Een weekend zonder feest, niet te geloven.
Vorige week was een vrij kalme week, daarom had ik wat tijd om ook eens wat andere zaken uit te proberen op mijn blog zoals de kaderkes, maar ze trekken mijn blog wat open vind ik.
Ik zoek naar een oplossing.
Zoon 2 had twee weken vakantie en hij en mijne Zilveren hebben zich de hele week kunnen uitleven in het nieuw - bij manier van spreken - aangekochte huis van zoon.
Ze mochten doen wat mannen o zo graag doen : muren uitbreken en slopen!
Na de sloop zal de heropbouw beginnen, dus er staan me nog veel rustige dagen te wachten.
Nu zouden veel mensen waarschijnlijk vreselijk opzien tegen zon grote werken, maar zoon 2 en zijn padre vinden het allebei heerlijk.
Volgens mij hebben ze beiden een verkeerd beroep gekozen.
Gezien zijn gezegende leeftijd heeft mijne zilveren wel aangekondigd aan zoonlief dat het wel zijn laatste grote verbouwing zal worden.
Dankzij de peis en vrede in huis heb ik rustig kunnen lezen en ik ben nu volledig in de ban van Harry Potter.
Eergisteren kwamen de kinderen eten en ik had dan ook tijd en goesting om nog een van ons moeder haar lekkere desserten klaar te maken. Meestal maak ik geen dessert want mijn velleke staat zo al flink gespannen.
Er wordt altijd zo negatief gesproken over de Britse keuken, maar hun ontbijt, hun pies (zeg paais) en hun desserten zijn toch niet te kloppen.
Ik had een Eves pudding klaargemaakt.
Heel gemakkelijk en héél lekker.
Ge maakt appelspijs (of ge koopt een pot) ge brengt het op smaak met wat citroensap, kaneel (optioneel) een klontje boter van ongeveer een soeplepel en ge laat de appelspijs koud worden terwijl ge het cakebeslag maakt dat erover moet.
(als de appelspijs uit een potteke komt is afkoelen natuurlijk niet nodig).
Het cakebeslag is ook poepsimpel: 75 gram boter goed opkloppen met 2 tikkeneikes en 100 gram kristalsuiker, dan doet ge daar 100 gram zelfrijzende bloem onder en 1 eetlepel kokend water.
Vervolgens de appelspijs in een voldoende diepe ovenschotel doen (ik gebruik een ronde cakevorm) daarbovenop de cakemix en hupsakee de voorverwarmde oven in tot het klaar is; 30-35 minuten op 180°C staat in mijn schriftje, maar in mijn oven duurt het langer, ik denk dat de thermostaat kapot is.
Enfin, ik steek er regelmatig in satéstokske in en als er geen ongebakken beslag meer aanhangt dan is het klaar.
Verder maakt ge een liter niet al de dikke vanillepap (ge moet het nog kunnen gieten) .
Het dessert ogenblik is aangebroken: ge schept een portie Eves pudding op een diep dessertbord en daar kapt ge een ruime hoeveelheid warme vanillepudding over en mnjam mnjam
Eén grote minpunt van de week :
ik koop voor éne keer een dure mooie rok.
Op het feest van schoonma plast Seppe op mijn nieuwe dure mooie rok.
Ik leg de rok bij de fijne was, zeg tegen mijne Zilveren : let op, dat rokske niet in t wasmachien steken, das fijne was!
Ge kunt het al raden zeker?
Just!
Ik heb nu nog een mini-rokske
Om een oog uit te bleiten zeggen we hier in Antwerpen.