(het is een samenvoeging van gebak,vulling en coulli dat ik zelf heb samengesteld) en het resultaat was super lekker !
dit heb je nodig,
voor de chocolade genoise, 3 eieren, 100gr suiker, 100gr bloem voor gebak, 1/2 zakje bakpoeder. 20gr cacao.
verwarm oven op 180°
de eieren samen met de suiker dik en schuimig opkloppen, bloem en bakpoeder mengen, zeven en aan eimengsel toevoegen. voorzichtig mengen.
een ronde vorm beboteren, giet het deeg er in . bakken op 180° gedurende 20 min. (ik gebruikte een siliconen vorm van ong 35 cm)
laat afkoelen op een rooster.
als het afgekoeld is kun je er kleine vormen uit steken, of je kan het ook in zijn geheel maken, dan heb je grote gateaux.
-
dit heb je nodig voor de chocolade creme vulling.
125gr pure chocolade, 60ml room van minstens 35% vet.
room plus chocolade zachtjes opwarmen tot de chocolade is gesmolten. roer goed .
giet in een kom en klop met mixer tot het mengsel, koud is. laat ong 1/2uur opstijven in de frigo. haal uit de frigo en klop nu nog eens goed door met mixer. zet even weg in de frigo.
-
dit heb je nodig voor de frambozen coulli,
250gr frambozen, 25gr suiker.
doe de frambozen samen met de suiker in pot, en breng aan de kook, laat een 10min goed doorkoken. vind je het te zuur dan kun je altijd naar smaak wat suiker bij doen. giet door een fijne zeef, er mogen geen pitjes meer in zitten. laat afkoelen en opstijven in frigo. (dit maak je best wat op voorhand) je kan ook confituur gebruiken.
de afwerking, snij de gebakjes in twee, bestrijk een kant met de coulli, spuit er nu van de creme vulling op, leg het andere stuk genoise er op. zet op een rooster en overgiet met chocolade, werk af met een framboos, en een beetje creme fraiche.
bon appétit.
Reacties op bericht (1)
22-10-2011
Weer allemaal top hoor!
Hallo Fabienne,
Hhmm, dat ziet er allemaal weer heerlijk uit en je handwerk is ook weer prachtig gemaakt hoor en je bloemstuk, wauw knap ség !!
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.