Zoeken in blog

BBrutal
OOrderly
JJoyful
AAccurate
KKeen
OOld

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Laatste commentaren
  • grootmoeders apotheek (Gilbert Van Oost)
        op grootmoeders apotheek....
  • Dubai Escorts (alisha jonwal)
        op foto trouw
  • he he (Lieve)
        op Olà
  • altijd leuk (Thea)
        op Olà
  • even terug ? (ani)
        op Olà
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Olà
  • 5QShDGKPEe (3JbCKahvYd)
        op foto trouw
  • YlKU5OJqPq4E (Ybq7EG66pRZ)
        op FOTO LOGO ANTWERPEN
  • HTAyCDQA (XYwLsi9VV8)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • qI9mM8WJ (ZCVhBY2eB)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • hello hello hello - nice to see you, please visit again!
    hallo, olà, doei, bonjour, bedankt voor je bezoekje!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    NABORAM
  • Hier vind je informatie over borstkanker : website Antwerpen
  • een moeder aan de computer
  • dear son...
  • The good old days.

    Foto
    New Page 1

     

    this picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of ocean waves.
    Alone they might be washed away, but together they stand strong.
    Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing a wave of my own.
    I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.

     All of us girls,

    Old and young,
    Near and far,
    Hold special memories of good times we've shared.
    We've had our share of hard times when our friends were there to make us feel better.
    We've shared...
    our hearts,
    our time,
    our secrets ,
    our fears,
    our hopes

    and our dreams.
    Let us never break the chain of friends!


    Mrs.Bo and Mr. Silver

    04-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Testosteron.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Tussen de soep en de patatten door kijk ik al eens naar TV en meer bepaald naar Vitaya. 

    Veel mannen denken dat deze zender een soort visueel vrouwen weekblad is. 

    Misschien hebben ze gelijk, ik weet het niet, maar af en toe krijg je daar toch heel interessante programma’s voorgeschoteld.

    Was het nu gisteren of eergisteren, ik ben’t  even kwijt, keek ik dus even naar Vitaya. 

    Geef toe, tijdens de dag heb je anders niet heel veel om naar te kijken tenzij misschien  sport- of kleuter programma’s.

    Dit programma heette: “het Genderexperiment”. 
    Misschien is het in verschillende delen uitgezonden,  maar die heb ik dan gemist,  want mijn kijkgedrag is net zoals ikzelf ben: heel chaotisch.

    Enfin, dit deel was in elk geval heel boeiend en leerrijk.  Het ging over het hormoon testosteron. 

    Ik ga het hele programma hier natuurlijk niet uit de doeken doen,  maar fascinerend vond ik het feit dat een wetenschapper kon zien aan de lengte van de ringvinger t.o.v. de lengte van de wijsvinger of iemand – man of vrouw – over een hoge dosis testosteron hormoon beschikte.

     

    Normaal gezien moet bij iemand met weinig testosteron (vrouwen meestal) de ringvinger beduidend korter zijn dan de wijsvinger.  Mannen moeten dus op zijn minst een ringvinger hebben die zeker zo lang is als hun wijsvinger.  Is de ringvinger nog langer dan zijn wijsvinger, dan spuit de testosteron waarschijnlijk uit zijn oren.

     

    Allee....en nu allemaal naar uw ringvinger kijken: ok?  Bij mij is de ringvinger inderdaad korter en bij mijn ventje langer dan de wijsvinger.  Bij ons klopt het dus.

     

    Om zijn wetenschappelijk onderzoek te staven had de professor enkel aan de hand van de lengte van de ringvingers t.o.v. hun wijsvingers bij de proefpersonen een voorspelling gedaan. Hij kende geen van hen, wist niet wat hun beroep was en of ze atletisch waren of niet.

    Hij zette ze allemaal netjes op een rij om te hardlopen en kleefde ‘wat hij dacht’ de winnende nummers van 1 tot (was’t nu zeven of tien – verdorie toch dat geheugen als je wat ouder wordt) omgekeerd op hun borst – ze konden dus niet zien welk nummer ze opgeplakt kregen.

    Toen moesten ze om ter snelst een rondje lopen en dan in volgorde van aankomst op een lijn staan.

    De wetenschapper trok de gekleefde nummers van hun shirt en draaide ze om:  hij had op een haartje na alle nummers juist – zijn uitslag was enkel gebaseerd op de lengte van hun ringvinger.  Nummers drie en vier had hij omgekeerd, maar ze kwamen bijna samen over de meet.

