Viskroketten met dragonaardappelen
Aantal personen:
4
Ingrediënten
300 g wijtingfilets
2 grote aardappelen
1 ui
1 wortel
1 sjalot
2 zure augurkjes
1/2 eetlepel mosterd
1/2 koffielepel verse fijngehakte dragon
2 eetlepels bloem
1 ei
4 eetlepels paneermeel
1 scheutje olijfolie
peper en zout
Bereiding
Ui en wortel schillen. In stukken snijden. 20 minuten laten koken in
licht gezouten water. Tegelijk de vis boven het kookwater stomen in een
mandje met het deksel op de pot. De vis mag eigenlijk niet echt koken,
want dan wordt hij te droog. Laat de vis uitlekken. Kook de aardappelen
en snijd ze in stukjes. Doe ze in een kom en leg er kleine klontjes
gezouten boter op. Hak een sjalot en de augurkjes heel fijn. Zorg ervoor
dat alle kleine graatjes uit de visfilets verdwenen zijn. Doe de vis,
de sjalot, de augurken, de dragon en de mosterd bij de aardappelen.
Kruid met peper en zout. Plet met een vork tot een mooie dikke puree is
ontstaan. Laat afkoelen in de koelkast en vorm er met een lepel ronde
vormpjes van. Draai elk vormpje eerst in bloem, daarna in losgeklopt
eiwit en dan in het paneermeel. Bak de koekjes zachtjes in een pan met
antikleeflaag en wat boter. Versier het geheel met citroen en
peterselie.
Tip: Elke vissoort doet het goed in
dit recept. Je kunt er ook restjes kabeljauw, pollak, zeebaars of
pladijs voor gebruiken.
|