brandnetelsoep, dit heb je nodig voor 4-6 personen, 2 uien,2 eetlepels olijfolie, 5 handen brandneteltopjes, 1,5 liter groentebouillon, 2 aardappelen, peper,zout,bieslook.
pel de uien en snij ze fijn, verhit de olie en stoof de ui samen met de brandneteltopjes, laat even stoven,met deksel op de pot, voeg nu de stukjes aardappel en, de bouillon toe, laat garen,ongeveer 25 min. mix de soep en breng op smaak met peper en zout, werk af met wat bieslook.
netels oogst u het best in de lente,gebruik enkel de topjes en de jonge blaadjes, die mals zijn bij het plukken, maart,april en mei zijn de beste maanden voor brandnetel gerechten. na het koken is het prikgevaar vlledig weg. jonge netels zijn heerlijk in soepen,soufflés en groentetaarten. voeg niet te veel andere kruiden toe om de smaak goed tot zijn recht te laten komen.
de brandnetel is gemakkelijk verteerbaar,bloedreinigend en waterafdrijvend,versterkend en vitaliserend,en zit boordevol vitaminen en mineralen.
Reacties op bericht (1)
04-03-2008
eet ze
hoi lieverd
blij dat je dan weer opgeknapt bent
dit ook gegeten bij je griep of toch maar niet hahaha
ik zal dat toch niet aandurven om dit te eten
wens je een fijne dag
veel liefs
jan
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.