Zoeken in blog

BBrutal
OOrderly
JJoyful
AAccurate
KKeen
OOld

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Laatste commentaren
  • grootmoeders apotheek (Gilbert Van Oost)
        op grootmoeders apotheek....
  • Dubai Escorts (alisha jonwal)
        op foto trouw
  • he he (Lieve)
        op Olà
  • altijd leuk (Thea)
        op Olà
  • even terug ? (ani)
        op Olà
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Olà
  • 5QShDGKPEe (3JbCKahvYd)
        op foto trouw
  • YlKU5OJqPq4E (Ybq7EG66pRZ)
        op FOTO LOGO ANTWERPEN
  • HTAyCDQA (XYwLsi9VV8)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • qI9mM8WJ (ZCVhBY2eB)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • hello hello hello - nice to see you, please visit again!
    hallo, olà, doei, bonjour, bedankt voor je bezoekje!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    NABORAM
  • Hier vind je informatie over borstkanker : website Antwerpen
  • een moeder aan de computer
  • dear son...
  • The good old days.

    Foto
    New Page 1

     

    this picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of ocean waves.
    Alone they might be washed away, but together they stand strong.
    Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing a wave of my own.
    I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.

     All of us girls,

    Old and young,
    Near and far,
    Hold special memories of good times we've shared.
    We've had our share of hard times when our friends were there to make us feel better.
    We've shared...
    our hearts,
    our time,
    our secrets ,
    our fears,
    our hopes

    and our dreams.
    Let us never break the chain of friends!


    Mrs.Bo and Mr. Silver

    05-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de dag na het babysit weekend....









    Zoon 2 kwam vorige week tussen de middag een boterhammetje mee eten en keek even rond onze woonkamer.

    “Da’s hier zo opgeruimd en netjes, dat ben ik niet gewoon!” ( uit de monden van kinderen.....dit kind is wel al éénendertig)

    Waarop ik antwoordde: “nee, normaal ziet het er altijd zo uit, tenzij papa weer in één van zijn afbreek periodes is, maar als jullie binnenkomen met de kinderen en die spelen met al het speelgoed, ’t ja, dan ziet het er nadien natuurlijk uit alsof er een tornado doorgetrokken is, maar vandaag hebben we nog geen kindjes op bezoek gehad”.

    “Hm...” mompelde hij, terwijl hij rustig verder op zijn boterham kauwde.

    De twee grotere kleinkinderen van zoon 1 zijn de moeilijkste periode al door. Kleinzoon 1 speelt heel graag aan de computer (geen rommel) of kijkt graag naar een DVD, kleinzoon 2 is een autofreak, dus goed dat we alle autootjes van onze zonen hebben bijgehouden.

    Zaterdag kwamen de kleinste kindjes slapen, zoon 2 bracht hen met al hun gerief, een autokoffer vol.

    En zie, ons proper, opgeruimd huis was binnen vijf minuten veranderd in een baby magazijn.

    Ik wou er nog de aandacht van zoon op vestigen, maar het kwam er niet van, ’t was een beetje druk.

    Na het avondeten zette zoon zich aan tafel om een nota voor me te schrijven met daarop : de slaaproutine van kleindochter en Seppe; wie welke tutters en knuffels; wie welke soort pap en de hoeveelheid, wie het potjes eten en wie het ander eten.

    Verder wat uitleg over de neusspray van nog steeds snotterende Seppe, en het gebruik van de nieuwe zalf voor de boebeltjes op zijn poepje.

    Samen met zoon 2 werden alle zakken en valiezen gecontroleerd. Pampers in verschillende grootte, twee verversingen van slaapkledij en slaapzakken, een plastieken mand vol met dozen melk voor kleindochter, melk voor kleinzoon, potje eten voor kleinzoon, ander eten voor kleindochter, bekers, papflessen, enfin...ik dacht meteen terug aan vroeger en wist nu terug waarom wij nooit veel weggingen, veel te veel rompslomp.

    Seppe kreeg zijn papje nog net voor zijn papa vertrok, hij was al klaar voor de nacht, liet een flinke boer en een flinke prot en viel prompt in mijn armen in slaap. Zijn papa vertrok en hij werd in zijn bedje gelegd.

    Kleindochter, zo werd ons aangeraden door zoon 2, lieten we best maar op de zetel in slaap vallen, want elke keer ze huilt, kotst ze het bed onder met alle gevolgen vandien.

