Taartje van tomaat met mozzarella, aubergine en zeebaars
Aantal
personen: 4 Ingrediënten4 tomaten
Flandria "Coeur de Boeuf" 600 gram verse zeebaars (filet met vel) 100
gram kruidensla pesto 2 bolletjes buffelmozzarella 4 ronde
plakjes bladerdeeg (doorsnee 15 cm) Kaviaar van aubergine 3
Flandria aubergines 1 Flandria tomaat 2 sjalot 2 tenen look olijfolie grof
zeezout tijm, koriander en rozemarijn Bereiding
Snijd
de aubergine overlangs in 2 en maak enkele inkepingen in het
vruchtvlees. Kruid met peper & zout, besprenkel met olijfolie,
fijngesneden sjalot, look, verse kruiden en leg ook de blokjes tomaat op
de aubergine. Schik alles in een vuurvaste schotel. Kleur de aubergines
op 220°C en temper daarna de oven tot 150°C om verder te laten garen. Haal
de aubergines leeg en mix de pulp samen met de look, de tomaten en de
sjalot. Breng op smaak met peper & zout, een snuifje suiker en
tabasco. Prik de plakjes bladerdeeg overvloedig met een vork en bak
ze op een boterpapier gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven van
220°C. Smeer de taartjes in met de caviaar van aubergine. Snijd de
tomaat in plakjes. Laat de mozzarella verlekken en snijd deze ook in
plakjes. Schik de plakjes tomaat en mozzarella beurtelings op het
taartje. Kruid met peper & zout en grof zeezout en schuif 2 min.
onder een hete grill. Laat de zeebaars ontgraten en ontschubben door
de visboer. Bak de filets op de velkant in een hete pan met een
scheut olie. Laat zo verder garen op een matig vuur. Draai de filets
maar 1 maal om. Schik op het warme taartje en werk af met groene
pesto of olijfolie en een kruidensla.
Smakelijk
|