brochette van kipfilet,met citroen en rozemarijn, dit heb je nodig voor 2 personen. 2 kipfilets, 1 onbespoten citroen, een paar takjes rozemarijn, peper,zout, olijfolie.
snij de citroen in fijne schijfjes, snij de kipfilet in 3 stukken, maak een brochet,een stuk kip,een stuk citoen,..... steek nu tussen de kip en ciroen wat stukjes rozemarijn, kruid met peper en zout; bak in oven op 250° gedurende ong.45 min, je kan ze ook op de bbq grillen. lekker met gebakken aardappel,gestoofde tomaat.
door de citroen heeft de kip een lekker fris smaakje!
1 kg mosselen, 1 dikke ui, franse selder, peper, zout, citroen.
was en kuis de mosselen goed, snij de groenten ( niet te fijn )
de een weinig olijfolie in de ketel, voeg de groenten toe, laat even stoven, voeg 1 1/2 glas water toe, laat verder stoven tot de groenten bijna gaar zijn. voeg de mosselen toe, kruid met peper en zout, deksel op de ketel en laat 5 min koken, goed opschudden en nog 5 min laten koken. even piepen, als de mosselen los van de schelp komen zijn ze gaar.
serveer met verse friet, ik maak er een sausje bij, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel mosterd, een beetje citoen.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.