Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Laatste commentaren
  • Fotoboeken (Fred)
        op pluk de dag
  • Verhaeren (Marc Martens)
        op pluk de dag
  • Geld (Marc Martens)
        op 30 juni
  • Robot test (Marc Martens)
        op 30 juni
  • Marleen ik heb nog graag 'n echt boek in mijn handen. (eddy meuris)
        op 30 juni
  • Inhoud blog
  • pluk de dag
  • 1 juli
  • 30 juni
  • senioren
  • zeebries
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    karikaturen
    blog.seniorennet.be/karikat
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    levensgenieters_wandelingen
    blog.seniorennet.be/levensg
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    joeni1
    blog.seniorennet.be/joeni1
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    filmpjes
    blog.seniorennet.be/filmpje
    een meisje van 1948
    bedenkingen
    23-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinksteren

    Pinksteren, laatste dag van de paascyclus. Als afsluiting van deze periode kwam de Heilige Geest als een vurige tong boven de hoofden van de apostelen hangen om hun wijsheid en spiritualiteit te geven. De eerste kristelijke opwekking, geestelijke vernieuwing, bekering en een moreel herstel predikend voor de mensen en de mensheid. Het wordt bezien als het begin van de Kristelijke Kerk, Op deze Pinksterdag is het een nieuw begin voor mij. Mijn tweede spuitje, inenting, bescherming, veiligheid, heb ik vandaag mogen ontvangen. Een beetje oef! oef! oef!, zeggen. Weer wat meer vrijheid. Dat komt goed uit want de grote familie van zes komt eens wandelen aan zee. Samen met de blokker en de hond, zijn we in grote compagnie richting zeedijk gegaan om daar met z'n allen van junkfood te genieten, met nog een grote ijscrème bovenop. Deugd heeft het gedaan zo gezellig met elkaar van eten en het zeezicht te genieten. 

    Op canvas was er een goede detectievereeks gisterenavond. Natuurlijk hebben we daarna, naar de "Eurovision Contest 2021" gekeken. We hebben nog een 16-tal liedjes kunnen horen. Nochtans was het niet echt de bedoeling de uitzending tot het laatste beeld te bekijken, maar de puntentelling ging zo vlot dat de tijd voorbij vloog en we verbijsterd bleven kijken naar wat de uiteindelijk score was en meteen ook de winnaar van deze liedjeswedstrijd. De alternatieve Italiaanse rockgroep, met een Deense naam, won het pleit en had de voorkeur van de gewone sterveling en niet die van de vakjury: Maneskin, maneschijn. Hun liedje met de titel "Zitti e buoni" won het van alle favorieten, zelfs tot hun eigen verbazing. Of de uitslag van deze internationale voting zo zal blijven, is nog een groot vraagteken. Verschillende stemmers via sms kregen na de beëindiging van het spektakel de mededeling dat hun stem niet geregistreerd was. Duidelijk deden ze niet wat ze zongen: zit stil en houd je manieren. Want de camera zag een vreemde houding en beweging van de frontzanger: was die een lijntje aan het snuiven? Hier kan men dan echt zeggen, seks, drugs en rock'n roll, blijven nog altijd aan elkaar gelinkt. Daarom hou en hoor ik veel liever  Guido Belcanto. Vlaamse zanger van levensliederen en  kleinkunstenaar , met een warme stem. Ik hoor graag: Op het zeildoek van de botsauto's, Vlammetjes, Droevig is deze wereld, Plastiek rozen verwelken niet.....Hij is even als ik een groot wielerliefhebber. Hij fan van de legendarische renner, Il Pirata, Marco Pantani (1970-2004). Ik daarentegen, van alle coureurs.

