Twee Duitse
luchtmachtofficieren moeten voor de krijgsraad verschijnen omdat ze met
hun eigen bloed worsten hebben gemaakt. De twee mannen werden
gefotografeerd terwijl ze bloed aan het aftappen waren. Dat vermengden
ze met uien, spek, kruiden en broodkorrels. Helemaal volgens het recept
van de grootmoeder van één van het vindingrijke duo.
Massaproductie
De officieren, gelegerd in een luchtmachtbasis nabij München, wilden een
heuse handel opzetten met hun 'menselijke bloedworst'. Ze hadden al
collega's en familieleden gecontacteerd om 'grondstoffen' te leveren
voor de pensen.
Klachten
Hun oversten hebben echter een einde gemaakt aan de culinaire
bijverdienste van het duo. Eén van de medesoldaten had immers geklaagd
dat hij werd benaderd om bloed af te staan.
Geschorst
De twee 'ambachtelijke koks', respectievelijk 25 en 29 jaar, werden in
december meteen geschorst. Dat werd vandaag bevestigd door de Duitse
legerleiding.
Recept
Bij een huiszoeking bij een van de beschuldigden werd het recept voor de
worst gevonden. Daarin stond te lezen dat het bloed vers moest zijn en
dat de spekblokjes niet te veel vet mochten bevatten. Voorts mocht je
niet te veel broodkruimels gebruiken. Indien het bloed zou klonteren,
mocht je er een beetje wijnazijn doorheen roeren.