Appelsorbet met chocoladejasje
Ingrediënten
1 kg appelen 1/2 l suikerwater (250 g water, 250 g griessuiker) 1 dl appeljenever 1 citroen 8 ronde plakjes marsepein 2 repen bittere chocolade 1 dl verse room 1 toefje citroenmelisse
Bereiding
Snij de appelen in vieren, schil ze niet. Hierdoor krijgt de sorbet extra kleur en smaak. Verwijder wel het klokhuis en de pitten. Doe ze samen met de citroen door de sapcentrifuge. Meng het appelsap met het suikerwater en de appeljenever. Verhiten en de de temperatuur met de suikermeter meten, die 15-17 °C Baumé moet aangeven. Schep over in de ijsbereider, laat afdraaien en verder opstijven in de diepvriezer. Smelt de chocolade in een bain-marie en meng de room er door. Leg 2 rondjes marsepein op een bord en schep er een bolletje appel sorbet op. Overgiet met de lauwe chocolade. Garneer met citroenmelisse en serveer met fijne amandelkoekjes. Bestrooi eventueel nog met gebrande nootjes.(br.lekkervanbijons)
Smakelijk
|