mini soesjes met frambozen coulli, de coulli maak je best in de zomer, en dan vries je het in. je kan ook diepvries frambozen gebruiken, laat ongeveer een halve kilo fruit met 100gr suiker, zachtjes aan de kook komen,en laat wat indiken. giet door een zeef, laat afkoelen. het recept van de soesen staat vermeld bij soesen en eclairs, zie archief. de soesjes zijn gevuld met slagroom. de combinatie zoet en wat zuur van de coulli is heerlijk.
begin met het vlees te marineren,olijfolie,peper, zout,knoflook,verse thijm en rozemarijn.
borstel de champignons,snij in fijne schijfjes, doe ze in de pan en laat ze garen,laat zoveel mogelijk vocht verdampen. hou opzij. bak ze in een weinig boter,kruid met peper en een weinig zout.
maak de gratin, aardappel schillen in fijne schijfjes snijden, vermeng 25 cl room met 100 ml melk, kruid met peper, zout, nootmuskaat,1 geperst teentje look. neem een vuurvaste kom, leg de aardappel in laagjes, kruid tussen de laagjes met een weinig grof zeezout.overgiet met de melk-room mengeling, doe er wat geraspte kaas bovenop, bak in oven op 180°, ong 45 min.
bak het vlees in wat boter en olijfolie,mooi bruin .
dresseer op een verwarmd bord, gratin, champignons, lamsfilet, werk af met een weinig vleessaus.
-bon appétit-
grot champignons,heel lekker van smaak,worden in de streek van Kanne,Riemst in de mergelgrotten gekweekt.
dit heb je nodig voor de buiscuitdeeg, 4 eieren, 125gr fijne suiker, 125gr gezeefde bloem, bakpapier, --------------- voor de afwerking, creme au beurre,(recept staat bij koekjes) marsepein, pure chocolade, --------------- beginnen met de biscuit,klop de eieren op met de suiker,je moet voor dit deeg zeker 15min kloppen,dan wordt het dik en roomig, gezeefde bloem toevoegen,en door het deeg spatelen, niet meer kloppen. bekleed een bakblik met bakpapier, stort er het deeg op een maak gelijk tot ongeveer, 1cm dik met een spatel. bak gedurende een klein kwartiertje op 200graden, in voorverwarmde oven. - rol ondertussen de marsepein heel dun uit, tussen 2 vellen huishoud folie. zet even opzij en laat wat opstijven. neem het deeg uit de oven en draai het om op een vochtige theedoek,doe voorzchtig het bakpapier af. rol het deeg nu op met de theedoek,laat zo afkoelen. - maak nu de creme au beurre, -maak je versiering,van marsepein,van chocolade neem de deegrol,rol voorzichtig open,bestrijk met de creme, rol nu voorzichtig terug op,gebruik de handdoek,dat is gemakkelijker. smeer nu de creme,laten opstijven, nu kun je versieren naar eigen smaak.
je maakt het best 1à 2 dagen op voorhand, dan kan het goed opstijven.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.