Foto
Foto
Inhoud blog
  • De kanker steekt de kop op.
  • Een zondagnamiddag
  • Verloren?
  • Wankel evenwicht
  • Desinteresse?
  • Leeg.
  • Vakantie en dan........
  • Weeral afwachten....
  • Teveel verdriet.
  • Naweeën
  • De chemoperikelen.
  • Mijn ellendige dagen.
  • Verbeten strijd.
  • Mijn leven op zijn kop.
  • Rollercoaster
  • Herfstgedachten
  • Zorgen.
  • Het leven gaat door.
  • Maria
  • Schijn bedriegt!
  • Druk, druk, druk....
  • Zo eenvoudig is genieten!
  • Mijmeringen.
  • Kleine ingreep.
  • Mijn zoon.
  • Roots
  • Die oogjes toch!
  • Luie zondagnamiddag......
  • Gezond en gelukkig 2013!!
  • Virtuele en reële vrienden..
  • Daar gaan we weer!!!
    Foto
    Zoeken in blog

    Startpagina !
    Mijn eigen wondere wereld.
    Mijn persoonlijke belevingswereld.
    Lieve bezoekers van mijn blog. Ik wil jullie vragen om geen grote prenten als button te gebruiken omdat het mijn blog onnoemelijk langzaam maakt en slecht te openen, wat anderen dan weer afschrikt. Ik hoop op jullie begrip! Bedankt.
    20-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Profitariaat!!
    Morgenavond zet het Paasverlof in en heel veel mensen trekken er weer op uit voor een korte of langere vakantie. In deze hectische wereld van vandaag krijgen we hoe langer hoe meer behoefte aan een break  en om alles achter te laten wat aan die hectiek herinnert. Daar is ook totaal niets mis mee.  Maar wat ik enkele weken geleden in een weekblad las, vond ik zonder meer een aanfluiting van fatsoenlijk gedrag, of wat we daaronder verstaan. 
    M. is een van de weekbladen, die ik met interesse lees, omdat er elke week opnieuw interessante artikelen over allerlei onderwerpen gepubliceerd staan. Er is ook een rubriek, waarin brieven opgenomen worden van lezers en lezeressen.
    Soms vertellen ze iets wat hen is overkomen, soms geven ze reactie op artikels , die verschenen zijn of reageren ze op reacties van andere lezers en lezeressen.
    Enkele weken geleden las ik een brief, ingestuurd door een jonge vrouw. Ze vertelde daarin, dat ze geweldig dankbaar was, dat haar moeder haar als kind een vrije opvoeding gegeven had. Zij had haar kind steeds voorgehouden, dat ze NOOIT iest tegen haar zin moest doen in het leven. Deze houding werd ook in de praktijk doorgetrokken, en als dochterlief geen zin had om naar school te gaan, dan mocht ze zonder meer een dagje thuis blijven en in plaats van op de schoolbanken te zitten, met mama naar de Zoo of de speeltuin gaan. Ik vind dit dus persoonlijk een zeer bedenkelijke manier van met kinderen omgaan. De jonge dame is nu echter de schoolbanken ontgroeid en heeft al ontelbaar veel jobs gehad. Na verloop van tijd of zodra de proefperiode voorbij is, wordt ze vriendelijk bedankt voor bewezen diensten en mag ze verdwijnen. Daar is ze heel erg verontwaardigd over. De reden van die, volgens haar onterechte afdankingen, ligt in het feit dat de jonge dame om de drie weken een vrije dag neemt. Ze heeft dan geen zin om gaan te werken en neemt gewoon een baaldag. Ze vindt dat ze er alle recht op heeft en dat haar collega's, die voor haar werk opdraaien, zeer onverdraagzaam zijn, dat ze haar dit niet gunnen. De arrogantie van die houding, beneemt me de adem! Iedereen draait voor haar op en zij vindt dat ze onterecht behandeld wordt, haar collega's onverdraagzaam zijn, en dat iedereen haar maar moet nemen zoals ze is.
    Ik heb reeds in een eerder bericht geschreven, dat het funest is, om kinderen alles te geven, wat ze vragen of wensen, omdat ze nooit leren, dat het leven niet altijd geeft wat men wenst of wil, maar heel dikwijls inspanningen en offers vraagt, soms groot soms klein,  maar niemand komt daaronder uit.
    Deze dame is dus volledig verpest voor de samenleving en schrijft dan doodleuk: ze zullen me moeten nemen hoe ik ben, want hieraan zal ik nooit iets veranderen.
    Ze staat geen ogenblik stil bij het feit dat, als al haar collega's zouden handelen, zoals zij dat doet, er op bepaalde dagen in de week geen mens aanwezig zou zijn om het werk te doen.
    Er is geen mooier voorbeeld van egoïstisch gedrag op de werkvloer, dan de brief van deze jonge dame. 
    ©


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (8)

    22-03-2008
    Jammer genoeg lopen er zo meerdere rond in onze maatschappij....wie ging er dan in de fout?? of wie moet opvoeding krijgen?