    23-05-2021 om 18:24 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Pinksteren
    >> Reageer (1)
    22-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wonnemaand

    Het 'weer' is om knus en warm toegdekt in bed te blijven liggen. Ik ben toch maar opgestaan. Mijn bed moet ook verluchten. Mijn kledij zal vandaag vooral 'comfort' uitstralen en dik genoeg zijn om mijn lichaamstemperatuur op peil houden. Ik troost me met de weerspreuken. 1) mei koel en nat, brengt koren in de schuur en spek in't vat. 2) is mei nat, een droge juni volgt zijn pad. Het is vandaag ook de wisseling van de sterrenbeelden. De 'stier' gaat terug op het zompige gras staan en de 'tweeling' neemt zijn plaats in. In de familie zijn er in 4 generaties maar 2 tweelingen geboren en telkens een jongen en een meisje. Zelf ben ik oma van een tweeling en mijn vader was de mannelijke kant en enige overlevende van een tweeling. De naam van het overleden meisje (8 jaar), is in de familie geëerd. Mijn tweede naam is Irene en mijn nicht heeft Irene als voornaam. Mijn vader heeft altijd beweerd, dat er geen dag in zijn leven is geweest dat hij niet aan zijn zusje dacht. Vandaar ook dat mijn moeder weigerde mij 'Irene' te noemen. Ik heb eigenlijk nog niks verteld over de maand zelf. De maand mei dankt haar naam aan de oudste dochter van de Pleiaden, Maya. De mooiste maar de meest verlegene van de zeven dochters van Atlas en Pleione (Griekse mythologie). Natuurlijk is mei ook de bloeimaand en bloemenmaand. Bij de Romeinen en de Germaanse stammen was mei de 'vrouwenmaand', met tal van vruchtbaarheidsfeesten. In de 13e eeuw kregen de kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders de idee om deze feesten om te toveren naar een katholieke viering van de vrouw. Meteen kwam Maria, als moeder van Jezus, als ideale vrouw naar voren om gevierd te worden. De heidense feesten konden voortgezet worden met een andere naam en voilà, weeral voldoende zieltjes bijgewonnen voor de Kerk en de verspreiding van het kristelijke geloof. Mei is ook gekend als 'wonnemaand'. Wunne en wonne staan voor 'blijheid en schoonheid'. In de wonnemaand staat 'intens genieten van het leven' centraal en dat is nu net zo moeilijk met regenweer, koude en corona. Het is een voorvoegsel bij de maand dat hier bijna verdwenen is maar in Duitsland en Oostenrijk is de tweede naam nog altijd 'Wonnemonat'. Nog even bij heiligheid blijven. Ik vernoem de H. Rita, voornaam van vele vriendinnen. Zij is de patrones van de hopeloze gevallen en onmogelijke zaken. Ik zal haar in een klein gebedje eens wijzen op Hooverphonic, misschien helpt het om deze groep aan een Eurosong overwinning te helpen. Maar ik roep haar zeker en vast aan, om een voorspraak te hebben bij de zeer moeilijke en moeizame examens die mijn blokker binnenkort moet afleggen. 

    Woordzoeker ging over 'golfsport'en ik heb wat woordjes bijgeleerd. Niet dat ik nu een golfer zal worden, maar het is handig de woordenschat te kennen: downswings, golftrolley, out of bounds, links. Ik speel een simpeler balspel en 'the holes on the green' zijn door een specialist ter zake gemaakt, mijn lief hondje!

    22-05-2021 om 17:25 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:wonnemaand
    >> Reageer (1)
    21-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.world best news day

