Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Laatste commentaren
  • Fotoboeken (Fred)
        op pluk de dag
  • Verhaeren (Marc Martens)
        op pluk de dag
  • Geld (Marc Martens)
        op 30 juni
  • Robot test (Marc Martens)
        op 30 juni
  • Marleen ik heb nog graag 'n echt boek in mijn handen. (eddy meuris)
        op 30 juni
  • Inhoud blog
  • pluk de dag
  • 1 juli
  • 30 juni
  • senioren
  • zeebries
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    yannickhaha
    blog.seniorennet.be/yannick
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    walking2_gether
    blog.seniorennet.be/walking
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wiki_schilderkunst
    blog.seniorennet.be/wiki_sc
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kruiden_leentje50
    blog.seniorennet.be/kruiden
    een meisje van 1948
    bedenkingen
    31-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spraak in oud en nieuw

    Ik had veel vroeger de uitdrukking "Babylonische spraakverwarring" moeten gebruiken. Alle elementen zijn in die uitdrukking aanwezig om de doofheid van onze politiekers aan te geven. Ze spreken allemaal een andere taal en begrijpen elkaars zinnen niet. Het woord van de één is abracadabra voor de andere. Ze begrijpen elkaar niet, ze zijn onverstaanbaar voor een ander. Het is wel een mooie uitdrukking met een verhaal dat in het Oude Testament beschreven is in het boek Genesis. Na de zondvloed, toen de mensen nog één taal spraken, trok men richting Oosten. In het Tweestromenland (Tigris en Eufraat) Mesopotamië, nu het Z.O. van Irak, begonnen ze, de grootste en hoogste toren en de grootste stad te bouwen, die tot de hemel moest reiken. Dat zal ons beroemd maken en we zullen niet over de hele wereld verspreid geraken zegden en dachten ze. Maar toen daalde de Heer neer, om te kijken naar de grootheidswaan van de mensen. God veroorzaakte spraakverwarring zodat de mensen elkaar niet meer begrepen en verstonden. Het bouwwerk werd stilgelegd en de mensen zwierven uit over de vier windstreken en werden vreemden voor elkaar. Maar vandaag is het Pinksteren, een verhaal uit het Nieuwe Testament. Jezus had beloofd, dat na zijn Hemelvaart, Hij de Heilige Geest zou sturen die hen verder geestelijk zou begeleiden en hen zo de kracht zou geven om van het evangelie verder getuigenis af te leggen. Door het verschijnen van de vurige tongen, vlammen op de hoofden van de gelovigen, verstonden allen elkaar en ieder kon in zijn eigen taal tot God spreken, de tongentaal. Een 3000 aanwezigen lieten zich op Pinksteren dopen en waren zo het beginpunt van de christelijke kerk, de eerste parochie. Iedereen verstond en begreep weer iedereen.

    Laat ons hopen dat iedereen  in ons land, de wereld, gebruik maakt van deze 'tongentaal'. Elkaar verstaan, begrijpen en dezelfde taal = richting, als doel hebben. Geen misverstanden meer, geen gekissebis om pietluttigheden, maar gewoon samen het beste voor de maatschappij na te streven. Zou dat geen mooie wereld zijn die startte op Pinksteren 2020?

    31-05-2020 om 12:14 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Tags:spraak in oud en nieuw
    >> Reageer (1)
    30-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een beetje

