Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Laatste commentaren
  • Zegen op deze woensdag middag (Patricia)
        op wind
  • Marleen, Sinterklaas schrok zo hard dat hij van dat dak viel toen Peter begon te zingen. (eddy meuris)
        op the blues hebben
  • Brugge (Marc Martens)
        op covid/ griep
  • Fijne vrijdag gewenst bijna weekend lieve Marleen. (Ton)
        op Laika
  • Marleen, dat moeten we idd. doen om 'n beetje bij te blijven. (eddy meuris)
        op recup
  • Inhoud blog
  • wind
  • file
  • the blues hebben
  • dans van de herfst
  • intrede
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    luz
    blog.seniorennet.be/luz
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    psp
    blog.seniorennet.be/psp
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alfonsvc
    blog.seniorennet.be/alfonsv
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    schrijverke
    blog.seniorennet.be/schrijv
    een meisje van 1948
    bedenkingen
    15-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gemist

    Jammer, jammer, jammer, driewerf jammer. Ik heb mijn programma van het jaar gemist!! De terugkeer en de intrede van de Sint uit Spanje. Hij had toestemming van de bevoegde minister gekregen om de avondklok te negeren en zijn veilige bubbel uit te breiden met zijn echte en onontbeerlijke helpers. Eerst en vooral Zwarte Piet. Dan zijn paard, een schimmel (geen ziekte, maar een soort paard, zwarte huid en donkere ogen), Slecht-Weer-Vandaag. De rode tabbaard van de Sint komt goed uit tegen de witte vacht van zijn betrouwbare viervoeter. De andere onontbeerlijke mensen van zijn gezelschap zijn de Kapiteins Paelinckx, Verschepen, Droogdockx, de weerman Renaat Van Zon, Raymon en zijn Conchita zorgen voor de aangepaste muziek en het lekkere eten. Tenslotte is er nog Professor Herman Van Den Uytleg die de noodzakelijke verklaringen geeft voor alle handelingen van de Sint en zijn geschiedenis belicht. Het is niet alleen een uitzending voor kleuters en peuters maar ook voor ouderen, die niet vergeten worden in de dubbelzinnige teksten. Ik zal een jaartje moeten wachten. Spijtig. 

    Vandaag zou Jacques Brel zijn 91e verjaardag gevierd hebben, maar sinds 1978 zijn het anderen die zijn geboortedag herdenken. De zanger lokte soms controverse uit met zijn haat-liefde verhouding met Vlaanderen geuit in zijn chansons. Maar zijn klassiekers stijgen daarboven: Ne me quitte pas (1959), Les Flamands (1959),  'Marieken' (1961),Les Bourgeois (1962), Le Plat Pays (1962), Bruxelles/Brussel (1963) en nog zoveel meer moois. 

    De Heilige van de dag is tevens de aanzet voor ons 'Feest van de Koning', Leopoldus III van Oostenrijk (1075-1136). Het verhaal. Onze Eerste Leopold vierde dat op 21/07 of de 'Dag van de Eedaflegging' in 1831, en ook op 16/12 zijn verjaardag. Maar zijn eigenzinnige zoon verkoos zijn naamdag als 'Koningsdag' op 15 november te vieren en behield 21/07 als Nationale Feestdag. Ook Albert I was niet tevreden met de dag van zijn oom, en verplaatstte koningsdag naar 26/11, de naamdag van Heilige Albertus van Oberaltaich. Maar Alberts moeder overleed op die dag in 1912 en het werd weer feest de 15e. De Kerk vond, na nog wat strubbelingen, een oplossing door de bij de heiligverklaring van Albert de Grote, in 1931, zijn feestdag toe te voegen aan de dag van Leopold in de Gregoriaanse Kalender. Iedereen tevreden, tot er geen koning meer aanwezig was, wel een Prins, na Wereldoorlog II en het 'Dag van de Dynastie' werd genoemd. Tot 1952, de aanstelling van Boudewijn tot koning van de Belgen, die het terug Koningsdag noemde. In Nederland viert men met toeters en bellen, koekhappen en optochten uitbundig hun koning, hier is dat soberder. Op die dag wordt er in de kerk een Te Deum gezongen in aanwezigheid van gezagsdragers en leden van de koninklijke familie. Spijtig dat we Delphine niet hebben zien opdraven voor haar eerste publieke optreden. Ook gemist!! In de namiddag is er gewoonlijk een zitting in het parlement. Het is de uitgelezen dag om onderscheidingen uit te reiken aan verdienstelijke burgers zoals de Leopoldsorde, Kroonorde, Orde van Leopold II. Onze 'Koningsdag', 'Fête du Roi', 'Festtag des Königs'. Op deze dag is het ook de Feestdag van de Duitstalige Gemeenschap van België. 