    Wie had ooit gedacht dat ik VIJFHONDERD teksten zou schrijven, van 500 woorden elk!!!. Dat verdient méér dan één uitroepingsteken. Met het Vlaamse woord van de dag wil ik zeggen, dat schrijven me kietelt, dat mijn handen kriebelen en mijn vingers jeuken om het toetsenbord te beroeren. Geen zere keel meer van het voortdurend kletsen en praten, enkel een beetje stramme en stijve vingers van ze veelvuldig te gebruiken. Mijn blog is een verlengstuk van mezelf geworden en een goede oefening voor mijn brein. Ook bij opzoekwerk weer een verbazing ondervinden van hetgeen er door de eeuwen heen heeft plaatsgevonden, zeker 'les petites histoires et choses de la vie', het vinden van het 'niet-nieuws'. Het is vandaag trouwens 'World Best News Day', en daar wil ik een klein steentje toe bij dragen. Dat is mijn aspiratie en betrachting. In de stad Gent is een unieke zintuigelijke kunstenwandeling op poten gezet: OMG! Seven Senses Tour. Alle zintuigen hebben hun beleving tijdens dit parcours door de stad. Aan bod komen: ruiken, proeven, voelen, horen, zien, het 6e zintuig aanscherpen, bewegen. Maar hoe breng je de beleving van 'geuren' bij de verkenners van Gents rijkdom? Men nam contact met de Amerikaanse kunstenares Saskia Wilson Brown. Zij doet onderzoek naar ervaring van/met de reuk, olfaction-technologie en parfumerie. Dé inval van deze dame is best opmerkelijk te noemen. Omdat 'Van Eyck' en het 'Lam Gods' een bijbelse insteek hebben, besloot ze een parfum te creëren naar een recept uit bijbelboek Exodus vers 30:22-26. De ingrediënten heeft God zelf aan Mozes gegeven om een heilige zalfolie te maken: mirre, kaneel, kalmoes, kassia. Deze olie is niet voor menselijke consumptie maar om de heiligdommen en voorwerpen bij religieuze handelingen te zalven. Een reuktest is voorzien tijdens het verkennen van de Arteveldestad. Sommigen vinden de geur 'hemels', anderen houden het op 'stinken'. Een intrigerende titel was het wel in de krant: Hemeltje, zo ruikt God dus. Van God ruiken naar een proeverij, is een kleine stap. Daar stond een pagina eerder iets over te lezen. Een Zweedse havermelkproducent wil met zijn product de 'koe' als maker van melk uitschakelen. Hun product is sinds jaren  succesvol in het Hoge Noorden en kent nu een forse uitbreiding en grotere afzetmarkt. De uitleg en vondst, is zoals zo dikwijls, even simpel als geniaal. In de jaren 90, zochten de milieu-bewuste broers Öste naar een echte vervanger voor koeienmelk, want de uitlaatgassen van die beesten dragen sterk bij tot de klimaatveranderingen. In de tradionele industrie krijgen koeien, haver te eten. Simpel gezegd: die granen komen als melk uit de uiers tevoorschijn. Rickard en Bjorn bedachten: waarom dan nog een koe gebruiken als we van die haver 'melk' kunnen maken? Het patent op het "Oatly-proces" is nog van kracht. Hun melk is een groot succes geworden en nu ook hier te verkrijgen. Hun slogen is nog steeds: "It's like milk, but made for humans" wat zo veel wil zeggen als: de koeienmelk is voor kalfjes! Tot morgen

    21-05-2021 om 14:45 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:world best news day
    >> Reageer (1)
    20-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blackadder

    Vannacht was het een heldere sterrenhemel en daarmee was de passage van het ISS duidelijk te volgen. Drie minuten showtime van het menselijke vernuft hoog boven onze hoofden. Het blijft me verbijsteren en ik kijk graag naar dat lichtpuntje aan het firmament met mensen daarin. Natuurlijk heb ook ik, op 18 mei naar de 1e halve finale van Eurosong gekeken. Ik kan het niet maken als muziekliefhebber niet te luisteren naar de Belgische inzending. Ik wilde Hooverphonic zien slagen in zijn missie: goed genoeg bevonden worden om naar de finale gaan. En waarachtig, mission accomplished! Maar ik waande me even in de alternatieve Britse geschiedenis en op "The Wrong Place", ttz de verkeerde zender. Ik zag een man aan de piano zitten met een 'French cop' kapsel en die sprekend leek op Blackadder. Blackadder, weer een alter ego van Rowan Atkinson, was de hoofdfiguur in een hilarische en satirische reeks die er een Britse alternatieve geschiedenis van maakte doorheen de verschillende eeuwen. Een herschrijving van een deel van de impossante Engelse historiek, was het uitgangspunt. Bij de start van deze serie heeft Edmund, Hertog van Edinburgh, 'the French Cop' als kapsel. Nu is het de haarsnit van Alex Callier geworden en lijkt als twee druppels water op dat bedenkelijke heerschap. Van die Engelse edelman zijn er 4 reeksen, van telkens 6 afleveringen, opgenomen tussen 1983-1989. Ze viseren en herzien telkens het beleid van een vorst uit een bepaalde tijd. Deel I,"The Black Adder", 1485-1498, ten tijde van Richard III, de Plantagenets en de Tudors. Deel II, "Blackadder II, vindt plaats in de regeerperiode van Elisabeth I, 1558-1603. Deel III "Blackadder The Third" speelt zich af bij George III, eind 18e- begin 19e eeuw. Deel IV "Blackadder Goes Forth" vertelt zijn wedervaren tijdens Wereld Oorlog I, van 1914-1917. Het bekijken waard.

