bon appétit
home made by rafa
Foto
Foto
Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Zoeken in blog

    Inhoud blog
  • verse pruimen taart,
  • Paas gebak !
  • voor valérie
  • variatie met " biscuitdeeg "
  • het was lekker !
  • menu !
  • _
  • beste wensen !
  • franse uiensoep,
  • bijna Kerst, Noel, Christmas...............
  • fijne feestdagen !
  • zelf worstenbroodjes maken .
  • luik 13/12/2011
  • bisque van noordzee garnaal.
  • terinne met konijn.
  • pate brisée
  • idee deco Kerst-Noel-christmas
  • koekjes !
  • kerststronk,buche de noel maison .
  • handwerk Kerstversiering by rafa
  • chocolademelk met kaneel,
  • variatie met marsepein !
  • speculaas, speculoos
  • voor chloe !
  • roulade met pesto
  • berlijnse bollen - boulle de berlin
  • prei soep,
  • feestelijk gebak !
  • bloemstukje ' Herfst '
  • cocos rotsjes, rocher coco
  • pompoen - handwerk
  • handwerk
  • hand made !
  • kaneel broodjes .
  • Zondagse pistolets !
  • chocolade koekjes
  • zomerse kip brochette.
  • mosselen nature .
  • tomaat courgette soep
  • de vinaigrette familie
  • mascarponemousse met aardbeien
  • rabarber taart
  • omelet met verse kruiden,
  • Paaskaart !
  • Paas, Easter, Paques deco
  • appel cakejes
  • cakejes met chocolade druppels
  • chococakjes met ganache.
  • cupcakes "brownie"
  • choucroute garnie - zuurkool
  • witloofsoep,
  • kerst menu 2O1O !
  • soep met een hoedje.
  • Cava,een alternatief voor Champagne.
  • huis gemaakte koekjes!!
  • ajuin soep.
  • koekjes bakken,bokkepootjes
  • marsepein
  • warme wijn,
  • de eerste sneeuw !
  • bijna Kerst !
  • Kerst gebak, biscuit-mokka
  • home made by rafa
  • klassieke cake,
  • pompoen soep
  • soep, courgette-tomaat
  • pizza op de bbq.
  • gegrilde wilde zalm.
  • verse Kruiden,
  • vlinder,
  • hand made, by Rafa
  • handwerk " Home Sweet Home "
  • vanille cupcakes
  • gaufres de Bruxelles-Brusselse wafels.
  • lente !
  • macarons.
  • victoriabaars,spinazie en hollandaise saus.
  • handwerk !
  • pasen lili & lila
  • pitta broodjes
  • kip met een korstje, chicken nuggets
  • cake met chocolade en geconfijte sinaasappel.
  • pattiserie maison.
  • sneeuw !
  • mokka gebak, genoise creme mokka !
  • menu kerst.
  • Kerst, Noel recepten
  • kerst,
  • foto, bisque
  • zoekertje !
  • vervolg kerstversiering.
  • kerst dessert,
  • kerst engel,handwerk
  • gepaneerd varkenslapje,met pasta tomaat.
  • een mooie herfstdag !
  • krentenbrood
  • blinde vink (italiaans )
  • vlinder pasta, farfalle
  • gevulde zuiderse tomaat,
  • handwerk
  • broodje,spek en kaas
  • zomerse rijst.
  • zomers handwerk,
  • handwerk,
  • handwerk, keukenschort
  • handwerk, point compte
  • le temps des cerise,
  • tomaat met grijze garnaal.
  • salade de fruits...........
  • steak tartaar,
  • voor en na
  • op bezoek,
  • crème anglaise
  • kroningsfeesten tongeren.
  • zanddeeg taart
  • lavendel zakje,
  • verse aspergesoep a la flamande
  • een zomerse dag,
  • zeeland
  • kussen nummer 2
  • zappa,
