Zoeken in blog

BBrutal
OOrderly
JJoyful
AAccurate
KKeen
OOld

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Laatste commentaren
  • grootmoeders apotheek (Gilbert Van Oost)
        op grootmoeders apotheek....
  • Dubai Escorts (alisha jonwal)
        op foto trouw
  • he he (Lieve)
        op Olà
  • altijd leuk (Thea)
        op Olà
  • even terug ? (ani)
        op Olà
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Olà
  • 5QShDGKPEe (3JbCKahvYd)
        op foto trouw
  • YlKU5OJqPq4E (Ybq7EG66pRZ)
        op FOTO LOGO ANTWERPEN
  • HTAyCDQA (XYwLsi9VV8)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • qI9mM8WJ (ZCVhBY2eB)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • hello hello hello - nice to see you, please visit again!
    hallo, olà, doei, bonjour, bedankt voor je bezoekje!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    NABORAM
  • Hier vind je informatie over borstkanker : website Antwerpen
  • een moeder aan de computer
  • dear son...
  • The good old days.

    Foto
    New Page 1

     

    this picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of ocean waves.
    Alone they might be washed away, but together they stand strong.
    Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing a wave of my own.
    I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.

     All of us girls,

    Old and young,
    Near and far,
    Hold special memories of good times we've shared.
    We've had our share of hard times when our friends were there to make us feel better.
    We've shared...
    our hearts,
    our time,
    our secrets ,
    our fears,
    our hopes

    and our dreams.
    Let us never break the chain of friends!


    Mrs.Bo and Mr. Silver

    01-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde is....










    Ik heb ventje leren kennen toen ik zestien was, hij was een vriend van mijn oudste broer.

    Als zestienjarige was hij in mijn ogen al ‘een man’ vergeleken met de puberachtige jongens die ik toen kende.
    Hij was éénentwintig, had zijn legerdienst al achter de rug en was geëmigreerd naar Canada.  Toen ik hem ontmoette was hij even terug op bezoek bij zijn ouders. Ik was zeker ook niet zijn eerste lief.

    Eén blik in zijn prachtige, blauwe ogen en ik was op slag verliefd.
    Die echte, eerste, oprechte verliefdheid die je enkel als tiener kunt kennen. Plots staat daar de prins van je dromen pal voor je neus.
    Alhoewel, als ik eerlijk moet zijn, de prins van mijn dromen had altijd een donkere haardos en diepkijkende donkere, zwoele ogen. Ik had toen al moeten weten dat het fout ging gaan.

    Bovendien was hij een man van weinig woorden, diepzinnig en kalm. Dit was een schril contrast met de andere mannen die ik kende, vooral mijn vader en mijn broers. Die hadden over alles en nog wat hun opinie.

    Enfin smoorverliefd, van mijn kant toch, werden we een koppeltje. Hij kwam natuurlijk bij ons thuis want hij was bevriend met broer.

    Vader nam me korte tijd later terzijde en vroeg me wat ik in deze jongen zag. Hij vond hem veel te stil voor mij. Toen we na een jaar nog steeds een koppel waren sprak moeder me er ook over aan terwijl we aan het afwassen waren,  en vroeg me of ik niet vond dat ik nog te jong was om al zo serieus met een jongen om te gaan. Zij en vader vonden dat ik ‘de markt’ nog wat moesten verkennen.

    Nu zijn er maar twee dingen die je nooit tegen een zestienjarige moet zeggen over de vrijer, dat hij niet goed bij je past en dat je te jong bent.

    Ik denk dat ik vooral bij ventje bleef omdat ik moeite moest doen om hem te hebben, ik was de jager. Hij was nog steeds zijn eerste grote liefde niet vergeten. Moest zij hem toen op dat moment terug gewild hebben,  dan zou hij me zonder een moment na te denken hebben laten staan.

    Maar na een een tijd werd ik het zelf beu, de eerste vlam was geblust en ik verbrak voor de eerste keer onze relatie. De fun en de fut waren eruit.