    Het zou zonde zijn om zomaar voorbij de verjaardag van zangeres 'Cher' te gaan. Vandaag 75 lentes. Ze heeft de ambitie, om voor eeuwig als 18 jarige door het leven te gaan. Daarvoor is ze al diverse malen  gecorrigeerd, geherboetseerd, geopereerd en met botox en fillers bewerkt. Het gevolg is dus dat deze rock'n-roll lady een gebrek aan mimiek heeft, dikke wangen en opgetrokken wenkbroauwen om zo met verbazing de wereld in te kijken. Maar haar stem doet het nog altijd zoals in haar beginjaren. Bekende liedjes: Bang Bang, All I Really Want, If I Could Turn Back Time.......Ook de grote troubadour der Lage Landen, kleinkunstenaar bij uitstek, verjaart vandaag: Boudewijn de Groot, 77 jaar. Nu een witte hardos maar een man die wil oud worden met de charmes en gebreken die leeftijd met zich meebrengt. Met een discografie waar menig zanger jaloers op kan zijn: Welterusten Meneer de President, Het Land tussen Maas en Waal, Prikkebeen, Als de Rook om je Hoofd is Verdwenen, Hoe Sterk is de Eenzame Fietser, Tante Julia, en zeker "Testament". Allemaal aanraders voor de oren.

    20-05-2021 om 15:16 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:blackadder
    >> Reageer (2)
    19-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woorden

    Hemelwater doet de plantjes groeien, ik zal het zo maar bezien als het water giet. Het spoelt ook het stof weg en dat is ook niet slecht. Als ik dan naar buiten kijk zie ik '50 tinten grijs' maar dat is niet zo erotisch als het boek "Fufty Shades of Grey" (2012) van E.L. James. Met vervolgers "Fifty Shades Darker" en "Fifty Shades of Freed". Al die boeken zijn verfilmd. Gelukkig leefde zij noch ik ten tijde van Kardinaal de Richelieu (1585-1642), een paar dagen geleden ook vernoemd. Hij zegde: geef me zes blaadjes volgeschreven door de verstandigste mens van de wereld en ik zal iets vinden om hem te laten ophangen!. Toch was hij niet vies van de vrouwen want hij bood de courtisane Ninon de Lenclos (1620-1705) een zéér interssante vrouw, eens 50.000 écu's aan die ze even galant weigerde. Haar 'vrijheid' was haar te kostbaar en ze had kapitaal genoeg om uit de greep van Le Cardinal te blijven. Rap op zijn tenen getrapt, zijn reputatie was niet al te best zoals uit zijn citaat al blijkt, heeft ze dan ook enige tijd in een klooster moeten verblijven. Vandaag zou ik ook kunnen spreken over Jacob Jordaens (1593-1678) schilder, Ho Chi Minh (1890-1969) Vietnamees leider, Malcolm X (1925-1965) Amerikaans activist, Karel Verleyen (1938-2006) schrijver van kinderboeken. Ik zou ook kunnen schrijven over interessante mensen die op deze dag overleden zijn zoals: Anna Boleyn (1501?-1536) tweede vrouw van Hendrik VIII en onthoofd, presidentsvrouw Jackie Bouvier-Kennedy-Onassis (1930-1994). Maar ik doe het niet. Over al deze mensen zijn er boeken in overvloed te lezen, series en films verschenen, met betere info dan ik ooit zou kunnen geven. Maar op deze regenachtige dag is het misschien een hint om de geschiedenis van deze mensen in tekst of in film eens beter te bekijken.