    Zijn besluit was dat de man met de langste  ringvinger t.o.v de wijsvinger het hoogste testosteron gehalte had: dit houdt in dat deze mannen heel ambitieus zijn en alles op alles zetten om te winnen, wat uit dit experiment bleek waar te zijn.

    Niet alleen dit stukje van het programma was boeiend,  maar ik moet oppassen dat mijn blogstukje niet te lang wordt!

     

    04-03-2006 om 10:49 geschreven door BOJAKO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (12)
    12-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genitale verminking - vrouwenbesnijdenis anno 2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen












    Regelmatig zien trouwe lezers van mijn blog rechtsonder het boek dat ik op dat moment lees.

    Het laatste boek was: ‘De maagdenkooi’ geschreven door de in Somalië geboren Ayaan Hirsi Ali. Het heeft een diepe indruk op me nagelaten. Ik laat het daarom nog even in de rand staan alhoewel ik nu reeds een ander boek lees.

    Vooral het hoofdstuk over de genitale verminking van meisjes deed me huiveren.

    Genitale verminking in 2006? Ik wist als jonge vrouw zelfs niet dat het bestond tot de Egyptische vriendin van mijn schoonmoeder dit ooit vertelde. Zij was besneden. Alles was weggenomen, ook de clitoris. Ik spreek nu van een dame die nu ongeveer tachtig jaar zou zijn moest ze nog leven. Toen al viel mijn mond open van verbazing. Ze was met een Brit getrouwd na de tweede wereld oorlog en zijn toen in België komen wonen.

    Ze hebben samen twee dochters gekregen maar ze vertelde dat ze nooit in haar leven enig sexueel genot heeft gekend. Ik was toen te jong en zo geschrokken door het verhaal dat ik er niets verder durfde over vragen.

    Ik heb het uit mijn hoofd gezet en dacht dat het van dezelfde orde was als het inbinden van de voeten van Chinese vrouwen – een uitgestorven gewoonte dus, maar blijkbaar is dit niet waar.

    Verleden jaar zag ik op TV een documentaire van Goedele Liekens over deze waanzinnige praktijk en nu lees ik erover in het boek.

    In haar boek beschrijft Ayaan Hirsi Ali ondermeer deze genitale verminking van jonge meisjes.

    Genitale verminking van meisjes is de meest onderschatte schending van mensenrechten én van de rechten van de vrouw, wereldwijd. Volgens rapporten van Amnesty International uit 2002 zijn er tussen de honderd en honderdveertig miljoen meisjes beroofd van hun geslachtsdelen.

    Het komt veel voor in Afrikaans-islamitische landen zoals Somalië, Eritrea, Soedan en Egypte en ook in Indonesië.

    Ayaan Hirsi Ali werd geboren in Somalie in 1967. Ik lees nergens in het boek of zij zelf besneden werd of niet. Misschien is dit te persoonlijk.

    Somalische meisjes worden opgevoed met als motto: als je maar gehecht blijft. De test is de huwelijksnacht. Ben je niet meer gehecht dan ben je een hoer. Het hechten van vrouwen is geen islamitische praktijk. Mohammed schreef de besnijdenis bij jongens voor maar bij meisjes niet. Moslimgeleerden hebben deze praktijk nooit afgewezen omdat het binnen de islam bijzonder belangrijk is dat vrouwen als maagd trouwen.

    Ze vinden deze tribale pre-islamitische praktijk een mooie waarborg voor de maagdelijkheid.

    In Nederland en waarschiijnlijk ook in de rest van Europa is deze praktijk meteen moreel veroordeeld en strafbaar gesteld. Maar dat wil niet zeggen dat er niet langer verminkt wordt.

    Genitale verminking valt onder de categorie zeer ernstige delicten en heeft een grote impact op het slachtoffer. De gevolgen later zijn veelvuldig: shock, bloedingen, fistelvormingen en in een latere fase genitale urineweg – en obstetrische complicaties alsook psychiatrische, psychosomatische en psychosociale effecten op het leven van jonge meisjes. Na de ingreep worden de meisjes introvert, stil, teruggetrokken en vertonen gedragsstoornissen zoals eetstoornissen en angsten. Het kan verder nog leiden tot een posttraumatische stressstoornis.

    Bij de betrokken meisjes is er sprake van gevoelens van machteloosheid, gebrek aan controle, gebrek aan instemming, gebrek aan kennis en intense pijnbelevenis.

