this
picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of
ocean waves.
Alone they might be washed away, but together they stand strong.
Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing
a wave of my own.
I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.
All
of us girls,
Old
and young, Near and far, Hold special memories of good times
we've shared. We've had our share of hard times when
our friends were there to make us feel better. We've shared... our hearts, our time, our secrets
, our fears,
our hopes and our dreams. Let us never break the chain of friends!
Mrs.Bo and Mr. Silver
20-01-2010
jakkes en bwjakkes en nog van dattes ...
Even tijd voor een bedenkelijke bedenking, 't is al lang geleden nietwaar? :-)
Ik heb maandagavond laat gekeken naar het eerste deel van een programma op BBC1: "Britain's Really Disgusting food" met Alex Riley, BBC's 'connoisseur of rubbish food'.
Na het bekijken van dit programma word je misschien niet op slag vegetariër, maar er zullen toch vleessoorten zijn die je nooit meer met plezier door je strot zal krijgen, zoals bv. hotdogs, chickenburgers, hamburgers etc.
Neem je tijd en bekijk de video's hierna. Ze zijn spijtig genoeg niet in het Nederlands, maar ze spreken voor zichzelf.
Wanneer je weet dat je goedkope hotdog, hamburger, kippeburger of chicken Kiev voornamelijk bestaat uit de geperste resten vlees én het karkas van een koe of kip, ondermeer ogen, neus, teelballen, beenderen, huid, ofte ... “Ears, eyes, eyelids, noses, brains, lips, nipples, bum-holes, testicles, penises, bones, ball-bags...”, dan ben ik ervan overtuigd dat je hotdog beslist minder goed zal smaken.
In Engeland worden sommige vleesproducten door de FAS goedgekeurd met slechts 10% vlees en de rest is vleesafval en andere toebehoren. Op het etiket wordt dan vermeld : 'Economy' et ça suffit!
Een ander soort vlees dat geldt als 'vlees' op de ingrediënten lijst is MRM vlees ofte Mechanically Recovered Meat. (mechanisch bekomen vlees) - hoe dit gebeurt zie je in de onderste video.
Dit gebeurt niet enkel met kippen, maar ook uit de restanten van hele koe karkassen wordt een 'substantie' geperst dat in de Joekee ook geldt als : vlees.
Godzijdank kent mijn broer I een biologische boer in de Ardennen en kan ik misschien toch nog genieten van mijn volgende biefstuk.
Schmeklik... vons geleklich ....
(oooo.... gulle zijd ook van Aantwaarpe)
Reacties op bericht (12)
25-01-2010
...
Ik ben dan sowieso al geen hamburger-en consoortenfan,..maar bv een stukje kop lust ik wel...en ik weet dat daar ook vanalles inzit waarvan je zou kotsen..brrr...wil er niet teveel over nadenken Bijouke
Geluk zit van binnen, maar daar komt het niet vanzelf. Maak er een fijne week van..
proberen wij ook!
25-01-2010 om 07:41
geschreven door lipske
24-01-2010
Weinig is wat het lijkt
indien veel mensen zouden weten
wat ze eten
soms vreten
hun tanden raakten nooit versleten
Smakelijke groetjes, Uilenspiegel
24-01-2010 om 23:27
geschreven door Uilenspiegel
Allee zeg
De videos heb ik NIET bekeken... je beeldende uitleg was al genoeg voor mij... bedankt hoor om me het plezier in een hamburger of een cervelaatje te bederven... ik spreek NOOIT meer tegen jou... sè nà...en GEEN xxx
24-01-2010 om 16:15
geschreven door Myette
23-01-2010
Hmm lekker
Dat receptje van Camille over de stierentestikels en vooral het is wel dikwijls maar niet altijd de stier die verliest hé !!
23-01-2010 om 14:13
geschreven door ERnst
het wordt een rustige zaterdag met veel tijd
dus doe ik mijn bloggenronde en ik kwam hier even piepen of je al wakker bent? Hoe is het verlopen met de rug of was het voor die suizingen dat je op controle moest, ik ben het vergeten.. den oude dag hé!! Geniet van jullie weekend, zullen het hier ook doen. Warme knuffel!