    Op dat moment schoot er iets in ventje wakker en nu werd hij de jager.
    Hij zei me dat hij met de dag meer en meer verliefd op me geworden was en vroeg me of ik met hem mee terug naar Canada wou.
    Ik antwoordde dat één keer emigreren voor mij al voldoende was geweest en indien hij me wou, dan zou hij toch hier in België moeten blijven, wat hij dan ook deed.
    Hij zocht hier terug werk en trok terug in bij zijn ouders.

    We zijn vier jaar een koppeltje geweest, wel braaf thuis bij moeder en vader natuurlijk, want in de vroege sixties was er geen sprake van samenwonen. Er was ook geen sprake van samen op reis gaan of samen slapen. Hij heeft in die vier jaar zelfs de binnenkant van mijn slaapkamer niet gezien. Dat zou pas gekunnen hebben over het lijk van mijn vader.

    Natuurlijk vrijden we toch, en dit op de meest onmogelijke plaatsen. In de auto, in de cinema, net zoals alle koppeltjes van toen. Stiekem.... en dat maakte het allemaal nog veel boeiender.

    Tijdens die vier jaar had ik toch nog steeds mijn twijfels en was het al meerdere keren af en aan geweest. Maar na een zoveelste breuk vroeg ventje of ik met hem wilde trouwen.

    Ik was toen op de leeftijd dat je zelf je stekje begon te willen en in de jaren zestig moest je trouwen indien je je eigen stekje wou.
    Alleen wonen, samenwonen, dat kon toen gewoon niet. Ik zei dus ja, deels uit medelijden want hij zweerde toen dat ik de grote liefde van zijn leven was, alhoewel mijn verliefdheid op een pieteklein pitje stond.

    Drie maanden voor het huwelijk zag ik het toch weer echt niet zitten en maakte ik nog eens een einde aan onze relatie.

    Toen schoot vader pas echt in aktie, hoe zeer hij in het begin tegen ventje was, hoe hoe hoog stond hij nu in zijn vaandel.
    In een franse colère zei hij me dat ik niet met de voeten van een man mocht spelen en eindelijk eens moest weten wat ik wou.
    Ik had beloofd om te trouwen, alles lag vast om te trouwen,  dus er zou getrouwd worden, willen of niet. Basta.

    Dus ik trouwde. ’s Morgens vroeg stond ik in de badkamer in mijn trouwjurk, keek in de spiegel en dacht: “meisje toch, wat ga je nu aanvangen?” en met dit in mijn gedacht ben ik getrouwd.

    Je trouwde vroeger vrij jong én met iemand die je helemaal niet kende. Dat is nu anno 2006 ondenkbaar. Ik ‘kende’ ventje al wel vier jaar, maar om iemand echt te leren kennen moet je op z’n minst een paar maanden samengewoond hebben.

    Op huwelijksreis, in de boekjes de meest romantische tijd van je leven, was ik al aan het denken wat een grote vergissing ik gemaakt had.
    Zes maanden later smeet ik al mijn kleding in een koffer en dreigde ik om terug naar huis naar mijn ouders te gaan.
    Ventje was nog steeds heel zwijgzaam,  dus de ruzies waren meestal eenzijdig. Het waren in feite geen ruzies, het was meer een voortdurend, vreselijk, ambetant gevoel van wrevel.

    De emancipatie van de vrouw was eind jaren zestig ‘Het Gesprek’ van de dag, overal en altijd, net zoals nu ‘Het Dieet’.
    Vrouwen begonnen voor zichzelf op te komen, begonnen overal eisen te stellen, thuis, op het werk, en in het huwelijk.

    Daar zat bij mij ook heel wat wrevel. We deden een postrekening open en dit moest op de naam van ventje, hij moest mij een volmacht geven indien ik er geld wou afhalen, de wet schreef dit inderdaad allemaal zo voor.   Indien ik zelf een rekening wou hebben om mijn loon op te zetten,  dan kon dit slechts met het akkoord van ventje en ook dan moest ik zijn toestemming hebben om geld af te halen. Deden we een rekening open voor de kinderen dan mocht ik er wel geld op zetten maar niet afhalen zonder toestemming van ventje.
    In het huishouden werd verwacht dat de vrouw alles deed en zolang er geen kinderen waren werd ook nog verwacht dat je full-time ging werken.
    Bij al mijn vriendinnen en vrouwelijke collega’s ging het er toen net hetzelfde aan toe. Ik werkte toen op een firma met bijna uitsluitend jonge vrouwen van mijn leefdtijd, waaronder heel veel van dezelfde school en zelfs van dezelfde klas.