    Goed, het zijn mijn kinderen niet en het is maar voor één nachtje, dus kleindochter en ik knuffelden lekker in de grote zetel voor TV. Ik was de DVD van Cars toen al wel beu gezien en zette tot haar protest een programma op voor volwassenen. Het was slaapverwekkend voor een tweejarige, dus dat was goed gegokt en om tien uur lag ze eindelijk in mijn armen te snurken.

    Ventje pakte haar voorzichtig op en legde haar in ons groot bed. Heel stil, want Seppe sliep daar in het baby bedje.

    De afspraak was: ik sliep met kleindochter in ons bed, Seppe in het babybedje, want volgens de lijst van zoon werd hij ’s nachts nog wakker voor een flesje.

    Ventje zou dan alleen in de andere kamer slapen om met zijn gesnurk niemand wakker te maken en ook omdat ik dan iets meer plaats heb in bed.

    Ik trok vervolgens op hoop van zege naar boven met een fles drinken voor kleindochter, een klaargemaakte papfles voor Seppe, reserve tutjes en knuffels voor allebei.

    Ze waren allebei braaf, uitzonderlijk braaf. Seppe blies de hele nacht door snurk-snottebelletjes door zijn kleine neusgaten en hoestte nog regelmatig. Kleindochter werd af en toe halfwakker, voelde dan of ik er was en sliep rustig door.

    Ik lag halfwakker te wachten op Seppe om hem zijn nachtfles te geven, maar Seppe wou geen fles, Seppe sliep, snurkte en knorde lustig de hele nacht verder.

    In de kamer ernaast gaf ventje zijn gewone snurk symfonie van 100 decibel.

    Enfin, om een lang verhaal zoals gewoonlijk lang te laten, nana werd ’s morgens niet wakker, nana had gewoon niet geslapen. Nana had gewaakt.

    Rond zes of zeven uur werd Seppe wakker en ik sprong dartel en gezwind (?!) uit bed omdat kleindochtertje nog vast sliep.

    Van Seppe kreeg ik een grote, lieve brede grijns terwijl ik met hem naar de slaapkamer van ventje rende. Ik schudde ventje wakker uit zijn diepe slaap, duwde hem Seppe in zijn armen, sprintte naar beneden om het flesje op te warmen, sprintte terug naar boven vooraleer Seppe van de grote honger begon te wenen, nam Seppe over van ventje, duwde ventje richting bed in onze kamer met kleindochter, want als die alleen wakker werd zou ze beginnen wenen.

    Ik gaf Seppe de fles, hij gaf me weer als dank een voldane glimlach, liet een ferme boer, en nu lagen wij allebei in het ander bed.

    De beddendans was voorbij en we konden nog een uurtje verder slapen (?) vooraleer kleindochter in de neus van haar grootvader kneep en besloot dat het tijd was om op te staan.

    Een tijdje later gingen ze allebei het bad in, om tien/elf uur was het tijd voor patatjes, potje voor Seppe, vers voor kleindochter.

    Zoon 1 kwam die ochtend ook op bezoek met kleinzoon 2, vrouwtje had de nacht gedaan en dan moet het thuis stil zijn want zij moet slapen om de nacht erop nog te kunnen werken.

    “Waar kan je om half tien nog terecht met je kinderen zonder verwittiging, tenzij bij je ouders” zei zoonlief ... en ik vond het gewoon prachtig.

    Daarom zei ik ook: “wie laat je binnen om dat uur ’s morgens als je nog rondloopt in je nachtkledij, ongewassen en ongekamd, in een huis waar precies een bom is neergekomen, enkel je kinderen toch...”

    We gaven elkaar allebei een dikke knuffel en dat kan toch zo’n deugd doen.

    Afgesproken was dat wij de kindjes thuis zouden afleveren bij hun ouders rond twaalf uur, want daarna moesten we nog weg.

    Om twaalf uur hadden ventje en ik het dan toch klaargespeeld om zelf ook nog gewassen en aangekleed te geraken, alle zakken terug gevuld te krijgen, de kinderen gevoed en aangekleed en we stonden op het punt om te vertrekken toen hij zei: ‘doeme dat stinkt hier toch weer vreselijk, er heeft er zeker weer eentje iets in de pamper gedeponeerd’. Hij rook aan kleindochter en ik aan Seppe en tegelijk zeiden we: ’t is hier te doen’.

