zelf koekjes bakken, super gemakkelijk !
een lekker "home made " cadeau voor de feesten !
dit heb je nodig, 125 gr zachte boter, 100 gr bloemsuiker, 1 dik ei, 140 gr gezeefde bloem, snuifje zout.
een spuitzak; kersen, chocolade, coco's ... voor de afwerking !
mix de zachte boter samen met de suiker , tot een glad mengsel, voeg het ei en een snuifje zout toe, alles eens goed door roeren, mag met de mixer. voeg de gezeefde bloem toe,roer goed.
doe het deeg in een spuitzak, spuit rosetjes op een met bakpapier bekleed bakblik. voor de koekjes met kers de kers er nu op leggen
zet in voorverwarmde oven op 200° gedurende 10-14 min
laat op een rooster afkoelen.
smelt de chocolade dip de koekjes er in en overstrooi met wat geraspte coco. of werk af naar eigen smaak !
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.