    15-11-2020 om 13:29 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:gemist
    >> Reageer (1)
    14-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weeral zaterdag

    De tijd vliegt snel, gebruik hem wel. Aldus is de conclusie of de vaststelling dat het weeral zaterdag is. Om maximaal gebruik te maken van de eerste dag van het weekend ben ik exceptioneel vroeg opgestaan, met andere woorden, bijna niet geslapen. Dat mankement van gebrek aan 'ogen toe' zal in de loop van de dag wel ingehaald worden. Vast en zeker zal er niet veel gebeuren vandaag, en zeker al geen lichaamlijke inspanningen. Het regent een beetje en dat is een méér dan een goed excuus om geen wandeling te doen. Grote inspanningen zijn te vermijden de volgende uren. Mijn hondje zal wel protesteren, maar tot nader order ben ik nog altijd degene die de activiteiten in gang zet.

    Marta-C-Gonzales, een klassiek geschoolde danseres, ballerina in hart en nieren. Ik ben niet de enige die geïmponeerd en ontroerd was door het zien van de weldaad van muziek op een ziek brein. Ondanks haar ziekte bleven haar armen, handen en vingers, elegant en gracieus bewegen op de muziek van Tsjaikovski. De werkelijke uitbeelding van de 'stervende zwaan'. Maar dan heb je speurneuzen, wijsneuzen en curieuzeneuzen en alle andere neuzen die nog iemand willen onderuit halen, pietluttigheden zoeken, natrappen tot in het graf, het verhaal willen ondermijnen. Ik kan daarop maar één ding zeggen: een ballerina is ze zeker geweest. Zelfs met de beste coaches en kinesisten zou het vroeger en zeker nú, voor mij onmogelijk  zo'n sierlijke bewegingen te maken. Tenandere, er is al meermaals gebleken dat muziek een weldadige invloed heeft, herinneringen aan vroeger kan bovenhalen en soms rust brengt in zieke geesten. Reminiscentie is de wetenschappelijke term. Vast staat dat het muzikale geheugen verspreid is over de ganse grijze massa en daarom minder snel aangetast door ziekte.

    Maar hoe kan het ook anders dat het gros van de krant weer ingenomen is door Covid-19. Een eindeloos verhaal met een begin in maart 2020 en geen voorziene einddatum ondanks alle hoop op vaccins, handen wassen, bescherming, maskers, bubbels en de 1,5m maatschappij. Ik zal me moeten schikken naar een ander sociaal leven, daar moet ik in ieder geval van uit gaan. Tegen heug en meug, me niet verheugen op een weerzien op 01/01/2021 van de familie. Heel veel jobs zijn er al gesneuveld. Maar deze ziekte creeërt ook werkgelegenheid. Vooral in de hogere regionen en vooral op beleidsniveaus. De Kamercommissie Covid-19 is nog maar eens op zoek naar een bijkomende expert. De Kamerleden hebben nog meer begeleiding nodig om een oordeel te vellen over de aanpak van de crisis bij het uitbreken van de epidemie!!! De grote belastingkas zal alles wel sponseren, m.a.w. jij en ik. Veel gepalaver, veel loze beloften om iedereen rustig te houden. En zoals ik al eens tegen mijn hond 'koest' zeg en 'lig', zo zeggen de ministers van het land en de notabelen van stad en dorp het tegen de bevolking.

    14-11-2020 om 09:49 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:weeral zaterdag
    >> Reageer (2)
    13-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijd

