lasagne al forno,dit recept heb ik van een mama uit Popoli,
dit heb je nodig, 500gr varkens-kalfs gehakt, 500gr runds gehakt 3-4 wortelen, 2 uien, 2stengels selder, 4 sneden mager gezouten spek, 3 teentjes look, 3 brikjes gezeefde tomaten 1 doosje tomaten puree, peper,zout 1 doos lasagne bladen.
béchamel saus,boter,bloem,melk gemalen gruyere kaas voor het lekkere korstje.
zo begin je er aan,doe een flinke scheut olijfolie in een ketel en voeg het gehakt toe,laat lichtjes bakken. hak al de groenten en het spek fijn,ik gebruik hiervoor de moulinex. voeg toe aan het gehakt,kruid met peper en zout,laat even stoven, voeg dan de tomaten puree en gezeefde tomaten toe,eventueel een wijnig water, of rode wijn. dek af en laat ongeveer 1uur zachtjes koken.
maak de béchamel saus,boter,bloem,1liter melk,zout,peper,nootmuskaat.
neem een kom,smeer ze goed in met boter,begin met een laag tomatensaus, leg er de lasagne bladen op,opnieuw tomatensaus dan béchamel saus,lasagne bladen, doe zo verder tot de kom tot 3/4 vol is,eindig met béchamel, strooi er wat gemalen kaas op en zet ongeveer 45min in een oven op 180graden.
heel lekker met een stukje brood en een glaasje wijn !
bon appétit.
|