5OO gr bloem wit 275 ml lauw water 11 gr verse gist (droge gaat ook) 1 theelepel zout 5O ml olijfolie.
maak een hoopje met de bloem,maak een kuiltje, giet er het water met de gist in, het zout strooi je aan de rand ver van de gist,want die gaan niet goed samen. voeg nu de olijfolie toe . kneed alles goed tot een mooie deegbal, ik doe het met de hand en kneed toch zeker 15 min. laat op een warme plaatst 45 min rijzen. verwarm de oven op 2OO ° - verdeel het deeg in 4 stukken, maak er mooi bollen van, druk ze plat, steek er met een vork in. laat nog 15 min rijzen. - bak op 2OO° gedurende 2O min.
-
lekker met kip,reepjes runds of mager varkens, dat je eerst wat laat marineren, een beetje rauwkost en een sausje, vb een looksausje,of wat pesto ..........
-
Bon Appétit.
Reacties op bericht (6)
07-03-2010
Avondgroetje's..............
Een gezellige zondagavond en ook een mooie week wens ik jou
lieve Fabienne.Gisteren scheen hier het zonneke volop,en vandaag
heeft onze Laura hier héél goed haar best gedaan ook,maar
het blijft wel koud .Ik heb alweer genoten
van jouw mooie blogje,gezellig nu in de avond....
Dikke warme lieve groeteke's van Rebecca,je blogmateke.
Lieverdje,hoe gaat dat daar nog met jou? Ik hoor of zie je niet meer en hier blijft ook alles zo stil staan
07-03-2010, 19:38 geschreven door Rebecca
05-03-2010
goede middag
liefs emmy
05-03-2010, 14:28 geschreven door emmy
02-03-2010
Lekker Rafa
Dag Rafa,
mijn pc-ke die heeft allerlei kuren,
Mijn autotje rijd niet soepel meer zoals je ziet,
ikzelf ben niet helemaal vooruit te branden,
Lilian heeft de mot in haar body,
ik weet het niet zulle,voorjaarsmoeheid?????
nog veel leuke dinsdaggroetjes
en tot wederhoren he,
Paolo.
02-03-2010, 07:50 geschreven door paolo
26-02-2010
effe een bezoekje
liefs emmy
26-02-2010, 13:10 geschreven door emmy
25-02-2010
ik krijg er gelijk honger van
Maar zal me zo laat toch maar niet laten verleiden om nog iets te eten Groeten Marylou
25-02-2010, 01:42 geschreven door marylou
23-02-2010
ze zien er heel smakelijk uit Fabienne
Een aangename dag toegewenst vanwege Amor Fati !
Men moet wel zelf zijn geluk smeden, maar niet anderen daartoe als aambeeld gebruiken.
Geluk betekent de ervaring van een volheid, niet van een leegte die gevuld moet worden
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.