  • mijn lieveling,
  • griekse brochette,
  • handwerk in xxxx steek,
  • vervolg, handwerk 1 mei
  • osso bucco .
  • lente !
  • 1 mei handwerkje,
  • zakje voor foto toestel,
  • handwerk, vogelhuisje
  • waterkers soep ( cresson )
  • Paas omelet,
  • alfabet, handwerk
  • gevulde Paaseitjes,
  • rommelmarkt,
  • handwerkje voor Pasen.
  • lente !
  • lasagne uit de oven,
  • cocos koekjes,home made
  • deco, binnen of buiten
  • vriendschap
  • pitta broodjes, home made
  • kattentongen - koekjes
  • bonen soep
  • fifi,
  • zalmfilet mousseline saus,
  • mouchi,
  • lili muis
  • tommy,
  • chocolade gebakje,
  • Zappa,
  • variatie met soezendeeg, (kookdeeg)
  • Soezendeeg (kookdeeg)
  • kip - pasta - tomaat
  • vidé-bouché a la reine
  • oud kook en huishoudboek
  • winterbeelden.
  • slide show,
  • kippensoep
  • winter in het land,
  • mini soesjes,
  • lamsfilet,
  • Mini muis,
  • kerst gebak in beeld
  • winter beelden,
  • koffie-pudding,
  • herfst
  • lekker gewoon.
  • hand made by rafa, Lowie
  • pikante gehaktballetjes,
  • recepten opbergmap,
  • chineese kool,
  • een mooie herfstdag !
  • witloof,hesp en kaassaus.
  • hand made, kerst versiering
  • croque a la rafa,
  • kip op de bbq ,
  • prutselke,
  • kip,dragon en tomaat
  • lavendel zakje,
  • zomerse bbq.
  • chocolade pudding
  • voor culimieke,
  • zelf pizza maken.
  • broodzak
  • wilde braambessen gelei
  • pannekoek
  • brood.
  • rijst met curry,
  • prutselke,
  • vakantie Alsace-France
  • bloemstuk, hortensia
  • Frans brood .
  • Bretzels.
  • stoofvlees met bruin bier !
  • Luikse salade.
  • buiten keuken.
  • brood
  • zelf brood bakken.
    Foto
    Pluk de dag
    kruidentuiltje,
    bestaat meestal
    uit 3 takjes peterselie,
    1 takje tijm,
    2 laurierblaadjes,
    die je met keukentouw
    aan elkaar bindt.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nieuws HLN
  • “We hebben oorlog tegen de floppydisk gewonnen”: Japan kapt nu pas met hét opslagmedium van de jaren 80
  • Apple stelt nieuwe iOS 18 bomvol AI voor: wat verandert er op je iPhone?
  • KIJK. Robothond met mitrailleur is geen fictie meer in China
  • Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuille: “Het is gedaan met profiteren”
  • Van Flip 6 tot volledig vernieuwde draadloze oortjes: dit kondigde Samsung aan in Parijs
  • Vakbond Samsung kondigt uitzonderlijke staking van onbepaalde duur aan, bedrijf verwacht geen impact op productie
  • Ook jouw gegevens liggen mogelijk voor het rapen: hacker kraakt verlopen domeinnamen van (overheids)instanties
  • Onbeperkt Jommeke en Kiekeboes lezen voor 6,99 euro per maand? Standaard Uitgeverij komt met stripabonnement
  • ? Zijn er grenzen aan de groei van AI? Onze techexpert woont Google-presentatie bij: “We zullen veranderingen al heel snel beginnen te zien”
  • Ook in Frankrijk loop je risico: zo vermijd je een torenhoge gsm-rekening op vakantie
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • 31-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)

