Zo maak je zonder probleem het wafelijzer schooon, na het het bakken van suikerwafels. vermeng water met maizena,giet dit papje in het warme wafelijzer,laat bakken. je kunt het nu gemakkelijk verwijderen,en al de restjes van de suiker zijn mee weg.
dit hebt u nodig.voor ongeveer 20 stuks. 500gr bloem voor patiserie, 14gr droge gist, 2 eetlepels bruine suiker, 1 ei, 120ml warme melk, 120ml water, 1 eetlepel vloeibare honing, 250gr boter, 1 koffielepel zout, 200gr suiker parels, een mespunt kaneelpoeder.
vermeng in een kom 350gr van de bloem met de gist, en de bruine suiker. schenk er de melk en het water bij,goed roeren, voeg er het ei aan toe,vermeng tot een romige massa. dek af en laat 15min op kamer temperatuur rijzen.
doe de rest van de bloem,de honing,de gesmolten boter [afgekoeld] de parelsuiker,en de kaneel bij het beslag. roer goed om en kneed verder tot een bol. dek af en laat opnieuw 15min rijzen.
bak de wafels in een heet wafelijzer. maak bolletjes van ongeveer 100gr en duw ze wat plat.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.