Mozarella,origineel werd deze kaas van buffelmelk gemaakt,al jaren grazen de kudden buffels in de streek van Campiania Italie, maar mozarella is vermoedelijk de meest vervalste kaas ter wereld,(de versie met koemelk), Mozarella van koeienmelk heeft meestal een oppeppertje nodig van andere smaken, maar die van buffelmelk is het waard om puur te serveren met een beetje goede olijfolie met wat tomaat en basilicum, bij verhitting wordt mozarella zeer draderig, hij is d meest gebruikte kaas op pizza. Er is echter nog hoop voor deze lekkere kaas, recent is men begonnen de buffels ook in Frankrijk, Nederland en zelfs Belgie te kweken en te melken.
Reacties op bericht (4)
22-02-2008
Hier staan ook lekker dingen op dit blog, mjam mjam..
22-02-2008, 11:55 geschreven door Annick
fijne vrijdag
hallo bedankt voor je bezoekje op mijn blog wens je een fijne dag toe groet jan
22-02-2008, 09:43 geschreven door jan (niceman)
21-02-2008
Rafa
Inderdaad het moet van buffelmelk komen , er is enorm verschil tussen die van een koe en van mozarella di buffala, ja ,men moet het weten nietwaar. Jeanine
Beeld - dichters en Kunstschilders op Clementine's
blog
21-02-2008, 21:53 geschreven door cleo
Dag Rafa
Ja en het is mooilijk om de echte te onderschijden...mvg
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.