Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Laatste commentaren
  • Dag Marleen, ook bij ons staat de vlinderstruik in bloei. (eddy meuris)
        op hondsdagen
  • ja (ani)
        op zomer
  • 5 x (Marc Martens)
        op dag 200
  • Uitstap (Marc Martens)
        op aanslag
  • Zegen op deze zaterdag middag (Patricia)
        op zaterdags grijs
  • Inhoud blog
  • Belgisch feest
  • hondsdagen
  • zomer
  • dag 200
  • woensdag nieuws
    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    slimmie
    blog.seniorennet.be/slimmie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ive2
    blog.seniorennet.be/ive2
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alois53
    blog.seniorennet.be/alois53
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    historicmotorraces
    blog.seniorennet.be/histori
    een meisje van 1948
    bedenkingen
    24-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdagnieuws

    De gezonde zeelucht, goed slapen, een hond die me doet bewegen, een groene en gele kiwi per dag en een prik van de dokter moeten me een gezond einde 2020 en een goed 2021 garanderen. Ik zing dan samen met Clousseau: Daar gaat ze........ Corona, wel te verstaan, want dat is geen schoonheid. 

    Een suggestie voor onze groene volksvertegenwoordiger met een 'blue mind'. Hij kan vandaag beroep doen op een (bijna) naamgenoot-heilge: Bernardus Calvo, uit Manso Calvo, bij Vich, Cataluña in Spanje. Geen slecht idee om voor deze zorgzame abt uit de 13e eeuw, en liefdevolle herder, eens een kaarsje aan te steken. Wie weet krijgt hij op die manier eens alle schaapjes achter hem zonder gebleit. Een ander interessant woord was een 'kwakkelkleuter' bij Van Dale. Dat herinnerde mij aan mijn jaren als jonge moeder met een kroost die van de ene chronische ontsteking naar de andere ging. Bij het Vlaamse woord begon ik waarempel een beetje te zeveren van de goesting: vogelnestje. Een boulet met een hard gekookt ei, als verrassing binnenin. Het verbaasde me niet dat ze dat in Nederland 'gehaktbal kiekeboe' noemen. Hier is 'kiekeboe' een uitroep bij een zoekspelletje met peuters en kleuters. Het is ook de titel van een stripreeks van Merho (Robert Merhottein) sinds 1977.  

    Er zijn een paar opvallende boeken deze week. Gisteren het boek: Het Vrouwenbrein, van Iris Sommer, een neurowetenschapper. Was het niet door een vrouw geschreven ik zou gedacht hebben: voilà, de mannen hebben de reden gevonden waarom de vrouwen niet kunnen parkeren, slechte piloten zijn, waarom we voorzichtiger zijn. Maar nee, deze wetenschapster stelde vast dat, het vrouwelijke brein, 11% kleiner is dan de mannelijke tegenhanger, 200gr minder weegt, minder zenuwcellen in de grote hersenen heeft. Dat alles compenseren de hersenen door: meer verbindingen per zenuwcel, de hersencellen hebben een hogere verbranding waardoor ze 15% harder werken en de lagen met hersencellen zijn sterker opgevouwen. Dat alles heeft niks met IQ te maken. Ik geloof haar op haar woord. Mijn eigen hersens zijn pas onderzoekbaar als ik er niet meer ben en dan heeft het geen nut of ik weet of ze gelijk heeft ja dan nee. Een tweede tot de verbeelding sprekende boek: Insecten, geschreven door Lieve Scheire en entomoloog Peter Berx. Verleiding met titels, zoals "etmologen zijn experts in piemels en vagina's","bijen, eigenlijk vegetarische wespen","hommels, handiger dan vibrators","mieren, soms al eens zelfmoordterroristen","vliegenmaden, van de crime scene naar een blik tonijn","juweelwespen, en deeltijds kakkerlakkentemmers (het mooiste woord)". Het derde boekje, is dienstig voor allen die zich jeugdig voelen ook al hebben ze al wat jaren op de teller: De Gruffalo, uit 1999, geschreven door Julia Donaldson en geïlustreerd door Axel Scheffler. Nu vertaald in een Antwerpse, Gentse en West-Vlaamse dialect. De vertalers hebben zelf hun teksten ingelezen, Tourist LeMc, Daan Hugaert, Flip Kowlier. Het vehaal van de muis die een monster creëert om zijn eigen schrik tegenover vreselijke dieren uit het bos, teniet te doen. Het is goed dat ik de korte inhoud weet, verder geen interesse in de 3 boeken, maar wel het vermelden waard.