    Ik maak steevast, als ik in bed lig, een planning voor de volgende dag. Heel doordacht en doorspekt met noodzakelijkheden om het geplande te doen. Het is mezelf van arbeid voorzien, klussen aan mezelf bezorgen met de intentie dat het nodig is om op te staan. Ik heb in mijn gedachten altijd veel te doen. Maar 's morgens zijn er eerst de zekerheden die gedaan moeten worden. Hond buiten laten en samen met de bal spelen, de krant uit de brievenbus halen, hondje en baasje eten en drinken geven, de krant lezen, uitpluizen en de spelletjes doen. Aankleden (iets anders dan de warme piyama) moet ook gebeuren en het bed opmaken ook. Ik kan onmogelijk 's avonds in een bed kruipen dat niet netjes is opgemaakt. Dat zijn nog restanten van mijn pensionaatsjaren. Dan komt de grote luxe van de pensionering: hou ik me aan mijn planning of is er iets plezanters op mijn weg gekomen? Meestal is het een beetje van dit en dat. Een beetje lezen, een beetje schrijven, een beetje puzzelen, een beetje in de tuin werken, een beetje wandelen en soms een beetje veel met de buren tateren. Soms ook eens een beetje méér dan uitgebreid bellen met kids en vrienden. De dag gaat voorbij en de planning weer naar de vaantjes. Maar wie maalt daar nu om? Op naar het volgende slaapmoment en de volgende planning. Is het geen aangenaam leven? Een leven zoals God in Frankrijk! Ik ben die uitdrukking eens gaan uitpluizen, het was er de gelegenheid voor. In eerste instantie zeggen ze dat het komt door de Franse Revolutie. De godsdienstige rituelen en kerken werden afgeschaft. God was dus in feite werkeloos en kon gewoon van het leven genieten zonder iets te moeten doen. Blijkbaar is dat te kort door den bocht om het zo simpel te stellen. Het komt van het volk 'De Visigoten' die in de 4-5e eeuw verdreven werden door de Hunnen en via vele omzwervingen in Noord Spanje terecht kwamen. Ze werden er verdreven, maar een deel bleef achter in de zuidelijke Pyreneeën en een ander deel ging richting Franken Rijk. Zij kregen daar goede posities in het Rijk o.a. later ten tijde van Karel de Grote. Vandaar dat ze 'als goten in Frankrijk 'leefden. Een beter bestaan dan de achtergeblevenen in Asturië. Ziedaar een goede verklaring, beide acceptabel en beide kan ik gebruiken: een goed leven hebben.

    De thuissoap is dan wel van het kleine scherm, er is een andere soap die de sportliefhebber bezighoud. R.S.C., om het voluit te zeggen, Royal Sporting Club Anderlecht. Laatste stand van zaken: 3 grote bazen, drie grote ego's, 3 grote miljonairs, 3 selfmade men die een voetbalploeg samen gaan leiden. Niet te vergeten een CEO, die alles van ondernemen weet en die dan moet optornen tegen de drie bazen die van ondernemen ook alles weten. Een sportieve club? Van de spelers ofte duurbetaalde voetballers geen sprake. Ben nieuwsgierig wie er op de groene mat zal staan! Wordt vervolgd!

    30-05-2020 om 11:27 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:een beetje
    >> Reageer (0)
    29-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spiegeltje

    Het is de week van de 'Sprookjes van Grimm'. Gisteren was ik Assepoester uit het gelijknamige verhaaltje en moest ik alles poetsen en opruimen. Vandaag is er het verhaaltje van Sneewwitje en met enige fantasie ben ik de niet zo boze en ijdele stiefmoeder. Maar het spiegeltje dat ze gebruikt daar wil ik vandaag ook wel in kijken en vragen, "wiens coiffure en kapsel" is er het mooiste van gans het land?" Volmondig kan ik dan zeggen "het mijne". IJdelheid is soms ook mijn naam al is het alleen maar voor mijn haar. De rest van lijf en leden is een slijtageslag aan het doorstaan. De pigmenten van mijn haardos zijn dan wel verdwenen en is het ook wat dunner geworden, maar zoals zoveel troubadours en zangers van het levenslied zingen, grijze of witte haren hebben geleefd en blijven leven. Ze verdienen vooral respect en achting hiervoor.  Volgens de liedjes geldt dat enkel voor de vrouwen met die kleur! Ik zal het allemaal maar geloven en content zijn dat er nog iets flatterends te bewonderen valt aan mij.

