Frans brood, zelfde recept als voor het brood en de pistolet, (zie archief) voor het frans brood verdeel je het deeg in 4 stukken, je maakt van ieder deel een mooi bolletje en laat nog, 15 min rijzen,dan druk je de deegbol plat met de hand, dan vouw je het in twee,en dan rollen. maak dan aan de bovenkant een paar sneden met mes. ong 35min bakken op 200-220° draai de oven uit,laat het brood in de oven afkoelen voor een krokant korstje.
-
Reacties op bericht (2)
25-12-2009
Wat een tof blog..hier kom ik nog
Op de valreep nog mijn kerstwensen voor fijne kerstdagen aanbiden Groeten Marylou
25-12-2009, 23:34 geschreven door marylou
10-07-2008
ik zou er zo in bijten met een stukje franse kaas en glaasje wijn
nat nat ja het is vandaag ook weer een natte knuffel van bij ons liefs emmy
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.