een gewone cake, overgoten met pure chocolade, bovenop de geconfijte sinaasappel.
het recept van de cake vind je op mijn blog, zie categorie gebak. de chocolade smelt je best au bain marie.
voor het confijten, neem een onbespoten sinaasappel, snij in 4 stukken, verwijder het vruchtvlees en een beetje wit juist onder de schil, niet alles, snij nu in dunne reepjes in de lengte, leg in een ketel en overgiet met water, laat aan de kook komen, giet af en herhaal deze handeling 3 maal. neem dan een pannetje doe er 125ml water in en 100 gr suiker, doe er de stukjes sinaas in, laat op een zacht vuurtje ong. 30 min zachtjes koken. haal de stukjes sinaasappel er uit,leg op een rooster en laat afkoelen. leg ze boven de chocolade voor de versiering en de lekkere smaak.
smakelijk !
Reacties op bericht (1)
20-01-2010
de patisserie maison lijkt hier overheerlijk te zijn Fabienne
Een aangename avond toegewenst vanwege Amor Fati !
Een mens kan niet meer doen dan hij doet
Maar als hij elke dag doet wat hij kan,
Kan hij s nachts slapen en s anderendaags opnieuw beginnen
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.