    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hortensia's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen de hortensia's zijn prachtig dit jaar.
    je kan ze makkelijk laten drogen,
    om te gebruiken in bloemstukjes
    en kransen.
    hier een paar gedroogde stengels,
    wat koord,een vlinder of libel,
    en wat bloemen,mooi op de vensterbank !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)

    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.courgette soep met safraan.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen courgette soep met safraan

    dit heb je nodig,
    800 gr courgette,2 uien,
    2 tomaten,40 cl bouillon ,
    1 dosis safraan,peper en zout.

    voor de garnering,gehakte peterselie,wat verse room.

    was de courgette en snij het in stukken,zonder te pellen.
    hak de ui fijn,pel de tomaten en snij ze in stukken;
    doe wat olijfolie in de pot en fruit er de ui in,voeg
    de courgette  en de tomaten toe.laat 5 min zachtjes
    stoven,voeg de bouillon toe en 1l warm water,
    laat nog een half uurtje koken,voeg peper en zout toe;
    mix de soep,neem er een kleine hoeveelheid van en roer er de
    safraan door,voeg toe aan de soep,voor het serveren de room
    toevoegen en de peterselie.

    bon apetit !


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)

    Reacties (0)
    23-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schelpen van de noordzee.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)

    Reacties (0)
    22-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schelpen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen wie heeft er deze zomer aan het strand,
    schelpen geraapt en wil er iets mee doen?

    hier enkele ideetjes,

    - plak ze met behulp van een lijmpistool op een stro krans.
      met een spuit witte silicoon gaat het ook.
    - plak ze op een bol van piepschuim,voorzie een haakje,
      dan kun je het ophangen.
    - neem een glazen pot of vaas,doe er wat zand in,versier met
      wat schelpen,een zeester......

    veel plezier !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)

    Reacties (0)
    04-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tip !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo maak je zonder probleem het wafelijzer schooon,
    na het het bakken van suikerwafels.
    vermeng water met maizena,giet dit papje in het warme
    wafelijzer,laat bakken.
    je kunt het nu gemakkelijk verwijderen,en al de restjes van
    de suiker zijn mee weg.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)

    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de enige echte Luikse wafels.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Luikse wafels.

    dit hebt u nodig.voor ongeveer 20 stuks.
    500gr bloem voor patiserie,
    14gr droge gist,
    2 eetlepels bruine suiker,
    1 ei,
    120ml warme melk,
    120ml water,
    1 eetlepel vloeibare honing,
    250gr boter,
    1 koffielepel zout,
    200gr suiker parels,
    een mespunt kaneelpoeder.

    vermeng in een kom 350gr van de bloem met de gist,
    en de bruine suiker.
    schenk er de melk en het water bij,goed roeren,
    voeg er het ei aan toe,vermeng tot een romige massa.
    dek af en laat 15min op kamer temperatuur rijzen.

    doe de rest van de bloem,de honing,de gesmolten boter [afgekoeld]
    de parelsuiker,en de kaneel bij het beslag.
    roer goed om en kneed verder tot een bol.
    dek af en laat opnieuw 15min rijzen.

    bak de wafels in een heet wafelijzer.
    maak bolletjes van ongeveer 100gr en duw ze wat plat.

    bon apetit.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)

    Reacties (0)
    28-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)

    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)

    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.soesen,eclairs. [foto]
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)

    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasdecoratie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    breng de lente een beetje in huis,
    met een beetje natuurlijke materialen.

    dit heb je nodig,
    3 stro kransen,
    witte veren
    eischalen,
    kleine plastiek eitjes,
    nylondraad,
    lijmpistool.

    _____________________________________________________________

      met berken twijgjes kun je ook kransen zelf maken.
                begin er aan en de ideeen komen vanzelf.succes!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    Categorie:deco, handwerk

    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept soesen.

    Basis recept kookdeeg
         Soesen en eclairs.

    dit heb je nodig voor het deeg,

    2 dl water
    100gr boter
    125gr bloem
    3-4 eieren
    1 theelepel bakpoeder.

    mespunt zout.

    bloem.bakpoeder en zout mengen.
    breng het water met de boter
    aan de kook,als de boter gesmolten is,
    de bloem in een keer toevoegen en
    roeren tot er een bal ontstaat.
    op de bodem van de pan vormt zich
    een dun wit laagje,een teken
    dat de bloem gaar is.
    het bloemmengsel in mengkom
    doen en laten afkoelen.
    dan de eieren ei voor ei toevoegen.
    wanneer het deeg glanst en als een
    dik lint van de lepel glijdt is het dun genoeg,
    en moet er geen ei meer worden toegevoegd.

    oven voorverwarmen,
    deeg in spuitzak doen en rozetten spuiten.
    tussen 25-35 min bakken op 200 graden.

    na het bakken dadelijk opensnijden,
    en laten afkoelen.

      tijdens het bakken de oven niet openen,
    anders kan het gebak inzakken.


    Voor de afwerking,
    doe in iedere soes enkele stukjes fruit,
    doe er dan wat creme anglaise of vanille pudding in,
    spuit er wat slagroom in .
    dekseltje er op,en werk verder af naar eigen smaak.
    [je kunt de dekseltjes eerst in chocolade dompelen]

    bon apetit.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (0)
    24-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)

    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne wafels.

    dit hebt u nodig.