    Soms is het meelijwekkend hoe de mannen en vrouwen van Van Dale/Taalbankunie, toch maar woorden blijven fabriceren om origineel uit de hoek te komen. Vooral tijdens deze pandemie spuit dit gezelschap niet met water maar met de onmogelijkste woordencombinaties. Een lang leven zullen ze niet beschoren zijn en ik denk niet dat er één de zoveelste druk van het verklarend woordenboek zal halen. Neem nu de meest recentste: moraalmacht, prullenbakvaccin, schaduwvakantie, grotsyndroom. Als laatste, meermannenhuwelijk of polyandrie, veelmannerij als tegenstelling van 'veelwijverij'. Eerlijk gezegd, ik zat op al die woorden te wachten om mijn woordenschat uit te bereiden!!. Mijn tijd dat ik nieuwe woorden en andere dingen kan aanleren en onthouden verkort en dan is het zonde om mijn resterende geheugenopslag te vullen met gewauwel en onsamenhangende woorden. Deze zijn allemaal te zot om in mijn koker te steken. Dus vandaag gelezen morgen vergeten. Ik wil nog wat anders onthouden in mijn tijd van 'leren', dat tot mijn 75e zou duren. 

    Men moet echt wel zeggen "schiet niet op de boodschapper". Deze pandemie blijft zolang we niet met z'n allen de nodige voorzichtigheid aan de dag leggen. Represailles, haatmails, op social media aanzetten tot wandaden tegen de virologen die ons willen beschermen tegen deze pandemie, is echt laakbaar.

    19-05-2021 om 16:35 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:woorden
    >> Reageer (1)
    18-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de zon

    De zon is van de partij! En dat al van 's morgens vroeg. Hoe'n deugd doet dat, evenveel deugd als mijn eerste tas koffie. Het is een genot om dat warme geurende vocht naar binnen te gieten, want de temperatuur is niet lente-achtig te noemen. Nog niet, mischien wel als de zon alles een beetje opgewarmd heeft. Hopelijk blijven die gouden stralen de ganse dag present en wordt het geen kwiekel kwakkel weer. De radio en de krant hebben weer veel onheilspellende berichten uit het Oosten te melden. Ik begrijp het soms niet goed, ruzie, oorlog, vernielingen, moorden, terreurdaden, in een regio die alles heeft, om een goed leven te hebben: zon, zee, bergen, woestijnen, warmte, onderwijs, zorg en voedsel in overvloed. Jeruzalem, stad die door vele religies geclaimd wordt als centrum, als bakermat, als heilige plaats, is tevens de inzet van bloedige gevechten. Altijd is er wel een heethoofd, meestal aan beide zijde, dat de boel weer doet ontploffen. Een conflict dat velen proberen op te lossen, een staakt het vuren, niet om het land of zijn bevolking zelf, maar om eigen belangen te beschermen: USA, Rusland, Saudi-Arabië, Qatar, China, Turkije, Frankrijk, UK... in die zin is het bijna een wereldconflict geworden. Het is pijnlijk om zien dat de gewone burger weer slachtoffer is van ontploffingen en schietpartijen. Het moet toch mogelijk zijn om vreedzaam naast elkaar te leven, ieders opinie, taal, godsdienst, grondgebied te aanvaarden. Macht en expansiedrang is een gevaarlijk beestje, dat was het toen en het is nu nog zo. Ik hoop nog ooit eens de vrede in het Midden-Oosten mee te maken. Sinds mijn geboortejaar is het er nog steeds volop crisis. 

    18 mei 1302, de dag van de 'Brugse Metten', een episode in de Frans-Vlaamse Oorlog van 1297-1305. Hoofdrolspelers zijn Filips IV, de Schone (1268-1314), koning van Frankrijk en Gwijde van Dampierre (1226-1305), Graaf van Vlaanderen. Het conflict van 18 mei kan men grosso modo herleiden tot een conflict tussen patriarchaat en ambachten, tussen steden en platteland. De nachtelijke aanval en de moord op leden van een Frans garnizoen door de Bruggelingen, die dag, kan men aanzien als de oorzaak voor de Gulden Sporenslag op 11 juli. De rest is te lezen in de geschiedenisboeken. 