    Natuurlijk ging ik regelmatig thuis bij moeder en vader over mijn ‘penibele toestand’ klagen.
    Het antwoord van vader was altijd kort en bondig: “ ik ben al blij dat er iemand met u is willen trouwen, zo’n vreselijke dolle mina, ik bewonder de man die u in huis neemt!” en daarmee was voor hem de kous af.
    Moeder had andere argumenten: “maar kindje toch, uw ventje is toch nen hele brave, hij drinkt niet, gaat niet uit, hij slaat je niet en niets doen in het huishouden..., ’t ja zo zijn nu eenmaal mannen.  Het huishouden is de taak van een vrouw en als vrouw moet je maar op je tanden bijten en....” en toen kreeg ik een hele uitleg hoe ik efficiënter mijn huisdhouden kon beredderen.

    Je kreeg geen gehoor dus je berustte langzaam maar zeker in de situatie, er was geen andere mogelijkheid.

    Toen kwamen de kinderen en je kreeg er nog een extra werklading bovenop. Ventje werkte, bij het eerste kindje werkte ik halftijds, vanaf de tweede bleef ik thuis en ik kreeg nog steeds heel de regie van het huwelijk op mijn hoofd.

    Je kon mopperen zoveel je wou, zo was het, zo hoorde het, dus je ploeterde verder.

    Ik heb hier ooit eens vroeger uitgelegd hoe ik dan uiteindelijk getracht heb om met humor de meeste situaties opgelost te krijgen. Ik heb nu eenmaal een grote hekel aan kletterende ruzie.

    Ik heb toen uitgelegd hoe ik tewerk ging: het weerhouden van mijn loonzakje en ook een rond bedrag op tafel te leggen net zoals ventje dat deed.   Het laten staat van de afwas tot er geen kop meer proper was om ventje ertoe te bewegen om ook iets te doen. Overal in huis de was te drogen hangen om een droogkast te ‘mogen’ kopen.

    Ik heb er vijfentwintig jaar over gedaan om heel sluiks ventje te bewerken zonder dat hij er zelf erg in had.

    Mijn tactiek, alhoewel bijzonder traag, heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen.
    Ik kan nu heel fier zeggen dat ik de man van mijn dromen heb.

    Als jullie nu denken dat ventje een slaafs, volgzaam meneerke is dan hebben jullie het flink mis.
    Nee, hij is nog even vastberaden als vroeger maar heeft eindelijk door dat alles in een huwelijk fifty/fifty moet zijn en hij geeft volmondig toe dat hij vroeger goed fout zat, zeker nu hij ziet hoe onze zonen de helft van de werklading van hun huishouden op zich nemen.

    Hij ziet ook wat er gebeurt indien dit niet het geval is.

    De vrouwen stappen het dan af. Ze hebben nu de mogelijkheid om te kunnen  weggaan, ze hebben allemaal werk, er is goede kinderopvang, ze worden financieel goed verzorgd door alle sociale voorzieningen en ze krijgen meestal alimentatie.

    Maar vind ik dit nu een goede zaak?
    Ja en nee.
    Ik vind het uiteengaan nu té gemakkelijk geworden.
    Een of twee keer een flinke ruzie of wat wrevel en het koppel besluit om een einde aan de relatie te maken.
    Wat betreft het koppel heb ik daar totaal geen problemen mee, maar ik vind het wel verschrikkelijk voor de kinderen.

    Vanaf het moment dat ik mijn kinderen had, heb ik nooit meer overwogen om bij ventje weg te gaan, ruzie of geen ruzie, hij was de vader van mijn kinderen en geen enkele andere man kon die plaats innemen.

    Ik heb natuurlijk wel alle begrip voor vrouwen of mannen die in het huwelijk bedrogen of geterorriseerd worden. In dat geval zou ik natuurlijk ook weggegaan zijn, maar niet omdat ik hem ‘niet meer graag zag’.

    Wat is trouwens liefde? Het is zeker niet die prille,  eerste verliefdheid die je in het begin van een realtie voelt. Dat gevoel is snel over in heel veel relaties.

