na een korte afwezigheid wegens ziekte, hier een ideetje voor de traditionele vidé, je neemt een plakje diepvries bladerdeeg, goed laten ontdooien,en in voorverwarmde oven 20 min, bakken op 220°, je snijd het mooi door het midden open en vul het op.
vidé vulling dit heb je nodig, 1 soepkip,4 wortelen,3 stengels franse selder, 3stukken prei,peper zout,kruidnagel,laurier.
doe de kip in een ketel en voeg water toe tot boven de kip. maak de groenten schoon en snij ze in fijne stukjes (julienne) laat de kip koken en schuim af,voeg dan pas de groenten toe 1 blaadje laurier en 4 kruidnagels,peper en zout. laat alles koken tot de kip gaar is,dit kan ongeveer een uur duren; haal de kip uit de ketel en laat ze afkoelen voeg wat fijne pasta (letterkes) aan de bouillon toe en je hebt een heerlijke kippen bouillon.
snij het kippevlees in kleine stukjes, snij de champignons,(gekookte) in stukjes, doe alles in pan,voeg de gekookte balletjes toe, doe er 1 kop van de,bouillon bij en 20cl room en 20cl melk, breng op smaak met peper,zout,nootmuskaat, laat goed inkoken,indien nodig binden met maizena. serveer met wat citroen.
- bon appétit -
|