    Ik heb me al dikwijls afgevraagd hoe de keuze van de songs tot stand komt op de radio. Is dat natte vingerwerk, een pijltje gooien op titels, een thema, een onderwerp, omwille van een persoon? Ik geef er telkens maar mijn eigen draai aan tot ik denk gevonden te hebben waarom er iets gedraaid is op de radio. Het begon vandaag met een mooi lied van Bram Vermeulen (1946-2004), "De Wedstrijd", uit het album 'Vriend en Vijand'. Hij heeft meer mooie liederen en teksten geschreven zoals 'Rode Wijn', 'De Steen'. Nu hoor ik dus 'De Wedstrijd' en denk dat het symbool staat voor het gevecht van mens tegen een virus dat rondwaart over de wereld. Wie gaat de wedstrijd winnen? De farmareuzen doen ook een race tegen de klok om de eerste te zijn om een vaccin op de markt te brengen, te produceren en er geld aan te verdienen. Is dat de bedoelde wedstrijd? Maar dan zag ik: afscheid van André Vermeulen, op pensioenstelling van Mr Eurosong. De familienaam klopt en een schoon liedje is wel gepast voor deze minzame man. Ieder jaar deed hij de verslaggeving van de grootste liedjeswedstrijd ter wereld. Miljoenen mensen wachten, meestal in de maand mei, op het 'Te Deum' van Charpentier (1643-1704), de basis voor de herkenningstune van Eurovisie-uitzendingen. Vanaf 1991 was André onze vaste begeleider van dit liedjescircus. Ieder jaar was hij present om alle artiesten, hun lied en hun land voor te stellen. Zijn keuze vandaag voor Johnny Logan met "What's another year" (1980) en "Hold me now"(1987) en van de Amina met "C'est le dernier qui a parlé qui a raison"(1991) uit dat grote eurovisie repertoire, dragen echt wel mijn goedkeuring. De keuze van zijn radiocollega's voor deze song is gepast.

    Een belangrijke vrouw kreeg aan de universiteit van Hasselt, weliswaar online, een eredoctoraat, een doctor honoris causa, uitgereikt: Jane Goodall (°1934). Zet jullie schrap voor haar ...loge titels: antropologe, biologe, ethologe en primatologe. Met de laatste titel heeft ze de meeste bekendheid verworven, de studie van de chimpansee. Ze is ook een bekende milieu-activiste die het volgende zegt: de coronapandemie is onze eigen schuld door de onrespectvolle omgang van de mens met de natuur en de wilde diersoorten. Ik denk dan ook meteen aan de andere bekende dame in dit rijtje is Dian Fossey (1932-1985), een ethologe en mammologe. Ook voor mij een nieuw woord: dat is een wetenschapster, biologe die zoogdieren als onderwerp heeft. Ze werd vermoord teruggevonden in Ruanda, haar onderzoeksterrein. Ze heeft veel documentaires gemaakt maar is vooral bekend door de verfilming (1988) van haar memoires en boek "Gorilla's in The Mist", met een fenomenale Sigourny Weaver in de hoofdrol. Het is inderdaad waar, hoe ouder hoe slimmer men wordt. Een voordeel is: moet niet alles meer onthouden, een druk op de knop en alles wat ik wil weten komt op mijn scherm.  

    13-11-2020 om 10:05 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:wedstrijd
    >> Reageer (1)
    12-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klokkentorens

