110gr bloem voor patiserie, 100gr zachte boter,ik gebruik planta, 100gr poedersuker, 3eiwitten,
roer de boter samen met de poedersuiker tot een romig mengsel, klop het eiwit stijf met een snuifjezout, spatel het door het botermengsel, voeg nu de bloem toe en roer goed door, tot een glad deeg.
spuit op een bakblik streepjes van ongeveer 5cm. bak de kattentongen in een voorverwarmde oven op 180° ongeveer 10min.
leg ze op een taartrooster en laat afkoelen.
bon appétit.
Reacties op bericht (10)
10-03-2009
Dinsdaggroetje's.....
Als het ongeluk in een klein hoekje zit,
zit geluk dan in de rest?
Een gezellige dinsdag kom ik jou wensen en ook een fijne
week.Hopelijk wordt het weerke wat beter.
Dikke knuffel van je blogvriendin,Rebecca.
Gaat het een beetje met jou lieve Rafa?
Je goed verzorgen,hoor !!!
10-03-2009, 10:42 geschreven door rebecca
09-03-2009
Kom jullie een fijne maandag toe wensen.Dikke knufjes.xxx.
Liefs,Mieke
09-03-2009, 07:45 geschreven door mieke
08-03-2009
goede avond
Hallo fijne avond Wensen U voor morgen een goeie start van nieuwe week Met al onze groetjes
08-03-2009, 20:30 geschreven door rea
Dag lieve vriendin van mij....
Met een lieve groet kom ik jou een mooie zondag wensen,
en ook nog een fijne gezellige week.
Bedankt voor je fijne bezoekje's en dikke knuf van Rebecca,
je blogvriendin.
Lieve Rafa,via deze weg wens ik je van harte veel beterschap,verzorg je goed en tot de volgende zitting,hé,was echt héél leuk.
08-03-2009, 11:57 geschreven door rebecca
06-03-2009
goedeavond
Hallo een prettige avond En voor morgen een leuk weekend Wij hopen met beetje zon ,ietsjes ,niet te veel ineens haha Met al onze groetjes
06-03-2009, 20:55 geschreven door rea
05-03-2009
En dat ziet er heel leker uit.......
Zeker het proberen waard. Groetjes Mandy
05-03-2009, 15:40 geschreven door Mandy
04-03-2009
Alweer iets lekkers!
Het schijnt niet moeilijk te zijn maar de uitvoering is wat anders zeker? Gevaar om te droog of te bruin te worden? De koekjes zien er heerlijk uit, kon ik er maar bij dan snoepte ik er zeker een paar weg!
04-03-2009, 21:24 geschreven door jenny
leuk recept
hallo, vraagje, spuit je het mengsel rechtstreeks op de bakplaat of leg je eerst bakpapier?
ik zal het recept eens proberen, maar ik en koekjes ... ik ben er niet gerust in ... waarschijnlijk een precieziewerkje om het deeg te spuiten ???
grtn bri
04-03-2009, 14:49 geschreven door brigitte
groetekes
woensdag wat gaat te tijd vlug maar breng jou toch een lief knuffelke emmy
04-03-2009, 08:11 geschreven door emmy
03-03-2009
goedeavond
Goedeavond
Een fijne avond en voor morgen een leuke dag Met al onze groetje s
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.