    Echte liefde is een band, een band die hoe langer hoe sterker wordt naarmate je meer en meer naar elkaar toegroeit en met elkaar vergroeit.
    Liefde is je kinderen, allebei zie je die dolgraag en die wil je nu net geen pijn doen, die kinderen wil je niet voor vreselijk moeilijke keuzes zetten,  en dan veel later begin je hetzelfde te voelen voor je kleinkinderen.

    Liefde is elkaar niet meer willen kwetsen, telepatisch aanvoelen wat de andere gaat zeggen of wil en dit voor elkaar doen.

    Liefde heeft een heel lange tijd nodig om te groeien en die tijd wordt tegenwoordig niet meer genomen.
    Zoals alles in de maatschappij moet het nu snel, snel, snel gaan......



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (12)

    05-11-2006
    Mijn beste maatje...
    is mio marito. Een compagnon de route. De man die mij liet zweven doch na verloop van tijd.Wij zijn elkaars praatpaal, elkaars kapel van stilte.Voor ons is two enough, three a crowd, behalve wanneer het om de kleinzoon gaat.

    05-11-2006 om 12:58 geschreven door Titipoes


    04-11-2006
    DE ware
    Ja wat is DE ware man of vrouw... ik ben akkoord dat er nu te vlug gescheiden wordt maar vroeger zat de vrouw echt noodgedwongen vast en dat is ook niet goed... en de mannen vroeger waren opgevoed met het idee dat het huishouden geheel voor de vrouw was... de schuld van hun moeders natuurlijk... gelukkig is dat wel veranderd. Kus van Myette

    04-11-2006 om 21:27 geschreven door Myette


    02-11-2006
    heel mooi!
    ik heb met spanning uw mooie verhaal gelezen!roetjes noyo

    02-11-2006 om 18:29 geschreven door noyo


    Begrip
    Het begrijpen van het woord "begrip, wederzijds begrip" is één van de dingen die een relatie sterk maakt...zoals Hotlips zegt, 'nemen en geven', natuurlijk heb je ook die spreekwoordelijke druppel en de emmer hé...enfin genieten van het eigenste moment en hoe ouder je wordt hoe meer je elkaar nodig hebt om te ondersteunen, zowel fysiek als mentaal. Be happy...

    02-11-2006 om 13:08 geschreven door Pedro


    01-11-2006
    mooi
    met veel aandacht heb ik je mooi verhaal gelezen over je relatie en je huwelijk met de ups en downs na 25 jaar had je dan je droomventje, wanneer je op het einde schrijft "wat is liefde" ben ik het volledig met je eens dat het niet alleen die romantische voorstelling is , het zit allemaal veel dieper. Gisteren heb ik op mijn blog ook onder de titel "wat is liefde" een romantische voorstelling gegeven over de liefde , alleen maar voor mijn overleden vriend met wie ik 15 jaar samen mocht zijn. Nu hij er niet meer is en je hebt verdriet denk je alleen maar aan de mooie dingen die je samen had en niet aan de ruzies of conflicten, die schuif je gewoon opzij en dan krijg je inderdaad alleen maar een romantische voorstelling, liefsvan Nicole

    01-11-2006 om 19:49 geschreven door nida1952


    ..
    Schatjes, denk nu niet dat nu deze tijd het gemakkelijk is om als ongehuwde vrouw met kinderen, door het leven te gaan. Als alleen verdiener en zeker als het een vrouw betreft, is het kommer en kwel. Ze zijn niet allemaal grootverdieners. Als gewoon laaggeschoolde en zo zijn er zoooovele is het alle dagen centjes tellen. Dat het vroeger nog erger was als alleenstaande vrouw kan zijn, maar nu verandert men al even snel van partner als van broek. Met de kinderen als grootste slachtoffers.

    01-11-2006 om 16:51 geschreven door Ludovikus


    Tja....
    We zijn te vroeg geboren, zo denk ik vaak.
    Zelf zou ik niet meer zo jong trouwen, liever zou ik alleen gaan wonen.
    Mijn huwelijksredenen waren nu niet meteen de grote liefde, eerder om 'thuis' weg te zijn, om zekerheid en geborgenheid te vinden.
    Allemaal verkeerde redenen, al zal ik nooit weten of wij nu nog bij elkaar zouden zijn, of het ons ook zou gelukt zijn om e geven en te nemen.

