dit heb je nodig, 275 gr tarwebloem, 5 gr verse gist, 25 gr fijne suiker, 120 gr parel suiker, 5 gr zout, 120 gr lauwe melk, 65 gr zachte boter, 1 ei.
los de gist op in de melk, doe de bloem in een grote kom, maak een kuiltje, strooi het zout rond de rand, giet het gist mengsel in het kuiltje, voeg de 25 fijne suiker en het los geklopt ei toe, meng goed. voeg dan stukje bij stukje de boter toe, kneed alles goed, laat ongeveer 15 min rusten ,kneed er dan de parel suiker door, laat nu ongeveer 30-40 min rijzen.
maak de vulling, dit heb je nodig, 30 gr gesmolten boter, 75 gr bruine suiker (donkere) 1 eetlepel kaneel poeder.
boter smelten, suiker en kaneel vermengen.
neem het deeg, druk het plat om de lucht er uit te drukken, laat ongeveer 10 min rusten. rol nu het deeg vierkant uit, smeer er de gesmolten boter op, verdeel het suiker kaneel mengsel er over.
rol het nu in de lengte op, snij in stukken, leg ze in bloemvorm op een bakplaat, laat nu nog 30 min rijzen.
bak in voorverwarmde oven op 180° voor 20-25 minuten.
laten afkoelen en smullen maar .
:idea: je kan ze zeer goed meerdere dagen bewaren!
- bon appétit -
Reacties op bericht (5)
19-09-2010
piep
piep hey rafa een nieuwe "give away" voor 1OO OOOste bezoeker/ster
Jouw beloning hangt hier nog steeds dicht bij mij van de vorige dus ik geniet er nog steeds van
Maar blijf je blog met plezier bezoeken voor de lekkere recepten
verzorg je goed
knuf knuf mieke
19-09-2010, 08:33 geschreven door culimieke
11-09-2010
PPSJES EN NOG VAN ALLES
11-09-2010, 17:18 geschreven door GEORGES
07-09-2010
knuffelke
07-09-2010, 09:14 geschreven door emmy
01-09-2010
Warme avondgroetje's..........
Goede avond lieve Fabienne,mmmmmmmmm,ziet de'r echt héél lekker uit hoor.
Je zal mij even een tijdje niet horen,want vanaf maandag doe ik nen blogstop en ik kom pas terug in de blogwereld rond 13 september.
Hopelijk gaat het een beteke goed met jou en verzorg je maar goed zenne.
Van harte wens ik jou nog een aangename nazomeravond en een groooooooooooote dikke kuzzzzzzzzz geef ik aan jou lieve Fabienne, vanwege je blogvriendinneke, Rebecca.
01-09-2010, 20:15 geschreven door Rebecca
30-08-2010
Wens je een fijne nieuwe week
Bedankt voor de tip
dit neem ik even meer
ik denk dat dit lekker is
We zijn allemaal maar mensen de ene met een groot, de ander met een klein verdriet en of je het nu wel of niet gelooft wat ons bezwaart moeten we, - voor we verder gaan - een plaatsje geven dan pas kunnen we verder,
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.