    24-10-2020 om 12:13 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:zaterdagnieuws
    >> Reageer (1)
    23-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.château

    Een nevelige en miezerige morgen. Geen regen maar alles is toch nat en vochtig. Onder het alziende oog van Mars moet ik ook 'en mars' en 'en avant'zeggen. Hondje lief komt natuurlijk met kletsnatte en modderige poten parmantig binnen wandelen na zijn balspel. Gevolg, water, dweil en aftrekker van vroeg in de morgen om mijn huis terug proper en hygiënisch te maken. Ik had al een gedeeltelijke oplossing door overal antieke dweilen (witte katoen met een streep Belgische vlag) te leggen. Maar beestje lief verschuift ze telkens  of gaat ermee aan de wandel. Soms wil ik wel eens zeggen: 'komaan jong, stap het eens af', maar ik wil hem niet kwijt. Afstappen, stap het af, in de gebiedende wijs, is het Vlaamse woord van de dag. Dat heeft een andere  betekenis als bv de kust eens afstappen. Iedere dag probeer ik het woord in een zin te verwerken, om te laten zien dat ik de betekenis goed versta. Een spelletje uitgevonden door mezelf om me te amuseren met woorden.

    Sinds een paar jaar is iedereen op zoek naar een 'vervallen château'. In Frankrijk, wel te verstaan. Allen willen het eigenhandig omtoveren tot een pareltje en het in zijn oorspronkelijke glorie herstellen. De gedachte om een châtelaine, seigneur of châtelain te zijn, spreekt tot de verbeelding van menigeen. De intentie: een 'bed and breakfast' openen, een plaats om feesten te geven, enz. om de financiële aderlating wat te compenseren, en inkomsten te genereren. De meeste gelden worden echter geïnd en opgehaald door er telkens een tv-soap van te maken. Eerst was er het Engelse, 'Escape to the château', met een topniveau aan herstelling, wederopbouw en styling. Nederland kon natuurlijk niet achterblijven en maakte de familie Meiland beroemd in de Lage Landen. 'Château Meiland' met Martien als exentrieke kasteelheer, Maxime en de belevenissen van alle andere Meilandjes. Ondertussen weeral verleden tijd. Hier in Vlaanderen zag men het succes van dergelijke uitzendingen en de slag om de kijkcijfers kon beginnen met 'Château Planckaert'. Ook in La Douce France, blijkbaar het land van melk en honing, waar ik sterk aan twijfel. De familie had al bewezen, een kijkcijferkanon te zijn door hun tegenslagen, noeste werken, levenstijl, nonchalance, belevenissen en liefde van én voor familie. Alle Vlaamse ouderwetse waarden vervat in één gezin. Door de werkzaamheden en de manier van werken krijgen ze nu uit de bouwvakkershoek, een serieuze tegenwind. Het zijn geen slopers, geen metsers, geen loodgieters, geen electriciëns...Alle beroepen die iets met de bouwsector te maken hebben, roepen moord en brand voor hun onprofessionele houding, geen respect voor de elementaire beroepsregels enz. De controverse is nooit ver weg in ons kleine Vlaanderen. Beide groepen, de Planckaerts en de bouwsector, beweren echte professionals te zijn met respect voor alle veiligheidsvoorschriften. Zoals overal waar er mensen aan het werk zijn, beroeps, semi-beroeps of amateurs, is een accidentje niet uit te sluiten. Nog enkele uitzendingen te gaan. Ik blijf kijken, want ik ben toch wel nieuwsgierig naar het liefje van Junior.

    23-10-2020 om 14:13 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:châteaux
    >> Reageer (0)
    22-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varia

    Niks piepte of kraakte bij het opstaan. Dat moet dan een begin zijn van een rimpelloze dag. Ik was vroeg buiten en zag nog een prachtige sterrenhemel. Dag of nacht, avond of morgen, bij een heldere hemel is het de moeite van omhoog te kijken. Ik kan daar eigenlijk van genieten om al die sterren en planeten te zien. Nu moet er wel een goed nieuwsshow zijn. Dat kwam van de Paus. Die heeft geen bezwaar meer voor samenlevingscontracten tussen mensen van dezelfde sekse. Hier zijn volgende woorden een beetje op hun plaats: "Een kleine stap voor de mens, een grote stap voor de mensheid" zei Neil Armstrong (1930-2012) in 1969 toen hij als eerste mens een voet op het maanoppervlak zette. Dat kan met de uitspraak van de Paus ook gezegd worden, een stapje in de goede richting.