    Langs de andere kant vind ik dat wanneer het in een relatie echt niet lukt tussen twee mensen, je niet perse voor de kinderen bij elkaar moet blijven.
    Kinderen voelen het immers haarfijn aan wanneer hun ouders niet gelukkig zijn, en dat heeft ook een rem op hun ontplooing, volgens mij dan althans.
    Liefde ja, het is mooi als je het kan waar maken, en dat die liefde kan groeien, maar een goede verstandhouding is volgens mij zoveel reeeler, een must als het ware in de verbintenis van twee mensen.
    Maar voor jou heb ik bewondering hoor, maar dat weet je wel he.
    Kus....

    01-11-2006 om 15:22 geschreven door huismusje/troubadoerke


    Dag Bojako
    'n Heel eerlijk verhaal! Uit mijn ervaring in vele gespreken weet ik dat de laatste zin op één na, over dat 'groeien' vaak vergeten of bijna verwaarloosd wordt..... Hartelijke groetjes!

    eveneenprikje7bv.gif
    *********************************

    01-11-2006 om 15:04 geschreven door Br. Jan van der Weyden


    Prachtig!
    Wat een ontzettend mooi liefdesverhaal! Een verhaal van vallen en opstaan, van geduld, volharding, geven en nemen maar vooral van persoonlijke en gezamenlijke groei naar een volwassen liefde en de WIL er iets goeds van te maken, en dat kost TIJD...

    01-11-2006 om 14:34 geschreven door Lieve


    .
    Wat heb je dat weer mooi neergepend Bojako,en zoals Lips zegt hr geven en nemen . Groetjes Vif

    01-11-2006 om 13:36 geschreven door vif


    hallo
    Zo is het maar net ,Bijouke,Liefde is.....geven en nemen!En nog zoveel meer!dikke kus van Lipske! buttonmakerupl818316412os5.gif neongroetuh8.jpg

    01-11-2006 om 13:23 geschreven door hotlips


    verschil
    bij mij was't enigszins anders hé bojakootje...mijn lief heeft mij bevrijd en we zijn samen volwassen geworden. hij heeft altijd, als hij er tijd voor had, meegeholpen met kinderen en huishouding, maar hij was natuurlijk niet veel thuis. ik heb daar nooit veel moeite mee gehad omdat dat mij naast de verantwoordelijkheid, ook veel persoonlijke vrijheid gaf. naast de liefde is : jezelf kunnen en mogen blijven en verder ontplooien, zonder al teveel naar te ander te moeten plooien, het belangrijkste. of ik de ideale man heb, durf ik nog steeds niet zeggen. op mijn potje hadden vast nog andere dekseltjes gepast, maar ik weet zeker dat ik het met deze buitengewoon getroffen heb. dikke kus,

    01-11-2006 om 12:15 geschreven door paz




    Inhoud blog
  • Olà
  • een kat op een hete tinnen dak ...
  • lalalalala....die mooie zomer ....
  • to blog or not to blog ...
  • warm en koud en besparingen ...
  • het moet niet altijd serieus zijn .... :-D
  • een stadje doen ...
  • nooit gedacht dat ik zo iets zou posten ...
  • Op verzoek van veel vrienden hervat ik mijn blog …
  • eventje terug ...

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    100%
    150%
    200%
    LOEP


    Foto

    kleinzoon 1


    Foto

    kleinzoon 2
    Foto

    kleindochter
    Foto

    kleinzoon 3


    Foto

    kleinzoon 4


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maarten1955
    blog.seniorennet.be/maarten
    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • HUISMUSJE 1

  • Zoeken met Google




    Archief per maand
  • 01-2017
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 12-2005
  • 11--0001

    ik zou niet nee zeggen indien ze het moesten vragen...
    maar ze vragen het niet......

    I wouldn't say no if they asked me....
    but they don't ask me.....


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voor info over dyslexie moet je bij sprankel zijn!

  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • of voor nederland bij Balans


  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kING OF THE CASTLE

  • Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk.
    Before you open this link, turn off my blog music at the top right!
    Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!