dit recept maakte mijn moeder altijd bij kerst, ik ben het blijven maken.
dit heb je nodig, 1/2 konijn, 250gr mager gehakt, fijn gesneden spek, 4 sjalotten, peper,zout,thym,laurier,kruidnagel, 10cl cognac, 1ei,een beetje paneermeel.
je begint met het konijn aan te bakken in boter, dan voeg je de sjalot,laurier en kruidnagel toe. een beetje water toevoegen en laten garen. dan ontbeen je het konijnen snij het vlees in reepjes.
doe het gehakt samen met het ei in een kom, voeg de stukjes konijn en het kookvocht met sjalot toe, meng goeg,voeg wat paneermeel en de 10cl cognac toe, goed mengen, bekleed een kom met fijn gesneden spek, doe er het gehakt in,bedek met spek en een takje thym. zet de kom op een bakblik gevuld met water en zet in oven, 150graden,ongeveer anderhalf uur. door het water op het bakblik droogt de terinne niet uit.
heel lekker met wat groene sla en vinaigrette; bon appétit.
|