    1kg zelfrijzende bloem,
    600gr fijne suiker,
    500gr boter,
    2 pakjes vanolle suiker,
    8 eieren,
    een halve tas water,
    een snuifje zout.

    de bloem in een kom doen,er de suiker,
    vanille suiker en het zout bij doen.
    een kuiltje maken,de geklopte
    eieren toevoegen.
    de bloem er geleidelijk door roeren.
    de gesmolten [afgekoeld] boter
    toevoegen,en tenslotte het water.
    [ik gebruik spuitwater] goed roeren,
    bakken in warm wafelijzer.

      maak ook eens kleine wafeltjes,
    mooi voor bij de koffie !
    bon apetit.
    .



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)

    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne wafels. [foto]
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)

    Reacties (0)
    16-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)

    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.braadworst,wortelen,aardappel.

    heel gewoon .... maak er eens iets anders van !!!


    dit heb je nodig.
    braadworst
    aardappel
    wortelen
    1 echalot of ui
    peper & zout
    nootmuskaat


    begin bij het schoonmaken van de groenten,
    en schil de aardappelen.
    hak de echalot fijn,snij de wortelen in stukjes,
    doe wat boter in een pot en laat er de echalot even in stoven,
    voeg de wortelen toe,kruid met peper en zout
    doe er een scheutje water bij,deksel op de pot,
    en laat ongeveer 15 min zachtjes stoven.

    bak de braadworst,en hou ze warm.
    plet de gekookte aardappelen en voeg wat nootmuscaat toe.
    neem de helft van de wortelen en plet [ik gebruik hiervoor de staafmixer]
    voeg toe aan de aardappelen.de rest van de wortelen verdeel je over de borden.

    verdeel over de borden,overgiet met wat saus en... bon apetit





    ik heb de braadworst eens vervangen met chipolatta.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)

    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)

    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    kervelsoep.

    100gr kervel
    2 uien
    1 aardappel
    1l warm water
    peper & zout



    begin bij het schoonmaken van de groenten.
    hou wat kervel opzij voor de versiering.
    snij de groenten in stukken,doe wat boter in een pan,
    en laat er de ui in stoven,voeg de aardappel en de kervel toe,
    doe de deksel op de pot,en laat stoven tot de kervel slap wordt.
    voeg het warme water toe,kruid met peper en zout.
    laat ongeveer 15 min zachtjes koken.
    mix nu de soep.

    je kan bij het opdienen wat room toevoegen,
    en wat kervel voor de versiering.

    bon apetit.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)

    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)

    Reacties (0)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek guestbook livre d'or
  • Goedenmiddag,
  • Fijne Feestdagen
  • Leg de puzzel zelf in elkaar.
  • EHLZ
  • fijn Weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek leave message laisser message

    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
    Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
    Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
    ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht. geniet van mijn blogje.
    Foto
    Foto
    Foto
    vragen staat vrij !

    een mailtje krijgen is altijd fijn !!!

    Foto
    heel binnen kort koekjes bakken !!!!!
    Foto
    Archief per maand
  • 08-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
    al de recepten heb ik zelf uitgeprobeerd !!!!! BON APETIT
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto




     verse kruiden kun je goed
    bewaren door er een stuk
    krantenpapier of keukenrol
    rond te doen,dan wat nat maken
    en in de groentenla van frigo bewaren,
    of op een frisse donkere plaats.


    Foto
    Foto

    brood bakken op een tegel,
    een baktegel is een tegel van ongeglasuurd
    aardewerk,een grote vierkante of
    rechthoekige vloertegel op een ovenrooster
    doen het prima,
    op steen gebakken brood krijgt
    onderaan een mooiere korst,
    en de steen houdt de ovenwarmte,
    beter vast.
    de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.

    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    amaltheia
    blog.seniorennet.be/amalthe
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    hier een overzicht van de handwerkjes !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • roger (joge)
        op Zappa,
  • woke bro (joge)
        op Zappa,
  • weinig (linda)
        op cakjes met chocolade druppels!
  • GELUKKIGE VERJAARDAG LIEVERD !!!!! (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Warme Kerstgroetjes aan jou lieverd ...... (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!