    Met de moed der wanhoop trokken we terug naar boven, allebei de kindjes hadden het klaargespeeld om hun pamper te vullen en niet enkel de pamper...het hing bij beiden tot halverwege hun rug.

    Waarschijnlijk was het onze eigen schuld, als de pamper volzit en je neemt een kind op je arm, dan druk je de inhoud in opwaartse richting.

    Voor leken : dit houdt in, alle kleding moet terug uit, kindjes terug wassen, terug uit de zakken reservekleding vissen, oppassen dat de kaka die in het hemdje hangt niet in het haar terecht komt wanneer je het over hun hoofdje trekt.

    Een vol uur later dan voorzien konden we eindelijk terug op weg, al goed, want we hadden geen reserve kledij meer.

    Toen we veel later allebei in de zetel zaten in ons inmiddels terug opgeruimd huis viel er een zalige stilte en rust over ons heen.

    Ventje keek me aan en vroeg: “ was dat nu vroeger bij ons ook zo, ik kan het me niet meer herinneren!” waarop ik antwoordde: “nee, dat komt omdat jij toen nog geen nieuwe man was en ik het toen allemaal alleen deed”.

    “Ik heb nooit beseft dat kindjes verzorgen zo’n zwaar werk was, ik ben pompaf, ik begrijp niet dat vrouwen dat allemaal alleen deden, ik zou het niet kunnen” zei hij eerlijk met een schuldige blik in mijn richting.

    En mijne maat Ludovicus klaagt over een WC die een stront boertje laat .... huh.....



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (10)

    07-02-2007
    tof!!
    je verhaal , ik zit er weer middenin terwijl ik lees, ik herken ook alles wat je schrijft, vooral de rommel, ze brengen hun eigen spulletjes mee, leggen alles open en dan spelen ze met de spullen van oma zoals de wasspelden ofzo "opruimen"? nooit van gehoord, staat niet in hun woordenboekje ook niet, toch lief hé, Nicole

    07-02-2007 om 22:43 geschreven door nida1952


    Puinhoop
    Awel, Boke, wat bij de kleinkinderen nog schattig klinkt, is bij de eigen pubers ronduit ergerlijk! Die van mij zetten overal in de living hun "handtekening", en dit gaat van vergeten vuile sokken, allerlei haarspeldjes en afgekloven lollies, tot achtergelaten leerboeken...

    07-02-2007 om 01:40 geschreven door Lieve


    06-02-2007
    KLeinkinderen...
    Dit verhaal klinkt me onwaarschijnlijk bekend in de oren. Ik loop echt niet als een blinde man tussen de regels verloren. Ook hier staat, als onze vier kleinkinderen komen slapen alles direct overhoop door t speelgoed van die kleine apen. Ze bekijken hun leefwereld met totaal andere ogen dan wij. Zelfs als er overal een berg rommel ligt kan er nog een beetje bij. Gelukkig kunnen de oudsten zich aan mijn computer amuseren. Ze spelen spelletjes met een behendigheid die doet denken aan jongleren. Hun vingervlugheid verbaast me telkens weer. Nochtans gingen ze niet bij een goochelaar in de leer. De kleinsten zijn ook illusionisten zoals er ten dage weinig zijn. Die maken van orde een puinhoop sneller dan de snelste trein. Kinderen zijn het vervolg van een verhaal dat we zelf schreven. Vorm en energie die we met eigen bloed hebben doorgegeven. Bedankt voor jouw knappe verhaal, het was leuk om lezen. Kind zijn is geen ziekte, het moet dus niet worden genezen.

    06-02-2007 om 18:53 geschreven door Raspoetje.


    pfff..
    Waar blijf jij verdorie de energie halen,waggel hier altijd moe buiten,haha!Voel me tegenover jou dikwijls echt een stiefgrootmoemoe,maar ik kan het verdorie niet meer opbrengen!pfff,ik word daar zo moe van....dikke kus van Lipske