    De footbalclub van de slachtersgemeente bij uitstek, schrijft zijn zoveelste verhaal. Het bestuur zit telkens vol met haantjes die zichzelf op sportief vlak willen overstijgen. Niet alleen zichzelf maar alle selfmade mannen die 'miljonair' in hun vaandel voeren, willen daar grote chef zijn. Dikke burgers die geen genoegen nemen met een leven in de schaduw. Liefst in de zon staan om hun kracht te tonen, hun ondernemingszin, bewust zijn van hun kunnen en anderen met gemak aan de kant zetten en buiten schuiven. Benieuwd hoe lang deze mannen het zonder ongelukken zullen uitzingen bij Anderlecht. Hopelijk gaat de grootheidswaan er bij deze ploeg eens uit en belanden ze met beide sportieve voeten op de grond, waar de meesten trouwens staan.

    Spijtig, de lockdown versoepelt en het ene na het andere accident is er weer en de files ook. De goede voornemens duren nooit lang. Het is zoals met Nieuwjaar, heel veel goede wensen en goede bedoelingen tot de volgende week. Voor de rest staat er niet veel spannends op mijn agenda. Genieten met zonnebril op, van het prachtige weer. Te droog of niet, een mens wordt toch vrolijker van een grote gouden bol dan van grijze, miezerige wolken die vocht brengen. Vitamine A en D opdoen, is de boodschap. De reserves voor de winter moeten goed aangevuld zijn om een volgende pandemie de kop te bieden. Hou het warm en gezond. 

    29-05-2020 om 13:20 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:spiegeltje
    >> Reageer (0)
    28-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stof en as

    Deze morgen was er het lied van David Bowie "Ashes to Ashes" dat aanwezig was in mijn hoofd. Alhoewel ik maar de eerste zin van het refreintje ken "ashes to ashes, funk to funky" heb ik gezongen "ashes to ashes, dust to dust".  Als ze zeggen dat we tot 'stof en as' weerkeren, wel dan heb ik vandaag in mijn stofvod, vuilniszak en stofzuiger iemand een mooie begrafenis bezorgd. Het was de moeite om weer eens met de groveren borstel in mijn huis te passeren. Het is met dit droge weer ook aartsmoeilijk om zand en stof buiten te houden. Meer dan normaal zijn na een paar dagen mijn bruine meubelen grijs geworden. Als ik nu mijn vensters en deuren gesloten hou, zijn mijn inspanningen misschien voor een paar dagen merkbaar. En anders zal ik dat liedje nog eens moeten zingen en met de plumeau en stofvod rondlopen. 

    Na een paar keer opvallend in alle nieuwsitems tevoorschijn komen, heeft ons communicant-ministerke zijn slag thuis gehaald. Alle kinderen terug naar school. Veel ouders zullen wat blij zijn dat ze even de onderwijszorgen aan kant kunnen schuiven. Het is tenslotte ook de taak niet van mama en papa; les te geven, te knutselen, turnles geven en dan zelf nog thuiswerk te doen. Niet te vergeten dat het huishouden ook nog moest gebeuren. Enfin, een maandje recup voor velen. Dan is er de vakantie en de grote vraag hoe kunnen we die doorbrengen. De speelkampen zijn al toegelaten en nu nog de sportkampen anders loopt onze jeugd erbij zoals alle stramme jaggers. Ik denk niet dat de gym thuis er uit zag zoals een normale turnles of normale sporttraining er uitziet. Dus beterschap op komst voor iedereen en ondertussen nog eventjes de corona-kilo's aandikken tijdens deze 'internationale dag van de hamburger'. De frietkoten zijn nog altijd open en zo'n vet burgertje smaakt altijd! 