    Ons Vlaams heeft een prachtige woordenschat. Stilaan raken we toch onze eigen woorden, dialecten, kwijt aan de Nederlandse benamingen. Spijtig vind ik dat wel. We importeren mensen, namen, dieren, groenten, fruit, vlees, en ook heel veel woorden van allerlei oorsprong. Ons eigen Vlaams komt een beetje in de verdrukking. Daarom is het Vlaamse woordenboek zo'n plezant boekje, maar ook niet alleen daarom. Iedere dag zetten ze ook een woord in de kijker. Vandaag is het: groendienst. Een instelling van openbaar nut om de plantsoenen, parken en aanplantingen van gehucht, dorp of stad in orde te brengen en te houden. Nu is het echt een samenloop van omstandigheden dat ik mijn verhaaltje van heden breng, want het is er een uit mijn verleden. Gisteren kwam ik in Historiek, een artikel over 'Walburga'tegen. Niks speciaals natuurlijk ware het niet dat ik uit de hoofdstad van het zoete Waasland kom en er een Walburgstraat is en een Walburgkasteel met daaraan verbonden een heel mooi park, onderhouden door de groendienst. De beste en mooiste locatie voor allerlei foto's, vooral dan ter gelegenheid van het huwelijk om in de trouwalbum te plakken.  Eerst weten welke Walburga haar naam leende aan het kasteel en straat. Oef, niet de heilige uit Historiek. Geen gewijde geschiedenis vandaag. Willem van Waelwijck voegde twee heerlijkheden samen in 1550 en noemde de waterburcht naar zijn echtgenote Walburgis. Het werd vele malen doorverkocht en allerlei ambachten zijn er later in uitgevoerd, zoals een brouwerij. In 1949 werden de gronden onteigend en er werd een publiek park van gemaakt. In 1952 werd het kasteel aangekocht door de stad Sint Niklaas. Een bekende uurwerkmaker, Edgar Heirman (overl 2002), begon in 1934 in zijn atelier in Moerbeke-Waas, aan een astronomisch uurwerk. Met planetarium, gregoriaanse kalender, dierenriem, sterrenwijzer, verschillende uren enz. Bovenaan de klok: 'labor et amor omnia vincunt' zoveel als 'werk en liefde overwinnen alles'. In 1952 was zijn oeuvre klaar en deze klok vond onderdak in het gerestaureerde kasteel van Walburg. Nu mijn jump naar 'toen'. De opening en bezichtiging voor het publiek moest natuurlijk heel feestelijk gebeuren zijn. Het was Koning Boudewijn die op 04/11/1956 de Heirmanklok voor geopend en werkzaam kwam verklaren. En raad eens...... ondergetekende mocht als jong meisje, eigenlijk een kind van 8 jaar, samen met een vriendinneke een bloemenkrans aan de koning geven. Twee onverwachte woorden, die niks met elkaar gemeen hebben, zorgden ervoor dat ik eindelijk weet waarom ik ooit heb staan wachten met nen bloemekee op de koning. Ik heb een foto van die ontmoeting, maar ik heb nooit geweten, wat de koning daar kwam doen. Wat moest een kind nu ook met een klok? De Heirmanklok is in 1977 naar Brugge verhuisd en heeft sinds 2009 een onderkomen gevonden in Wichelen. Misschien gaat ze ooit terug naar haar roots in de stad van de Sint. In Lier heb je ook een klok in de Zimmertoren. Deze toren is genoemd naar Louis Zimmer (1888-1970), een geboren en getogen Lierenaar Ook de moeite om eens te bekijken in de gerestaureerde middeleeuwse Corneliustoren.

    12-11-2020 om 00:00 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:klokkentorens
    >> Reageer (1)
    11-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tweede meisjesdag

    Dag 315 van het gezegende corona-jaar 2020, nog 50 hoopvolle dagen om van deze pandemie verlost te geraken en een gezond 2021 te beginnen. Vandaag is het ook de officiële herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog, die meteen de kiem legde voor Wereldoorlog II. Vandaag zijn er ook veel kindjes die hoopvol opgestaan zijn om wat lekkers en speelgoed te krijgen van Sint Maarten. Maar er komt nog wel een tweede lading met de feestdag van Sint Niklaas. Net zoals de kindjes hebben de meisjes recht op twee speciale dagen in het jaar. De Internationale Meisjesdag, vieren we op 8 maart en in mijn blog van die dag heb ik de feestdag van 11 november al vermeld. Vandaag is het voor de vrouwelijke sekse 'Nationale Vrouwendag'. De vrouwen hebben recht op 4 feestdagen per jaar: Moederdag in mei en op 15 augustus en 2 vrouwendagen om te vieren. Het is nog altijd spijtig dat we niet iedere dag gevierd worden, thuis, in de familie of op het werk. Misogynie is nog altijd alom tegenwoordig: vrouwenhaat, verbaal en non-verbaal misprijzen, onderdrukking, geweldpleging. Zouden we niet de mythische Amazonen kunnen zijn en worden? Legenden uit de klassieke mythologie, die vertelden over de te duchten vrouwen met hun leger, hun krijgers en hun leiders. Beroemd om hun rijkunsten te paard. Ze hadden alles veil om te zegevieren, zelfs het amputeren van de rechterborst, om pijl en boog beter te kunnen hanteren en gebruiken. Maar ik ben niet zeker of dit mythische meiden zijn. In de Middeleeuwen beweerde men dat de Amazonen, ten tijde van Abraham tot aan Alexander de Grote, de stad Ulm (Mesopotamië) bestuurden en te duchten regeerders waren en zich aan misandrie, mannnenhaat, schuldig maakten. Een Spaanse conquistador, Francisco de Orellano (1511-1546), was de eerste Europeaan die de Amazone afvoer. Hij gaf de rivier die naam als eerbetoon aan de vrouwelijke jagers en ruiters, die hij in Peru had ontmoet. Hij kende zijn klassiekers! Wat er ook van zij, de recentste opgravingen in Peru (04/11/2020) spreken van het vinden van 9000 jaar oude skeletten van vrouwelijke jagers met hun jachtattributen. De legenden, waarheid of fictie? België heeft nog maar 1 Amazone gekend, ons aller Sofie Wilmès, die gedurende een jaar ons geleid en begeleid heeft in coronatijden.