    Er zijn mensen die van mening zijn dat in Nederland verblijvende personen deze verminking niet zullen laten uitvoeren. Onderzoeken hebben echter aangetoond dat er voldoende aanwijzingen zijn dat jonge meisjes tijdens de schoolvakanties verminkt worden. Het ritueel heeft een verborgen karakter en meisjes met ouders uit de risico landen lopen een heel reëel risico te worden verminkt gezien het belang dat veel ouders hechten aan de traditie.

    De verminking wordt dus illegaal uitgevoerd. Ouders in Nederland weten dat het strafbaar is.

    Dat is dan ook de reden waarom ze het in de zomervakantie en soms in het land van herkomst laten doen, ze gaan er dan van uit dat het meisje zonder dat de buitenwereld het merkt, kan herstellen van haar verwondingen.

    Ayaan Hirsi Ali beschrijft in haar boek vier casestory’s uit deze Somalisch-islamitische praktijk en verder nog de ondergeschikte rol van de vrouw in de islam.

    Mijn respect voor deze vrouw die dit boek heeft durven schrijven waarin ze pleit voor de vrijheid van moslimvrouwen en nog steeds politiek actief is, ondanks alle bedreigingen aan haar persoon.

    12-02-2006 om 13:23 geschreven door BOJAKO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (9)
    14-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in memory of my darling mother e15.12.1921 + 04.08.2002
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





















    Do not stand at my grave and weep,

    I am not there, I do not sleep.

    I am a thousand winds that blow,

    I am the diamond glints on snow,

    I am the sunlight on ripened grain,

    I am the gentle autumn rain,

    When you awaken in the morning’s hush,

    I am the uplifting rush

    Of quiet birds in circled flight.

    I am the soft stars that shine at night.

    Do not stand at my grave and cry,

    I am not there, I did not die.

    *****

    Ween niet bij mijn graf, heb geen verdriet,

    Ik ben daar niet, daar rust ik niet,

    Ik ben de zachte bries die je lippen streelt,

    De leuke wind die met je haren speelt,

    Ik ben de diamanten schittering op verse sneeuw,

    Het vrolijk gekwetter van een kleine spreeuw,

    Het zonlicht op een veld vol rijp graan,

    De zachte herfstregen tegen je raam,

    In de ochtendstilte ben ik de zacht ruisende vlucht

    Van opstijgende vogels in de lucht,

    Ik ben de fonkelende ster in de nacht

    Die naar je kijkt en naar je lacht,

    Ween dus niet bij mijn graf en heb geen verdriet,

    Ik ben daar niet, daar rust ik niet.

     

    Auteur onbekend

    Vertaling door Bojako

    a song for you my sweetheart is hidden
    underneath the photo 

     

    14-12-2005 om 23:27 geschreven door BOJAKO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (5)
    30-11--0001
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor ons Lea'ke ....

    Hoewel we (hopelijk) aan de andere kant van de aardbol zitten, zijn onze gedachten bij onze lieve vriendin Lea die net een zware operatie heeft gehad.

    Lea'ke ik hoop dat Lewieke u zal vertellen dat wij u van heel ver drie dikke kussen zenden en u een heel snelle genezing toewensen.

    Get Well MySpace Comments and Graphics
    MySpace Comments - MySpace Layouts - Photobucket

    30-11--0001 om 00:00 geschreven door BOJAKO  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Inhoud blog
  • Olà
  • een kat op een hete tinnen dak ...
  • lalalalala....die mooie zomer ....
  • to blog or not to blog ...
  • warm en koud en besparingen ...
  • het moet niet altijd serieus zijn .... :-D
  • een stadje doen ...
  • nooit gedacht dat ik zo iets zou posten ...
  • Op verzoek van veel vrienden hervat ik mijn blog …
  • eventje terug ...

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    100%
    150%
    200%
    LOEP


    Foto

    kleinzoon 1


    Foto

    kleinzoon 2
    Foto

    kleindochter
    Foto

    kleinzoon 3


    Foto

    kleinzoon 4


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    drea1944
    blog.seniorennet.be/drea194
    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • HUISMUSJE 1

  • Zoeken met Google




    Archief per maand
  • 01-2017
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 12-2005
  • 11--0001

    ik zou niet nee zeggen indien ze het moesten vragen...
    maar ze vragen het niet......

    I wouldn't say no if they asked me....
    but they don't ask me.....


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voor info over dyslexie moet je bij sprankel zijn!

  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • of voor nederland bij Balans


  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kING OF THE CASTLE

  • Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk.
    Before you open this link, turn off my blog music at the top right!
    Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!