    28-05-2020 om 21:53 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:stof en as
    >> Reageer (0)
    27-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.winkelen

    Dik tegen mijn goesting, maar in een herstelde auto, ga ik vandaag weer mondvoorraad aanschaffen. Er moet brood en ander eten op de plank komen. Het gebeurt hier nog niet zoals met de Israëlieten die na hun vlucht uit Egypte in de woestijn, 's nachts, "manna" uit de hemel zagen vallen. Het is hier bij mij ook niet zoals in het sprookje van De Gebr. Grimm, dat ik een toverspreuk zou uitspreken: tafeltje dek je, ezeltje strek je en knuppel uit de zak! Bijgevolg zit er niets anders op dan zelf op jacht naar vers voedsel, fruit en  groenten , te gaan. Een groententuintje of lochting, waar ikzelf wat gezaaid heb om nadien te kunnen oogsten, heb ik niet. Ik ben verplicht een verplaatsing te doen om niet van honger om te komen. Mijn hond vindt het niet erg om een uurtje alleen te blijven. Na een kleine wandeling, vooraleer ik vertrek, is er een grote beloning in de boodschappentas voor hem te vinden! Een groot bot, been of knokel of hoe je het ook wil noemen. Een gelukkig beestje als ik terug kom.

    Het is ook weer een zonovergoten, droge dag die ik in de schaduw of binnen zal doorbrengen. De zon is nodig en ik ben zielsgelukkig dat ze schijnt, maar zonnen of er in lopen, is uit den boze geworden. Het witte haar en het witte velletje geven geen bescherming meer. De warmte en de kracht van haar stralen kan ik niet meer aan. Maar schaduwplekjes zijn er genoeg in de tuin en het is heet genoeg om daar ook in short te zitten. Geniet van deze mooie lente, dat doe ik op mijn manier ook! 

    27-05-2020 om 09:02 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:winkelen
    >> Reageer (0)
    26-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varia

    Exact een jaar geleden waren er parlementsverkiezingen in ons land. Waarom dat nog gebeurt is voor mij een raadsel want een noodregering heeft alle urgente problemen moeten oplossen. En die waren er genoeg. Voor de rest is er voor mij nog altijd de verbazing dat Vlaanderen bijna 50% rechts gestemd heeft. Laat dat nu ook degenen zijn die nu zowat alles blokkeren. Een obstructie doorvoeren die tot niets leidt, alleen spijzen van de eigen kassen, zowel partijkas als persoonlijke. Dat is het enige zichtbare positieve saldo als resultaat. Dat Vlaanderen in de schulden steekt, armoede toeneemt, onderwijs ondermaats is, zorg te wensen overlaat, laat de heren en dames, allemaal koud. Nochthans voeren ze ons gebied in het vaandel, ons Vlaams ook. De eersten om een Engelse woordenschat te introduceren want o wee, we zouden eens een Frans woordje moeten gebruiken in het openbaar! In de zomer dan maar vlug naar Frankrijk want daar horen ze niet dat die mensen graag hun kennis van de taal van Molière kennen en graag spreken. Maar het kost handen vol geld om al die ministers, zowel Vlaams, federaal, gewestelijk, een postje te bezorgen en hun exuberante uitgaven (die niets aan een beleid toevoegen) te bekostigen. Het zijn geen verantwoordelijksdragers waarvoor we gekozen hebben, het zijn de burgers die voor zichzelf moeten zorgen. Niet de beleidspersonen waarvoor we moesten stemmen in onze democratie. Van die  parlementariërs verwachten we dat ze ons leven in goede banen te leiden! Maar dat is iets té véél verantwoordelijkheid en werk gevraagd voor het schamele loon dat ze krijgen. Oef, gezegd wat ik wilde zeggen.

    Tweede hot item vandaag is de 'social distancy' aan de kust in de vakantiemaanden. Wat een oefening van alweer de grote ego's van onze burgervaders. Kunnen die een éénsluidend plan uitwerken voor alle kustgemeenten en steden? No way! Dat is hier in Vlaanderen echt een onmogelijke vraag.  Met overleg het eens te zijn om een effiëntplan uit te werken is niet mogelijk. Bijgevolg moet je vooraleer naar de plage te gaan de verordeningen van elke badplaats opvragen. Dan kan je uit maken waar je van zon, zee en strand kan genieten. Is het in een chickere cabriocabine zoals in Knokke (waar zouden ze anders dat woord uitvinden?) of met de 6m2 in Blankenberge in een van de 5 zones op het strand, of na reservatie in Oostende, of de stewards raadplegen in Nieuwpoort, of online een afspraak maken in Koksijde? Een ding staat vast, het naaktstrand in Bredene zal geliquideerd worden! Keuze te over voor een dagje zee!!