    Naar twee crooners, normaal brengen die geen muziek voor mijn oren, luister ik toch eens. De eerste is Perry Como ( 1912-2001) met het nummer: Catch a Falling Star, 1958. Spijtig genoeg geen vallende sterren vandaag, noch een zichtbare passage van ISS. Ik zal deze avond naar andere planeten kijken in het duistere heelal, zoals Jupiter, Saturnus, Mars en misschien zie ik dan de Perseverance wel.  De andere die ik ook wil horen is Charles Trenet (1913-2001) met zijn onvergetelijke "La Mer" uit 1943. Ik ga wel zijn versie van 1968 beluisteren. En nu ga ik 'onze zee' bekijken met mijn hondje.

    18-05-2021 om 10:22 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:de zon
    >> Reageer (1)
    17-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een dag van niets

    Niets van warmte is er te voelen op deze natte maandagochtend. Ik neem gerust aan dat het grondwaterpeil nog altijd niet het beoogde resultaat heeft door buien en geen ononderbroken regen. Maar nattigheid en de kilte die daar mee gepaard gaan, doet geen goed aan mijn skelet. Mijn botten verlangen wat zonnestralen. Misschien dat de zon deze namiddag eens door de wolken priemt, maar ondertussen verwarm ik me maar met de chauffage. Een verdiende naam: 'chauffe'  geven. Niet alles moet correct zijn in 't leven, zeker mag men met een  traduction eens een 'loopje' nemen. Dat is misschien de enige beweging dat ik zal doen vandaag. Enfin, het is weer een eenmans ménage en dat is aanpassen. Zowel woefie als ik moeten er aan wennen dat er terug een vrijgezellen schema is, dwz niets op tijd, alleen eten als we er goesting hebben of heel grote honger en altijd hetzelfde recept: een kouwe schotel. Dat past bij het weder. Aangezien buiten werken geen optie is, en kuisen voor een donderdag gereserveerd wordt, hou ik me bezig met mijn beproefde en goedgekeurde recept, lijstjes bekijken.  Zoeken tot ik iets interessants op mijn netvlies zie verschijnen. Waarom vallen sommige namen me op? Hier het verhaal waarom dat al eens kan gebeuren. Ik ben af en toe fan van de 'zapcultuur', zeker nu ik over meer dan 100 zenders beschik en af en toe toch wel eens moet weten wat die me allemaal te bieden hebben. Zo kom ik al eens realityseries tegen met de wederwaardigheden van de upperclass in de verschillende Amerikaanse steden als daar zijn, New York, Dallas, Los Angeles...Daar is één norm geldig voor de inwoners: jeugdigheid. Wat volgt zijn een reeks 'oude dozen' die zich laten beeldhouwen, bewerken en opspuiten tot ze nog een karikatuur van zichzelf zijn. Weer blijkt dat schoonheid een relatief begrip is. Door mijn zapsessies kwam ik ook, 'Keeping up with the Kardashians', tegen. Het heeft een wijle geduurd vooraleer ik het kluwen van deze familie kon ontwarren, wie bij wie hoorde, hun bezigheden. Daar kwam ook een Bruce Jenner in voor, vader van 6 kinderen, stiefvader van nog eens 4, echtgenoot van momanager Kris Houghton en vooral Olympisch Kampioen in 1972, een tienkamper. Sinds 2015 is het  'Caitlyn' Jenner en gescheiden van Kris. Buiten gewerkt bij de realityschow van zijn stiefkinderen. Een lange introductie om te zeggen waarom ik bleef stilstaan bij de naam 'Edward Jenner' (1749-1823). Was dat misschien een verre voorvader van deze transgender? Niet natuurlijk. Maar deze 'Jenner' van eeuwen geleden was de ontdekker van het 'vaccinatieprincipe' waar we dezer dagen de vruchten van dragen, te weten 'inentingen'krijgen met een stam die ons antilichamen doet aanmaken.Toen waren het de pokken en de inentingen met 'koepok' als bescherming. Nu met Pfizer, Astra Zenika, Moderna. Ik verschiet weer, hoe vlug de tijd voorbij gaat als ik een klapke doe. Seffens moet ik weer "afklikken" oftewel afkicken van mijn computerverslaving. Hou het warm, draag nog winterkledij!

    17-05-2021 om 11:18 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:een dag van niets
    >> Reageer (1)



    Archief per week
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!