Een vriend is iemand
Eerlijk en oprecht
Die als het erop aankomt
Voor je bidt en voor je vecht
Pas als je iemand hebt
Die met je lacht en met je grient
Dan pas kun je zeggen...
''Ik heb een vriend''
Doodgeboren mirakelbaby drie dagen bevroren en weer tot leven gebracht
Doodgeboren mirakelbaby drie dagen bevroren en weer tot leven gebracht
Artsen zijn erin geslaagd een Britse baby, die doodgeboren werd, weer
tot leven te wekken, nadat ze het meisje eerst drie dagen bevroren
hadden om onherstelbare hersenschade te voorkomen. Zo zou ze nooit
kunnen lopen of praten. Maar dankzij de nieuwe techniek van onderkoeling
stelt Ella het negen maanden later miraculeus goed.
De dokters van het ziekenhuis in Peterborough hadden gemerkt dat de
placenta van Rachel Claxton gescheurd was tijdens haar bevalling vorig
jaar. Daardoor kreeg baby Ella niet voldoende zuurstof en was ook de
bloedtoevoer verstoord. 25 minuten lang moest de doodgeboren baby meteen
na de bevalling gereanimeerd worden alvorens haar hartje weer - zwakjes
- begon te kloppen.
"IJskoud hoofdje"
Omdat
gevreesd werd voor ernstige hersenschade werd Ella naar het hospitaal in
Addenbrooke in Cambridge gebracht, waar haar lichaam 'bevroren' werd.
De lichaamstemperatuur werd tot onder het peil gebracht, waarop
hypothermie of onderkoeling optreedt. Papa Jason Anderson (33) getuigt:
"Ik legde mijn hand op haar hoofdje. Ze voelde ijskoud aan."
Hersenfuncties oké
Na
drie dagen werd Ella's lichaamstemperatuur weer geleidelijk naar het
normale niveau opgekrikt. Acht dagen later mocht de mirakelbaby alweer
naar huis. Het meisje heeft vandaag weliswaar nog altijd fysiotherapie
nodig, maar haar hersenfuncties zijn in orde. Ella is nu negen maanden
en gezond.
Dit verbazingwekkende verhaal komt nu pas boven omdat
mama Rachel (32) momenteel campagne voert voor deze nog nieuwe
technologie, die met succes op haar dochter werd toegepast. "Ella is ons
kleine mirakeltje. Ze geeft ons elke dag weer hoop", aldus Rachel. (jv)
Angus MacDougal is een driejarig terriërtje dat recentelijk de eer
heeft gekregen om als 'platform' te dienen voor een openbaring van
Jezus. De Heer manifesteerde zich echter op een wel heel merkwaardige
plaats: op zijn achterste.
Deze verschijning van Jezus zal alvast voor veel controverse zorgen, denkt Jonko, op wiens blog het mysterieuze beeld verschenen is.
Volgens het motto "zien is geloven" is de kleine terriër gemarkeerd
met een teken van Jezus Christus en zou God dus toch bestaan. Sceptici
zullen uiteraard beweren dat iemand creatief is bezig geweest met
Photoshop.
Revolutionair kookboek is 21 kg zwaar, telt 2.438 pagina's en kost 440 euro
Revolutionair kookboek is 21 kg zwaar, telt 2.438 pagina's en kost 440 euro
We gebruiken zo weinig mogelijk vet om ons vlees in te bakken,
verversen onze frituurolie regelmatig voor de smaak en wassen onze
frietjes eerst voordat we ze bakken. Fout, fout en nogmaals fout,
beweert Nathan Myhrvold. Hij lanceert vandaag het revolutionaire
kookboek 'Modernist Cuisine: the art & science of cooking' in
Parijs.
Jarenlang werd er uitgekeken naar Myhrvold zijn 'kookboek'. Alhoewel
een echt kookboek kan je het niet noemen. Eerder een culinair
naslagwerk, want het hebbeding bevat maar liefst 2.438 pagina's en is 21
kilogram zwaar.
Wat je van het boek mag verwachten? Heel wat recepten, al zijn die
niet erg alledaags. Zo beweert Myhrvold dat je frietjes eerst met
zetmeel en ultrasone stralen moet behandelen, dat je frietvet net wat
ouder moet zijn om een lekkere smaak af te geven, dat je een hamburger
best in vloeibare stikstof dompelt om de buitenkant krokant te houden en
de binnenkant heerlijk sappig, dat biologisch voedsel niet gezonder is,
dat je net meer olie in je pan moet doen om je vlees gezond te bakken,
en oja: dure pannen en potten zijn geldverspilling.
Dat Myhrvold een klein genie is bewijst zijn loopbaan: op zijn 23ste
had de man al 2 masters in de wetenschappen en een doctoraat aan de
gerenommeerde universiteit van Princeton op zak. Hij was ooit de
lievelingsstudent van Stephen Hawking en was het voormalige diensthoofd
van de afdeling technologie bij Microsoft. Toch nam Myhrvold in 1999
afscheid van zijn droomjob. "Door Microsoft kon ik me niet meer
concentreren op wat ik echt graag doe: koken."
Op 14 maart wordt het boek in België gelanceerd. Voor een exemplaar tel je 440 euro neer.