Scampipannetje met groenten
Aantal
personen: 4 Ingrediënten500 g
(rauwe, ongepelde) diepgevroren staarten van reuzengarnalen 250 g
bloemkool uit de diepvries 250 g prinsessenbonen uit de diepvries of
uit blik 2 el olijfolie 250 g paprikareepjes uit de diepvries voor
de marinade: 5 el olijfolie het sap van 2 limoenen 1
gemberwortel van 2 cm 1 el vissaus paprikapoeder 1 bos
koriander 1 el gehakte citroenmelisse- of muntbladeren BereidingOntdooi
de reuzengarnalen. Bereid intussen de marinade. Meng hiervoor 3
eetlepels olijfolie, het limoensap, de geraspte gember, de vissaus, het
paprikapoeder en de helft van de fijngehakte koriander. Snij de
garnalen langs de buikzijde in de lengte open te beginnen bij de staart
(niet volledig opensnijden, ze moeten alleen geopend zijn). Dompel de
garnalen in de marinade en laat gedurende 30 à 60 minuten in de koelkast
rusten. Kook de bloemkool en de prinsessenbonen gedurende 6 minuten in
gezouten water ("al dente"). Spoel ze onder koud water (de
prinsessenbonen in blik opwarmen en laten uitlekken) en zet opzij. Haal
de garnalen uit de marinade en bak ze in een eetlepel olijfolie
gedurende 1 minuut in de wok. Schep de garnalen uit de wok en bak
gedurende een vijftal minuten de paprikareepjes. Voeg de garnalen er
terug bij evenals de rest van de marinade en laat nog een tweetal
minuten garen. Voeg de bloemkool en de prinsessenbonen toe en warm het
geheel gedurende 1 minuut op. Werk af met de rest van de gehakte
koriander en dien op. Smakelijk.
|