Gelukkig heb ik geen last van festivalitis, ik ben niet bezeten om festivals bij te wonen en te kamperen op een, ditmaal droge, wei. Noch ben ik op zoek naar lawaai dat mijn oren ziek maakt, noch naar zangers, zangeressen en groupies die me doen daveren op mijn stevige benen. Voor mij dus geen ramp dat het hoofdpodium van Tomorrowland is afgebrand. Hopelijk vinden ze wat podia om al die acts te laten doorgaan. Stel je voor dat al de inkomgelden die al gestort zijn, moeten terugbetaald worden. Ik denk dat zoiets een serieuze aderlating zou zijn want veel kosten die al gemaakt zijn, zijn niet recupereerbaar via de verzekeringen. De organisatie heeft beloofd, dat de meeste acts zullen doorgaan, desnoods op bierbakken met een planksen erop. Het is natuurlijk ook spijtig voor al die jongeren die uitkeken naar 3 dagen in open lucht leven, ver weg van ouderlijk gezag en dichtbij benevelende dranken.
Ik doe trouw mijn kruiswoord, woordzoeker, filipine en sudoku's in de krant. Dan kan ik de krant aan de kant leggen 'als gelezen'. Soms vind ik dan in één van die woordspelletjes toch woorden waar ik de diepere betekenis via wikipedia moet opzoeken. Zoals 'redispen', dat is dan een pen die een constante lijnbreedte geeft in welke richting men ook wil tekenen. Het andere woord dat ik van nabij bekeek was 'stilistiek'. Dat is een onderdeel van de toegepaste taalkunde en bestudeert en interpreteert teksten vzn alle soorten vnl literaire teksten. Er zijn 3 basisprincipes toegevoegd die van belang zijn voor onze stijloefening, zoals ik soms mijn blog ook kan noemen. Ze zijn: 1) rigoureus = een literair esthetisch effect, fraaie vorm, stijlvol, smaakvol, nauwgezet, strikt en grondig. 2) retrievable = opvraagbare, ophaalbare verloren informatie. 3) replicable = reproduceerbaar en nabootsbaar. En als eindresultaat van een tekst, heb je natuurlijk de 'pennenvrucht'. Ik heb er al meer dan 2000. In boekvorm moet dat niet gegoten worden want een dagboek en bedenkingen vormen geen geheel zoals "Schurend Scharnierken" zoals Jos Ghysen (1926-2014) het neerpende of de "Cursiefjes" van Louis Verbeeck (1932-2017).
Vandaag is het een zware Pyreneeën etappe in de Tour. Ik denk niet dat er veel valpartijen zullen zijn, want deze rit is toch 'ieder voor zich'. Nu nog een kleine snack, want het is middag. Dan installatie vóór de kijkbuis. Het is toch te warm om buiten te zitten. Tot morgen
|