1kg zelfrijzende bloem, 600gr fijne suiker, 500gr boter, 2 pakjes vanolle suiker, 8 eieren, een halve tas water, een snuifje zout.
de bloem in een kom doen,er de suiker, vanille suiker en het zout bij doen. een kuiltje maken,de geklopte eieren toevoegen. de bloem er geleidelijk door roeren. de gesmolten [afgekoeld] boter toevoegen,en tenslotte het water. [ik gebruik spuitwater] goed roeren, bakken in warm wafelijzer.
:idea: maak ook eens kleine wafeltjes, mooi voor bij de koffie ! bon apetit. .
Reacties op bericht (1)
26-10-2008
kleine wafeltjes
waar zijn nog wafelijzers te koop om kleine wafeltjes te maken (met uitzondering van die met die hartjes want die zijn er genoeg) ik ben op zoek naar een wafelijzer waar je wafeltjes met kleine ruitjes / vierkantjes in kunt bakken. Wie het weet kan me mailen. Alvast bedankt.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.