken, de lauwe melk in het kuiltje gieten en de bloem er goed klopend,in verwerken, de eierdooiers toevoegen, de gesmolten boter er onder roeren, daarna de gist en tenslotte de in sneeuw, geklopte eiwitten er door roeren.
het deeg 3/4 uur laten rijzen, het deeg moet vloeibaar zijn als voor pannekoeken, bakken in warm wafelijzer. na het bakken de wafels bestrooien met suiker, versieren met slagroom en aardbeien. lekker!!!
je hoeft geen speciale vorm voor dit recept, je kan ze bakken in de vorm van 4x7, je kan ze ook goed in de diepvries bewaren, dan warm je ze 3min in warme oven. bon apétit.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.