    Ander goed nieuws: Dutroux krijgt geen verkorting van straf. Een psychopaat blijft een psychopaat en zeker hij, was de conclusie van de psychiaters. Hij verdient levenslange opsluiting. Het onmenselijke leed dat die man gebracht heeft in families, verdient nooit clementie te krijgen. 

    De oranjegekte is dezer dagen wat getemperd. De Nederlandse koningskinderen en hun ouders, zitten in het oog van een stormpje. Nadat zij zovele bezoeken en videocalls hadden afgewerkt de laatste 2 maanden, was de reserve van energie, opgedaan in de voorafgaande maanden in het zuiden, totaal opgebruikt. Er moest bijgetankt worden. Verlof in het warme Griekenland, waar hun gigantische villa staat, was de ideale plaats om tot rust te komen. Een beetje eten, wat slapen, wat zonnen, eventjes gewoon op pad gaan met de kroost. Dat was nu eventjes niet gerekend op de protesten van 'Jan Modaal'. Die werd door de regering aangemaand, 'blijf in uw kot' en 'blijf in uw land'. Met de staart tussen hun poten moesten ze afdruipen en terugkeren van hun gezellig huisje in het zuiden naar het paleis in het killige en natte noorden. De irritatie dat ze moesten luisteren naar het plebs, staat op hun gezicht te lezen tijdens hun tv-optreden om hun verontschuldigen aan te bieden. Ja Willy, wiens brood men eet, diens woord men spreekt!  Hun royale toelage komt van de belasting van gewone burgers, en die hebben een klein beetje inspraak. Wat een lijdensweg voor een royal die zich anders ongenaakbaar acht.

    Pandemiepuppy en quarantainekitten, nieuwe woorden. Mogelijke bezigheden tijden de moeilijke periode van corona: aanschaf van nieuw hondje en/of katje om te gaan wandelen. Daar doe ik niet aan mee! Ik heb een hond die juist zijn puberteit aan het ontgroeien is en begin niet opnieuw met een ander beest. Mijn exemplaar moet nòg jaren meegaan. Vandaag was voor hem het spreekwoord van toepassing: wie een put graaft voor een ander, valt er zelf in. Ik heb mijn lachbui gehad vandaag.

    22-10-2020 om 11:12 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:varia
    >> Reageer (1)
    21-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blue mind

    Een technische storing heeft alles weggeveegd. Met hernieuwde moed begin ik terug aan mijn blog in de hoop dat mijn geheugen impeccable is, om heel mijn eerdere raisonnement terug op mijn blog te krijgen. De stilte is 's avonds terug in het land, de rust is weergekeerd al voelt het ditmaal aan als de terreur van de avondklok. Het zijn de donkere maanden en is er genoeg amusement te vinden bij de meer dan 100 zenders op teevee. Zeker als je de belevenissen volgt van de beroemdheden die beroemd zijn omwille van hun beroemdheid: de Kardashians. Dochter nummer 2 viert een dezer dagen haar 40e verjaardag en dat feest moet spijtig genoeg in het verborgene gevierd worden. We krijgen geen relaas, geen commentaar van the other sisters (4), brother(1) and momanager Kris(ten) Hougton, ex Kardashian, ex Jenner nu vriendin van Corey Gamble. Een hele boterham als je de belevenissen van deze familie wil volgen. Een scala aan verwikkelingen: huwelijken, scheidingen, geboortes, vrienschappen, transgender, draagmoederschap, K.I. en vooral exclusieve reizen, feesten en huizen. Ze geven een inkijk in de wereld van de happy few met opgespoten lippen, ellenlange nagels, haar extensions en gebruinde vellekes. Zoals jullie lezen, niks menselijks is hun vreemd, behalve armoede.