    Het weekendkatern van de krant had ik bijgehouden voor deze dag. Er werd aan 26 bekende vrouwen gevraagd: als ik een man was geweest, dan........Het viel me op dat alle vrouwen iets anders wilden dan hetgeen ze nú deden, teleurstellend. Behalve één en niet bepaald mijn grootste vriendin te noemen. Karen Damen: ..had ik het erg gevonden geen baby te voelen groeien.

    Ontroering hoort ook bij deze dag. De familie van Marta-C-Gonzales postte een video van de vorig jaar overleden ballerina. Zij was jarenlang verbonden aan het New York City Ballet en danstte vele malen het 'Zwanenmeer' met en op muziek van Tsjaikovski. Ze had Alzheimer en vastgekluisterd aan haar stoel. Tot ze via haar koptelefoon haar geliefde muziek hoorde. Op haar manier, met haar middelen, toverde ze het ballet tevoorschijn. Kijken is aangeraden en te vinden op VRT Newsblik.

    11-11-2020 om 12:13 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:tweede meisjesdag
    >> Reageer (1)
    10-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grijze dinsdag

    Dinsdag is zo'n onbestemde dag. The Cure zingt dan ook 'Its Friday I'm in Love','Its friday on my mind', Hun tekst gaat wel over de monday blues en ze geven dinsdag een grijze kleur. In ieder geval is dàt correct. Een donkere triestige kleur binnenshuis, ik krijg mijn rolluiken niet omhoog. Tot ik een goede ziel gevonden heb die zijn armen eens uit de mouwen wil steken om dat euvel te verhelpen, zoek ik andere oorden, zodat ik zonder kaarsen en andere lichten mijn bokes kan vinden. Met 'pinklichtjes' wil ik nog niet zitten, dat is pas voor Kerstmis. Ik heb twee dingen in petto om er boom over op te zetten. Niks spectaculairs natuurlijk, dat zijn mijn gedachten of mijn nieuws nooit. Gewoon een ideetje dat zondag bij me opkwam. Na zovele uren nieuws over The Great President, moest ik plots aan 'Cowboy Henk', de stripreeks van tekenaar Herr Seele en verteller Kamagurka, denken. Onafgebroken gepubliceerd van 1981-2011. De kuif van Cowboy Henk is wel van een ander kaliber, nog imposanter, dan dat van Mr President, maar het is even geel, blond en even speciaal van coupe. Daarbij zijn er nog eens overeenkomsten te bespeuren in de aard van het beestje: soms karakterloos, bizar gedrag, onvoorspelbaar, soms gedraagt hij zich als een naiëf man, rotbedorven door zijn moeder. De wereld rond Cowboy Henk is bijzonder surrealistisch te noemen, wat ook wel van de wereld van de Amerikaan kan gezegd worden. Iedereen maar eens Cowboy Henk bezien en de absurditeiten van het personage eens lezen. Mr President is niet origineel geweest maar heeft de stripreeks wellicht gelezen en bekeken en geënt op zichzelf.

    Gisteren las ik op VRT News over het vinden van een aluminiumkokertje door wandelaars in de Elzas, Noord-Oost Frankrijk. Tot 1918 behorend bij Duitsland. Het kokertje bevatte een bericht, geschreven op kalkpapier, door een soldaat van een Pruisisch Infanterieregiment dat onder vuur lag, waarschijnlijk in 1916 of 1910 ( niet goed meer te lezen). Het kokertje zat in die tijden vast aan de poot van een postduif die opgeleid was om dergelijke opdrachten te vervullen. Iedere regiment had zo een aantal postduiven (met een fenomenaal oriëntatievermogen) ter beschikking want velen zijn er afgeschoten en in de pot van de vijand beland vooraleer ze de bestemming konden bereiken. Er zijn legendarische postduiven gekend, zoals 'Cher Ami' in Frankrijk. Twaalf belangrijke berichten heeft ze tijdens W.O. I afgeleverd in de streken rond Verdun.Tot ze op 3/10/1918 beschoten werd. Met een blind oog, een kogel door de borst en 1 poot geamputeerd heeft ze op die dag haar laatste kokertje bezorgd. Ze overleed in 1919. Na de oorlog kreeg ze de 'Dapperheidsonderscheiding' 'Croix de Guerre'. Het beestje werd opgezet en is nog steeds te bewonderen in het 'National Museum of American History' in Washington. Samen met nog een reeks andere heldhaftige dieren zoals de hond 'sergeant Stubby'. In Brussel is er een monument te vinden, waarschijnlijk het enige ter wereld, ter ere van de vliegende soldaten met volgende opschrift: 1914-1918 'Aan de Oorlogsduif' 'Aan de Belgische Duivenliefhebbers voor het Vaderland Gesneuveld' beeldhouwer Victor Voets.

