pruimentaart dit heb je nodig voor 2 taarten, 250gr bloem voor patiserie, 75 gr boter, 1 ei plus een voor de afwerking, 15 gr fijne suiker, 13 gr verse gist, 1 dl lauwe melk, 1 kg bakpruimen.
roer de gist door de lauwe melk,voeg de suiker toe. doe de bloem in een kom, maak een kuiltje, strooi het zout (een snuifje) rond de kom, giet de melk in het kuiltje, voeg het losgeklopt ei toe, vermeng alles goed, voeg de boter in stukjes toe, goed kneden tot je een bol bekomt. dek af en laat ongeveer 45 min rijzen.
verdeel het deeg in twee en rol uit. een taartvorm met boter insmeren,de pruimen schikken, strooi er wat suiker over naar smaak, en een beetje kaneel. losgeklopt ei op de boord smeren.
verwarm oven op 200°, bak de taart ongeveer 20 min. ( ik gebruik een gasoven )
bon appétit
|