    Plezant was dan weer het filipine woordspel in het Nieuwsblad, dat toch wel per toeval Romy Schneider in de picture zette. Gisteren terloops over geschreven vandaag in de krant.

    Nu minder plezant, naar de garage, achterlicht laten maken! Dus, vaarwel vakantiegeld!

    26-05-2020 om 09:45 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:varia
    >> Reageer (0)
    25-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.edelweiss

    Met een half oor, hoor ik tijdens de nieuwsuitzending op zondag, onze koningin over de cultuursector spreken en ook over het volgende slachtoffer van corona: de Koningin Elisabeth wedstrijd. Dat is voor mij nog altijd één van de hoogtepunten van het klassieke musicale jaar. Piano, cello, viool, ik ben in mindere mate fan van de zangstonden. Sommige klassieke werken zijn immens populair en typische wedstrijd concerten. Maar soms zijn er heel verfrissende kennismakingen zoals vorig jaar met de cello wedstrijd. Via internet kon ik beluisteren wat er in het nieuws was geweest. Ik wilde weten wat de koningin specifiek gezegd had en ook haar outfit eens bekijken, want die had ik gemist. Als vrouw ben ik toch wel erg geïnteresseerd in hetgeen Nathan had ontworpen en in elkaar had geknutseld. Welke kleuren en stoffen bracht hij weer onder de aandacht. Van verbazing heb ik er nog steeds niet goed naar gekeken en heb ik haar pleidooi nog niet gehoord! Mijn oog werd direct getrokken naar de oorversieringen van Mathilde. Daarin schitterden de Sissi-Stars!!!!Wel wel, dacht ik bij mezelf, zijn dat de echte die in de erfenis van ons vorstenhuis zitten of duplicaten die bij de befaamde Weense juweliers te koop zijn? De romantische films met Romy Schneider over het tragische en turbulente leven, vol met drama en tragiek van deze keizerin, hebben voor mij de interesse in de wereld van muziek, geschiedenis, beroemde personages en belang in de historie, geopend. Ik was nog net geen tien jaar toen de films in de cinemazalen kwam. Ik mis nu nooit een heruitzending in de kerstvakantie en heb de films in mijn kast staan. In zekere zin was Keizerin Elisabeth  (1837-1898) een moderne vrouw die belang hechtte aan kennis (sprak al de talen van het toenmalige keizerrijk), lette op haar voeding, indien nodig volgde ze een zwaar dieet, deed veel aan wandelen en zeker de bergsport. Want die Sissi Stars zijn een duplicaat van het tere bergbloempje 'edelweiss'. De juwelier AE Köchert  kreeg van de vorstin de opdracht dit juweel te maken, een 27 tal. Beschrijving: ziet eruit als een tienpuntige ster met dure stenen rondom een grote parel. Dit sieraad is vooral bekend geworden door het schilderij van Franz Xaver Winterhalter, waarop Sissi, met de prachtige haardos, staat afgebeeld. In dat kunstig opgemaakt haar, zijn een tiental edelweiss-juweeltjes verwerkt. De Sissi-films hebben een grote positieve impact op mij gehad. Maar het personage en de artieste die het vertolkte waren getormenteerde mensen met een tragisch leven. Allebei met relaties die moeilijk waren, vroege dood van kinderen meemaken en vrij jong zelf overleden. 

    Maar, om af te sluiten, wie herinnert zich het mooie lied "Edelweiss" niet uit de film "The sound of music"? In de film gezongen door Christoffer Plummer en Julie Andrews en gecomponeerd door Rodgers en Hammerstein. Toch wel mooie films die ik nu genoemd heb, het zal weer dagdromen zijn vandaag.

    25-05-2020 om 10:28 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:edelweiss
    >> Reageer (0)



    Archief per week
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!