    10-11-2020 om 15:52 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:grijze dinsdag
    >> Reageer (1)
    09-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stijlicoon

    Menig lezer heeft zich misschien al eens afgevraagd hoe ik eruit zie, hoe ik oog. Een beschrijving van mezelf geven is echt wel moeilijk. Zelf durf ik dat niet te vragen en een ander mens durft dat dikwijls niet te geven of uit te spreken. Ik ben tenslotte een al wat oudere dame en zo maar voor de vuist weg zeggen hoe een gepensioneerde mevrouw voor de dag komt, ligt soms gevoelig. De egards voor de leeftijd respecteert men af en toe nog wel. Maar omdat ik een meisje van 1948 ben, dus nog jong, mag er al eens een ludieke vergelijking gemaakt worden. Ik kan dat best smaken en heb er mijn binnenpretjes over. Ik kom dan weer uit bij mijn twee goede vrienden. Die dachten dat het stijlicoon bij uitstek, Karl Lagerfeld (1933-2019) uit de doden herrezen was. Ze zagen iemand in mijn tuin: lopen, springen en elegant met de ballen gooien naar een zogenaamde witte hond. Niet dus, dat was ik. Weliswaar niet zo chique uitgedost als de overleden man, aanbeden door koninginnen, prinsessen en alle rijke vrouwen zonder titel. Hij paradeerde graag in Black and White, chauffeurshandschoentjes aan, sjaaltje rond het dierbare halsje en des lunettes de soleil. De vergelijking gaat dan vooral op, niet voor 'het strak in het pak' kledij, maar voor mijn mooie witte haren, in een paardenstaartje bijeen gehouden De bedekking van mijn nek en keel en de handschoentjes die ik steevast draag tijdens het ballenspel, kloppen ook. En vooral niet te vergeten, de zonnebril. Een onontbeerlijk attribuut van belangrijke mensen. Telkens aangepast aan mijn vestimentaire uitrusting zijnde, meestal,  het schitterende betrouwbare koningsblauw of hemelsblauw. Voor alle duidelijkheid, ik heb geen kat, Choupette, genaamd. Ik ben geen kattenvrouw. Maar een ander stijlicoon is op komst. De golfuitrusting! Bij het Wassenbeeldmuseum van Madame Tussauds, is Donald al van zijn klassieke blauwe pak verlost en showt nu zijn golfbroekjes, niet het bananenmodel, dat is démodé. Wel de klassieke tartanruit, echt onontbeerlijk en nodig voor het beoefenen van die sport. Maar alles komt terug in de modewereld. Misschien zien we de ex-president een stick breken om terug over te schakelen op de pofbroeken of de plusfour of de knickerbroeken. Voor een oudere man kan wat losser zittende kledij wel handig zijn. Dàt mag hij de komende 90 dagen nog wel invoeren en uitvoeren, voor de rest blijft hij hopelijk overal af. Ik hou dat in de gaten. 

    09-11-2020 om 11:35 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:stijlicoon
    >> Reageer (1)



    Archief per week
  • 18/11-24/11 2024
  • 11/11-17/11 2024
  • 04/11-10/11 2024
  • 28/10-03/11 2024
  • 21/10-27/10 2024
  • 14/10-20/10 2024
  • 07/10-13/10 2024
  • 30/09-06/10 2024
  • 23/09-29/09 2024
  • 16/09-22/09 2024
  • 09/09-15/09 2024
  • 02/09-08/09 2024
  • 26/08-01/09 2024
  • 19/08-25/08 2024
  • 12/08-18/08 2024
  • 05/08-11/08 2024
  • 29/07-04/08 2024
  • 22/07-28/07 2024
  • 15/07-21/07 2024
  • 08/07-14/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!