Gail Ingram schrok zich een hoedje toen ze een vioolspin opmerkte in haar gootsteen. De vioolspin is een zeer giftige spin die vaker voorkomt in de Amerikaanse Midwest, maar slechts zelden in steden als New York.

De vioolspin dankt haar naam aan de donkere, vioolachtige vlek op haar rugschild. De spin wordt ongeveer anderhalve centimeter groot en schuwt mensen niet. Ze duikt wel eens op tussen het beddengoed. Het gif vernietigt weefsels, waardoor deze afsterven. Spinnenbeten zijn nog zelden dodelijk, maar van de vioolspin zijn tientallen beten met dodelijke afloop gekend in de afgelopen honderd jaar.

Gail Ingram herkende de spin meteen en waarschuwde de syndicus van haar appartement. Die schakelde een ongediertebestrijder in. Deze gaf toe dat het om de giftige vioolspin ging, maar verklaarde dat dit een geïsoleerd incident was.

Buren verwittigd

Ingram was er niet gerust op en zette een paar kleefvallen uit. Ze vond er nog twee in haar appartement en negen in de kelder. Mevrouw Ingram heeft haar huisbaas een proces aangedaan, is verhuisd en heeft haar buren gewaarschuwd. “Niet iedereen herkent een vioolspin en ze laten zich gemakkelijk verwarren met een huisspin. Ik vind het mijn plicht mijn buren op de gevaren te wijzen, maar het is niet gemakkelijk om hen tot enige actie aan te zetten”, zegt de bezorgde verpleegster.