was en schil de asperges en aardappel, snij in stukken, pel de ui en snij in stukken. doe een beetje boter in pan en voeg de ui en aardappel toe, laat even uitzweten, voeg dan de asperges toe,zet deksel op pan en laat heel even stoven, breng op smaak met peper en zout, voeg het warme water toe, laat ongeveer 40-45 min op zacht vuur koken.
hak het hardgekookt ei in kleine stukjes, snij de been ham in fijne reepjes, hak de peterselie fijn.
mix de soep goed door, garneer met ei ,ham,peterselie.
varkens,runds,lams,gevogelte... alles kan, de brochette wel goed kruiden en laten marineren. groene sla,tomaat,olijfolie,ajuin fijn gesneden, blokjes griekse kaas,"feta" peper,zout,provencaalse kruiden. en de gekende saus tsatsiki. serveer met frietjes.
voor de saus, 1 beker griekse yoghurt 1 komkommer knoflook zout of zeezout
Neem een schaal en een schone theedoek en leg de theedoek over de schaal. doe de beker yoghurt op de theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht uit de yoghurt. Laat de yoghurt staan in de doek en laat zoveel mogelijk vocht uit de yoghurt wegsijpelen.
Ondertussen begin je met de komkommer, schil deze en haal de zaadjes uit Snijd in heel kleine blokjes (een keukenmachine kan hier uitkomst bieden).
Knijp ook goed het vocht uit de komkommerstukjes, dit is erg belangrijk voor de smaak en structuur van de saus. Als je er geen vocht meer uit kan persen leg dan de stukjes op een platte schaal en strooi er een beetje zout (of zeezout) overheen en laat het zout het laatste vocht uit de komkommer 'opzuigen'.
Pak de theedoek met de yoghurt, knijp het laatste beetje vocht eruit en doe de yoghurt in een bakje. Knijp met een knoflooktang 1 tot 3 (naar gelang je eigen smaak) teentjes knoflook fijn en doe dit bij de yoghurt.
Veeg het zout een beetje van de komkommer af en voeg bij het yoghurt/knoflookmengsel. zet even in frigo om wat op te stijven.
dit heb je nodig, voor 2-3 pers. 1 rundsschenkel, (soepvlees) 1 ui, 1 doos gepelde tomaat, 250 ml gezeefde tomaat, 1 citroen, peper, zout, thym,look, peterselie 200 ml lauw water, boter, olijfolie.
verwarm de boter en de olie, bestrooi het vlees met een weinig bloem, kruid met peper en zout, bak het vlees mooi bruin aan beide kanten, pel de ui en snij fijn, neem het vlees uit de pan, voeg de ui,thym, look,peterselie alles fijn gesneden toe, snij de citoen in 4 en voeg toe, (citroen goed wassen) laat alles even goed aanstoven, voeg de tomaten en het water toe, breng even aan de kook, leg er nu het vlees boven op, en laat minstens 45 min op een zacht vuurtje verder koken.
serveer met rijst of pasta, de citroen geeft het geheel een frisse smaak. werk af met wat peterselie,geraspte citroen zeste.
lelietje-van-dalen,meiklokje,muguet. hier een traditie op 1 mei, een geluksbrengertje. ik ga er een kussen van maken, hopelijk geraakt het nog af voor 1 mei.
voor 2 pers. 2 verse scharrel eieren, verse kruiden,peterselie, lente ui, bieslook,basilicum....... peper,zout, je kan er ook een beetje geraspte kaas vb parmegiano aan toe voegen.
een simpel gerechtje voor de Paasdagen, je kan de eierschaal vullen met, kleine stukjes gekookte beenhesp en puntjes asperges en een hollandaise saus. krab,garnaal, met wat fris groen en een zelfgemaakte mayonaise.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.