New Yorkse chef serveert kaas van moedermelk
Een chef in een trendy New Yorkse bistro maakte kaas van de moedermelk
van zijn vrouw en verkoopt dit aan zijn klanten. Een nieuwe trend in de
maak? Zoet
Kok Daniel Angerer, eigenaar van
Klee brasserie in New York, schreef op zijn blog over zijn pogingen om
menselijke kaas te maken van de borstvoeding van zijn vrouw. Klanten
begonnen plots massaal naar dit culinaire experiment te vragen. "De
telefoon stopte maar niet met rinkelen. Dus maakte ik een gerechtje met
kaas van moedermelk, vijgen en Hongaarse pepers. Het smaakt naar
koeienmelk, de kaas is redelijk zoet. Maar het hangt er ook van af wat
de moeder heeft gegeten. De klanten vinden het lekker, hoewel velen het
niet willen proberen." Vooroordelen
De
'producente' van de moedermelk Lori Mason: "Veel mensen associëren
borstvoeding met seks en hebben daarom vooroordelen. Ik kreeg wel al
veel mails met vunzige voorstellen als "Ik kreeg nooit borstvoeding als
kind, mag ik nu van de jouwe komen proeven?" Ik ga daar natuurlijk niet
op in. Nu wil ik dat mijn man probeert ijs te maken van mijn melk." (ep)
|