    06-02-2007 om 18:48 geschreven door hotlips


    moeder zijn is voor heel je leven
    Dag bojako,je hebt het niet gemakkellijk zo nog heel de dag bezig,maar ik denk wel ,ik maakt het er toch uit op dat je kinderen toch wel heel dankbaar zijn,en voor dat gevoel doe je het alleeen al,en je hulp van je ventje is ook al veel waard.Maar nu had je een rustige nacht en dan slaap je nog niet,ben je niet wat overbezorgd,je bent toch niet ver uit de buurt,en je zal wel wakker worden als er iets is,je instinct alleen waarschuwt je wel,dus maf ze in het vervolg.Het is een kleine troost maar als ze wat zindelijker worden,ben je tenminste al van dat pampergedoe af,wat had ik daar een hekel aan,ik deed het wel,maar ik moest er haast altijd bij kotsen.Zo nog even geduld,en ze beginnen wel met iets anders om u heel de dag bezig te houden,tenslotte heb je ook stof om op uw blog te zetten,nietwaar? Hou u struus en de groetjes van pietje-bob

    06-02-2007 om 11:36 geschreven door peeters robert


    Vergelijkbare situatie
    Als de tweeling komt logeren. Vrijhandelszone in de living afbakenen waar de kleine Artuur toch nog in slaagt om ze te omzeilen. Massa's speelgoed in kiepen. Alle andere atributen eruit. Telietuubies kijken zodat ge er de twee eerste jaar geen meer kunt zien. Coördinatie bij het opwarmen van de papflesjes zeer belangrijk. In elkaar knuteslen van de kinderstoelen - ritme van soepgeven opvoeren tot de kleine Emma het beu is zelf gaat soep nemen en besluit dat daddy toch ook maar een mens is die waarschijnlijk ook soep wil en mij aan het voeren slaat met de nodige smosproblemen ( soep in mijn schaarse haar etc) . Heerlijk die kleinkinderen vooral als ze dan terug weg zijn .Heerlijk die rust.

    06-02-2007 om 02:22 geschreven door Ollie


    ..
    ik had het niet over het bavetteke Lu'ke maar over de pamper kant !!!

    06-02-2007 om 02:13 geschreven door bojako


    ..
    Maar als mijn wc een boerke laat, heb ik wel wat meer nodig dan een proper bavetteke.

    06-02-2007 om 01:06 geschreven door Ludovikus


    05-02-2007
    *
    Ik zorg er altijd voor dat ik goed uitgerust ben wanneer ik bij jou kom lezen bojako.
    Want nadat ik heb gelezen hoe jij de dag hebt doorgebracht, ben ik pompaf.
    Je moet mij gelendheid toch eens zeggen welke stuff jij gebruikt hoor, volgens mij iets met veel pep,hahaha.
    Hopelijk kan je vanacht lekker doorslapen tot een gat in de dag.
    En tegen het snurken van je ventje helpt naar het schijnt een knikker in zijn pyamavest naaien.
    Dikke kus van

    05-02-2007 om 23:26 geschreven door huismusje/troubadoerke


    Zo moe
    Ik word er zo moe van met dat te lezen... was het ook vergeten maar hierdoor komen de herinneringen weer boven... toen ze klein was zei m'n dochtertje altijd "als JIJ moe bent moeten WIJ gaan slapen" en ze had nog gelijk ook... en dan waren we



    zoveel jonger nog... kus...

    05-02-2007 om 22:44 geschreven door Myette




    Inhoud blog
  • Olà
  • een kat op een hete tinnen dak ...
  • lalalalala....die mooie zomer ....
  • to blog or not to blog ...
  • warm en koud en besparingen ...
  • het moet niet altijd serieus zijn .... :-D
  • een stadje doen ...
  • nooit gedacht dat ik zo iets zou posten ...
  • Op verzoek van veel vrienden hervat ik mijn blog …
  • eventje terug ...

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    100%
    150%
    200%
    LOEP


    Foto

    kleinzoon 1


    Foto

    kleinzoon 2
    Foto

    kleindochter
    Foto

    kleinzoon 3


    Foto

    kleinzoon 4


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    guilmet
    blog.seniorennet.be/guilmet
    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • HUISMUSJE 1

  • Zoeken met Google




    Archief per maand
  • 01-2017
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 12-2005
  • 11--0001

    ik zou niet nee zeggen indien ze het moesten vragen...
    maar ze vragen het niet......

    I wouldn't say no if they asked me....
    but they don't ask me.....


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voor info over dyslexie moet je bij sprankel zijn!

  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • of voor nederland bij Balans


  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kING OF THE CASTLE

  • Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk.
    Before you open this link, turn off my blog music at the top right!
    Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!