dit heb je nodig voor een dik brood 500 gr tarwe bloem 15 gr verse gist 25 gr suiker 1tll zout 1 1/4 tl kaneel 1 ei 30 gr zachte boter 300 ml lauwe melk 300 gr krenten
vermeng de bloem met het zout en de kaneel, maak een kuiltje, los de gist op in de melk,voeg de suiker toe, giet in het kuiltje, voeg het losgeklopt ei toe. begin met mengen, voeg de stukjes zachte boter toe, kneed minstens 8 min tot een zacht niet kleverig deeg, eventueel wat bloem toevoegen. voeg de krenten toe, verwerk ze mooi in het deeg, voem een mooie bol, leg in een geoliede kom te rijzen, minstens 1 uur kneed nog eens goed door, laatste rijs 30 min. bestrijk met eigeel.
dit heb je nodig voor 2 personen, 2 biefstuk fijn gesneden,het moet kunnen gerold worden, 4 schijven parmaham, parmezaan kaas, peterselie, look, gepelde tomaat,sjalot, olijfolie.
de biefstuk wat plat drukken, beleggen met de parma en de parmezaan, de gehakte peterselie en de look, goed oprollen en met prikker vast zetten. olie verwarmen en de vleerollen aanbakken, de gesneden sjalot toevoegen, even laten aanbakken en dan de gepelde tomaat toevoegen, kruiden met peper en zout, ongeveer 45min zachtjes laten koken.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.