    'Vierhoog in de Wolken' van Johan Vernimmen is de achergrondmuziek als ik aan mijn krant begin. Iedere dag kijk ik met spanning uit om iets nieuws te vinden in het dagblad, iets waar ik mijn speurderstalent op het internet voor moet gebruiken. En ja hoor, ik had prijs, al had ik dat zelf niet direct in de mot. Een Belg, een volksvertegenwoordiger, een Vlaming, een Groene Jongen ontdekt nu pas de weldadige krachten van de zee. Een ontdekking dat West-Vlaanderen niet alleen een grens heeft met Oost-Vlaanderen maar ook met de Noordzee en een stukje met het Nauw Van Kales, Pas de Calais of Strait of Dover. Het fenomeen 'blue mind' heeft onze politieker gekregen van een strandwandeling, de positieve effecten en impact heeft hij ervaren van even aan zee te zijn, hij heeft weer adem gekregen. Het is nu geen tijd om op te geven en hij zal zijn best doen in het parlement. Wat een mooie woorden. Vooral 'blue mind' spreekt tot mijn verbeelding. Op onderzoek dus maar. Een eerste 'Blue Minds' is een tijdschrift van de 'Circle of Police Leadership' bedoelt voor alle leidingevenden bij alle politiediensten. Niet dus. Dan zag ik waar ons Groentje zijn mosterd haalde. Het boek 'Blue Mind'. Een boek geschreven in 2014 door de marine-bioloog Wallace J. Nichols. Zijn betoog, kort weergegeven: "water is een medicijn voor elkeen, voor ons goedvoelen, voor onze gezondheid, het maakt ons gelukkiger en positiever in al wat we doen". Maar hij had nog wat gelezen om uit zijn impasse te geraken na zijn debâcle:  Een beetje 'the blues'? Een eenvoudig stappenplan helpt iedereen eruit. 1) stel je werkelijkheidsbeeld bij, zie het onder ogen. 2) bekijk je gedachten over de situatie, het is niet de situatie die je somber maakt maar de gedachten erover. 3) bekijk je agenda en zet er iedere dag iets in om naar uit te kijken. 4) maak er een gewoonte van te leven met plezier, met minder moetens, bewuster denken en goede zorg voor jezelf. Wijze raad voor elkeen van ons.

    21-10-2020 om 00:00 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:blue mind
    >> Reageer (1)
    20-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weten en leren

    Ik heb weer eens ondervonden dat ik nooit mag denken alles te weten. Mijn kennis van zaken, blijkt geen echte kennis te zijn maar een samenraapsel van rubriekjes met een wetentje hier en een wetentje daar. Een opeenstapeling van informatie die ik dan een draai 'ik heb kennis van' geef. Dan blijken weer dat oorzaken en gevolgen veranderen, en pas ik mijn 'weten' of 'kennen' weer aan met de argumenten die ik gelezen heb. Sommige dingen zullen nooit tot de exacte wetenschap behoren en telkens veranderende inzichten geven, zoals de natuur. Twee pagina's in het dagblad:  Operatie 'Red de Sahara'. Ik dacht aan de Sahara, een woestijn in Marokko of een film  uit 1943 naar een boek van Philip MacDanald (1900-1980), dan aan een film uit 2005 naar een boek van Clive Cussler (1931-2020) of was het misschien een model van een gekend Belgisch handtassenmerk? Nee, het was de Sahara van De Panne, door de Pannenoars gekend als de Romeinse Vlakte of Romeinse Kamp. De zandgrond in de Duinen, het natuurgebied, moet weer stuiven en dansen, er moeten weer 'paraboolduinen' ontstaan door de noordwestenwind aan onze kust. Die worden dan gevolgd door 'vochtige duinpannen' en dat is dan op zijn beurt een waardevole behuizing voor biezondere dieren en planten. Er is een strijd nodig om de 'vergroenig' tegen te gaan, vindt  het Agentschap Natuur en Bos van het Vlaamse Gewest. Er moet een herstel komen van de verstuivingsdynamiek in onze Westhoek. Jarenlang werd dit gedeelte van de duinen grenzend aan Frankrijk, met hun beschermde duinen 'Dune de Perroquet' behorend bij het plaatsje Bray-Dunes, voor de wandelaar afgesloten met prikkeldraad. Men mocht het niet betreden, alleen wandelen langs bewegwijzerde paden of met gidsen. Het helmgras was nodig om het zand van de duinen vast te houden. Langs de 68 km lange Belgische Kustlijn zijn wandelpaden aangelegd om al de groene accenten te bewaren, het zand vast te houden, de fauna en flora van het natuurgebied te beschermen. Het vandalisme van de wandelaar moest aan banden gelegd worden om de vogeltjes ongebreideld de kans te geven te nesten en de waardevolle planten te beschermen tegen de zware en vernietigende voetstappen van de natuurverkenner. Al die inspanningen en het betreden van enkel de voetpaden zijn nu  toch verkeerd gebleken. Agentschap Natuur en Bos neemt ingrijpende maatregelen om de 'vergroening' in de duinen tegen te gaan: zeven hectare duinengrond, dat is 30 miljoen kg zand, afgraven en zeven. Want alle worteltjes en zaadjes moeten verdwijnen om terug mooi, schoon en zeer zuiver zand te geven!!! Kostprijs, om een levenskans te geven aan de rugstreeppad, de strandzandloopkever, de moeraswespenorchis, de parnassia, het zandtulpje en de honigorchis, heb ik nergens terug gevonden. Hadden ze de wandelaar gewoon zijn gang laten gaan dan hadden de duinpannen vanzelf zonder 'groen' geweest. Er werd ook weer een uil gespot en daarmee wil ik dit duinenverhaal afronden met een paar uilengezegdes al dan niet van toepassing: 'uilen naar Athene brengen', zoveel als nutteloos werk doen. Maar ik ga nu een 'uiltje vangen'. 