23-01-2010 om 09:53
geschreven door Natoken
22-01-2010
manneke !!
gelukkig ben ik geen hamburger fan !bahh
22-01-2010 om 16:21
geschreven door ani
Niets gaat verloren
Het is allemaal eetbaar en geen vergif, niemand wordt er ziek van en krijgt door gemalen beenderen extra kalk binnen. Zolang er geen koeienziekte op gang is wel te verstaan, en dat is nu net iets wat niemand weet. Onze voorouders lieten trouwens ook niets verloren gaan. Hier een recept voor de liefhebbers van :
2 pond stierkalftestikels 1 kop bloem 1/4 kop maisbloem 1 kop rode wijn azijn zout, zwarte peper 1 kop melk lookpoeder Louisiana Hot Sauce of andere hete saus olie om te bakken Bereiding:
Snij
met een scherp mes door de harde huidachtige spier die elke testikel
omgeeft en verwijder ze. Leg de ballen een uur in een pan met zout
water, zodat ze onder water staan. Giet ze dan af en leg ze in een
grote pot, met genoeg water om ze te laten drijven. Voeg een flinke
soeplepel azijn toe. Blancheer ze, giet af en spoel. Laat de gekookte
ballen afkoelen en snij ze dan in schijven. Strooi zout en peper aan
beide zijden naar smaak. Meng de bloem, maisbloem en lookpoeder in een
diep bord. Zet ook een bord wijn en een bord melk klaar. Rol nu elke
ballenschijf in de mengeling, daarna in de melk, terug in de droge
mengeling en vervolgens in de wijn. Verwarm intussen de olie in een pan
en voeg er een flinke hoeveelheid pikante saus aan toe. Leg de
ballenschijven in de olie en bak te aan beide zijden. Bak ze niet te
lang, want hoe langer de baktijd, hoe harder het vlees. Eet ze direct
op: niet te lang op voorhand maken dus. Serveer ze met bier. Rocky
Mountain Oysters worden soms geserveerd in echte oesterschelpen, met
wat peterselie en een schijfje citroen.
Eet smakelijk.
Mij ga je ze niet zien eten, hihi!!!
22-01-2010 om 15:23
geschreven door camille
..
En als je dan zo'n hamburger kraam voorbij loopt, ruikt dat heerlijk. Dat is nu juist de truc. Paz, kan ik ook helemaal geen ongelijk geven en bij een pak friet uit de frituur heb ik ook graag een Mexicano, lekker pikkant, en ik weet dat het smeerlapperij is, maar toch....soms.... Och, misschien één in een heel jaar. Maar als je ziet welke enorme keuze er is aan vers vlees op een supermarkt, kip en kalkoen is spot goedkoop, waarom dan junk food kopen????? Kuskes.
22-01-2010 om 14:24
geschreven door ludovikus
"
Ik ben zo al geen voorstander van hamburgers en zo maar nu zeker niet meer.. Ik dacht dat ik het in Afrika gezien had met snake en bushmeat op een spit maar dit hier is 10 keer erger... Bedankt zunne om die beelden met ons te delen... en nu maar hopen dat ik vannacht niet van ontbeende kiekens en gemalen testikels, ogen en neuzen droom...Toch maar slaapwel Bojako!! grrrr
22-01-2010 om 00:55
geschreven door Natoken
21-01-2010
hm...
Die dingen smaken niet eens zo slecht... Als gemalen testikels, ogen, neuzen en beenderen voedzaam zijn en hygienisch in orde, waarom zou je ze dan niet eten? Ik verkies tegenwoordig weliswaar alleen nog vlees en vis waarvan je duidelijk de herkomst kan herkennen, maar wat te denken van mensen die dol zijn op bv. andouille (stinkt afgrijselijk en is niet te vreten), toch is het voor sommigen een erkende delicatesse. Wordt haggis dan niet in vraag gesteld? Wij vinden het ondenkbaar om hond of insecten te eten, maar dat is gewoon cultuurbepaald. Een engelsman of oostenrijker gaat over zijn nek als die hoort dat wij paardenvlees eten...slakken : nog zoiets. Nu moet ik zeggen dat dat vermaalprocédé er niet appetijtelijk uitziet, eens het echter in zo'n dichtgelast plastic bakje zit, is er nochtans weinig verschil met en bakje américain, toch waar hé? In elk geval zet het een mens even aan het denken; MINDER en selectiever vlees en vis gebruiken is in ieder geval geen slechte keuze. xxx
21-01-2010 om 19:17
geschreven door paz
hallo Bojako
een walgelijk handeltje hé ! groetjes en smakelijk
21-01-2010 om 15:59
geschreven door johan1944
*
Bwakkes, smerig, vies! Ik ben al jaren geen fervente vleeseter meer. Zo eet ik enkel nog heel sporadisch eens een kippenfileetje en gehakt bij mijn spaghetti. Maar aan die hamburger uit de Quick of McDonalds daar kan ik ook moeilijk aan voorbij gaan wanneer ik eens in de stad ben. Dat laatste gaat nu nooit meer hetzelfde smaken vrees ik. Zouden hier in Belgie de kwaliteitsnormen even laag liggen?
Kusje voor jou en knuffeltje voor Tibo.
21-01-2010 om 15:55
geschreven door Petra / Huismusje
Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk. Before you open this link, turn off my blog music at the top right! Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!