     

    Gezellige Paasdagen toegewenst vanwege Amor Fati !


    Er is moed voor nodig om te blijven geloven
    dat alle Ellende een keer zal doven<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Met een Hart vol hoop en een hand vol kracht
    Dat is waar de wereld op wacht !


      

    Image Hosted by ImageShack.us

    22-03-2008 om 18:47 geschreven door Amor Fati


    21-03-2008
    diepe zucht ...
    Ik herinner me in onze jeugd dat er een groep mensen achter de 'anti-authoritaire opvoeding' stond.
    De autoritaire opvoeding van vader heb ik wel een beetje getemperd.  Hij moest maar wijzen en wij sprongen recht zonder enige tegenpruttelen.   Dat vond ik ook wat erover.  Ik heb getracht om de gulden middenweg te volgen en ik moet (vooral) mijn oudste zoon overtuigen dat er niets mis is met af en toe eens flink uit je krammen te schieten tegen je kinderen.
    Hij en zijn vrouwtje zijn heel zachtaardig en geduldig en daar wordt gretig gebruik (misbruik) van gemaakt door de zevenjarige.
    Schoondochter kan gewoon niet boos uit de hoek komen, bij frustratie begint ze te wenen.
    Ik heb aan onze zoon gezegd dat één van de twee toch als 'de strenge' zal moeten optreden want de grenzen van kinderen moeten duidelijk afgelijnd worden zodat ze die stilaan steeds meer kunnen proberen te verleggen.
    Ik merk dat hij dit de laatste maanden toch begint te doen alhoewel hij het erg vindt dat zijn zoon hem nu 'een niet zo lieve papa' vindt.
    Het probleem ontstaat natuurlijk ook door de mini-gezinnetjes van nu en is ook een gevolg van al de nieuwe samengestelde gezinnen. 
    Stiefpapa en stiefmama krijgen als antwoord : 'jullie hebben niets te zeggen want ...." gehoord bij mijn nichtje!
    Ik vraag me met een bang hart af waar we naartoe gaan Michelly.
    Gelukkig zie ik rondom mij nog steeds gezinnen met kinderen waar alles nog vrij normaal lijkt te gaan.
    Geen wonder dat leerkrachten moelijk nog gezag kunnen uitoefenen.   Als ze niet oppassen staat vader hen aan de poort op te wachten.
    Maar da's weer stof voor een andere keer hé, deze reaktie is weeral veel te lang.
    Zalig Pasen en geniet van de voorspelde sneeuw.
    Knuffels,

    21-03-2008 om 11:42 geschreven door bojako


    20-03-2008
    *
    Ik heb dit relaas met enige verbijstering gelezen. Wat een kei-egoistische vrouw is dit! Akkoord, de opvoeding die ze meekreeg van moeder (waar was de vader, vraag ik mij af?) was verkeerd. Maar ondertussen wordt deze dame toch verondersteld van een volwassen vrouw te zijn, en zou zij daarbij voor zichzelf moeten kunnen uitmaken wat juist, of niet juist is, en dat haar gedrag en de gevolgen haar eigen verantwoordelijkheid is. Nu ja, zo denk ik er tenminste over. Gelukkig zijn er veel meer andere jonge vrouwen die meer maken van hun leven en een aanwinst zijn voor onze maatschappij.
    Lieve groetjes van mus

    20-03-2008 om 18:18 geschreven door huismusje/troubadoerke


    Dikke profiteurs.

    <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

     

    Sommige lieden hangen op een kar die hun medemensen moeizaam trekken.

    Kritiek gevend op het trage gebeuren.

    Terwijl anderen de boel verder sleuren.

    t Zijn lege zakken maar zware ballast waarin geen empathie valt te ontdekken.

     



    Lieve groetjes, Uilenspiegel. 