    20-10-2020 om 12:55 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:weten en leren
    >> Reageer (2)
    19-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.begin van de week

    Twee liedjes beheersten deze morgen mijn gedachten. "Oh,oh, ik heb zorgen" van Louis Neefs (1937-1980) en "Kom van dat dak af" van Peter Koelewijn. 'Zorgen en dak' zijn sinds Francis en zijn Odette onlosmakelijk verbonden. Eventjes alles proberen rechtzetten en mijn gemoed in orde kunnen brengen. Ik moet terug de blauwe hemel zien en niet de wolken die voor de zon schuiven. Zo, gedaan, ik kan weer fris en monter aan mijn blog beginnen. Wel begin ik met iets recht te zetten van gisteren. Shiitake en oesterzwammen zijn eetbare paddestoelen. Alleen die in mijn tuin verkommeren omwille van het vocht dat de hond er regelmatig op sproeit. Weeral een misverstand uit de wereld geholpen. Ik ben niet iemand die een fabeltjesfuik wil opzetten en fabelachtige en soms onware berichten wil rondsturen. 

    De persen van de drukkerijen waren al in gang gezet tijdens de laatste kilometer van de 'Ronde'. Verslagen waren al gemaakt alleen de naam van de winnaar moest er nog aan toegevoegd worden. Vandaar dat de krant weer heel vroeg in mijn brievenbus terecht kwam. Ik heb de Ronde gevolgd, behalve die laatste 1000m, die spanning kon ik niet aan. Helaas, eindigde dit wielerfestijn niet met de winnaar waar ik veel sympathie voor heb. Maar sport is nu eenmaal de wet van de sterkste, al is het maar een millimeter verschil op de eindmeet. Op naar de volgende koersen, als ze tenminste zullen doorgaan: de Ronde van Spanje. Een dik katern van de sport, bewees dat het weekend op sportief vlak, druk was verlopen. Voetbal, tennis en andere sporten bekijk ik van verre. Ik moet van alles een beetje op de hoogte blijven.

    Er is niet alleen een 'woord van de dag', een 'heilige', een 'citaat', maar voor mij ook een 'ontdekking' van de dag. Je krijgt per dag, als je de app installeert, een woord in een taal die je kiest om die te leren. Zo is er Koreaans, Bengaals, Koerdisch, Maleis, Hebreeuws, Chinees.......Die installeer ik niet. Wel overweeg ik eens een app te zoeken waarbij ik op mijn eentje kan leren bridge spelen of schaken. Een spelletje op pc is ook leuk en niet alleen puzzels. Het klinkt allemaal verleidelijk, maar op den duur heb ik geen tijd meer om te ademen, en dat zou pas zonde en spijtig zijn!

    Voilà, ik heb vandaag eens over koetjes en kalfjes gekout. Daar worden niet alleen de mensen rustig van maar ook de koeien en de kalveren. Zelfs de koeien geven meer melk als de boer af en toe eens over hun kopke en snoetje t.t.z. kop en snoet, streelt en lieve woordjes zegt. Ook weeral een ontzettend belangrijk weetje. Tot morgen.

    19-10-2020 om 14:30 geschreven door pijltje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:begin van de week
    >> Reageer (1)



    Archief per week
  • 15/07-21/07 2024
  • 08/07-14/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!