     

     

     

    20-03-2008 om 17:28 geschreven door Uilenspiegel.


    "
    Dat soort mensen zijn een pest voor de maatschappij, zeker als ze er dan nog van overtuigd zijn dat ze gelijk hebben. Maar inderdaad men moet de moeder de opvoeding verwijten. Het is niet gemakkelijk om consequent  een lijn te trekken, het vraagt zelfdiscipline maar het resultaat is er dan ook! Hopelijk moet ze nooit kinderen grootbrengen of heeft ze tegen dan ingezien dat het anders moet!
    Een knuffel
    hspace=0

    20-03-2008 om 17:17 geschreven door natoken


    jazeker,
    een zeer egoistisch mens is ze beslist geworden. Maar vooral de moeder die haar kind zo totaal bedorven heeft voor elke normale sociale omgang, heeft schuld aan de verwrongen persoonlijkheid van de dochter. De jonge vrouw vindt dat men haar moet nemen zoals ze is en wil niets veranderen...
    Als de dag ooit komt waarop ze beseft hoe fout die vrije "opvoeding?" was, zal ze diepongelukkig zijn en de moeder die ze nu zo dankbaar is heel veel verwijten. Erg, vind ik dat. Je favoriete magazine zal veel reacties krijgen op die lezersbrief, vermoed ik, lieve Michelly. Hartelijke groet,

    20-03-2008 om 14:31 geschreven door paz


    ..
    Veel ligt natuurlijk aan de opvoeding van kinderen, maar als je als volwassen mens niet begrijpt dat er wel wat mis was met de opvoeding die je van je ouders hebt genoten, dan scheelt er toch wat. Als je blijft denken dat jij en jij alleen er bent en de rest van de wereld ongelijk heeft dan ben je gewoon zielig en dom. Je kan zoveel aan jezelf veranderen, je moet er wel voor open staan. Ik ben mezelf gaan heropvoeden toen ik meerderjarig werd en ben nog bezig. Groetjes.

    20-03-2008 om 14:05 geschreven door Ludovikus


    een volwassene is het product van de opvoedingsmethode die hij/zij als kind meekreeg...
    dit las ik eens ergens en blijkbaar klopt het dus... ik hoop voor die jonge dame in kwestie dat ze ooit een man zal vinden die bij haar past... al vrees ik er voor! in mijn tuintje liep een konijn... het bracht mij een waar chocoladefestijn... of was, dit nu de paashaas die ik heb gezien.... bestaat die dan toch misschien?? callingcard028paasmalj7.jpg

    20-03-2008 om 13:57 geschreven door hartendame2



    Foto

    Welkom op mijn blog!


    Archief per maand
  • 08-2019
  • 11-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 07-2017
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 10-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 10-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 06-2005
  • 05-2005
  • 04-2005

    Laatste commentaren
  • innige deelneming (redpoppy)
        op De kanker steekt de kop op.
  • innige deelneming (redpoppy)
        op De kanker steekt de kop op.
  • Fijne donderdag (Jan en Elena )
        op De kanker steekt de kop op.
  • Jan en Elena wensen u een prettig weekend (Jan en Elena )
        op De kanker steekt de kop op.
  • Goedemorgen (Dirk)
        op De kanker steekt de kop op.
  • Een denkbeeltje (Julien)
        op De kanker steekt de kop op.
  • Situs Judi Online | Situs Poker Online| Poker Online Terpercaya (Dewa Poker 88)
        op Vakantie en dan........
  • Situs Pengeluaran Sgp Tercepat Dan Data SGP Terlengkap Nomor 1 Didunia (Data Sgp)
        op Vakantie en dan........
  • Situs Pengeluaran SGP Terbaik dan Data SGP Terlengkap (Data Sgp)
        op Vakantie en dan........
  • antika ekspertiz (antika ekspertiz)
        op Vakantie en dan........
  • Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • Natoken
  • Ludovikus
  • Herman
  • Petra (Lulu-Mus)
  • Julien
  • Kees
  • Lidia PPS-kes
  • Willy
  • Kommaneuker

    Mijn favorieten
  • Uilenspiegel
  • Bojako
  • godelieve
  • Hartendame2
  • Jenthe
  • Roelfi
  • Floreanne
  • Viv

    Mijn favorieten
  • Arlette Paradis
  • Ive
  • Jann
  • Wim-del-arte
  • Computerspecialist
  • Johan
  • Luigi
  • Mia

  • Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!